Skocz do zawartości
Pan_Wykałaczka

Co Polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Uwielbiam grać w strzelanki z kupą strachu i potworami. Niestety zaliczyłem już HL2, Q4, Cold Fear, Far Cry, D3 + RE i nie wiem w co grać dalej. Poledźcie mi jakąś fajną i w miarę nową grę tego typu. Wymagania nie grają roli. Zaznaczam mają być potwory i strach!!!

PS Treść tego posta wskazuje, ze pisał ją jakiś "narwaniec" ale spoko tak nie jest :lol:

Pozdro!!!

Edytowane przez Pan_Wykałaczka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy pod wzgledem "strasznego" klimatu jest alien vs preadator 2 , ale tylko gdy grasz marinsem...

Z nowszych tytułów polecam call of cthulu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Uwielbiam grać w strzelanki z kupą strachu i potworami. Niestety zaliczyłem już HL2, Q4, Cold Fear, Far Cry, D3 + RE i nie wiem w co grać dalej. Poledźcie mi jakąś fajną i w miarę nową grę tego typu. Wymagania nie grają roli. Zaznaczam mają być potwory i strach!!!

PS Treść tego posta wskazuje, ze pisał ją jakiś "narwaniec" ale spoko tak nie jest :lol:

Pozdro!!!

Ja ci proponuje F.E.A.R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy pod wzgledem "strasznego" klimatu jest alien vs preadator 2 , ale tylko gdy grasz marinsem...

jedynka lepsiejsza :]

Area 51 kiepsciutka jest, jedynie intro niezle [;

fear powinien ci przypasowac, suffering pewnie tez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ooo... tak, popieram, chociaż gra Predem też jest klimatyczna - nie horror, ale mrocznie. Do tego fajny klimat na początku gry obcym (zanim się "wygryziemy"). Gierka starsza, ale nie spróbować dla horror-lovera - wstyd... :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

return to castle: wolfenstein , fajna starsza gierka, ale dalej bardzo ladna ;]

I ci Niemcy tacy strrrraszni. Przeczytales temat watku? Ja rozumiem, ze to jeden z tych z serii "jakie gry na mysz i klawiature", ale autor zdefiniowal go nieco dokladniej, piszac, ze chce gry na mysz i klawiature z dawka strachu. RTCW bylo tak samo straszne jak "Kraina Muminkow". Mniej wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ci Niemcy tacy strrrraszni. Przeczytales temat watku? Ja rozumiem, ze to jeden z tych z serii "jakie gry na mysz i klawiature", ale autor zdefiniowal go nieco dokladniej, piszac, ze chce gry na mysz i klawiature z dawka strachu. RTCW bylo tak samo straszne jak "Kraina Muminkow". Mniej wiecej.

moze RTCW nie jest mroczny i straszny ale tam nie tylko niemcy biegaja - kilka potworkow tez sie znajdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SILENT HILL !!

Polecam część drugą, trzecią i czwartą

To nie FPP ;)

A ja z kolei polece czesc pierwsza na emu PSX. Najlepsza z calej serii. Bez dwoch zdan.

moze RTCW nie jest mroczny i straszny ale tam nie tylko niemcy biegaja - kilka potworkow tez sie znajdzie

Dlatego porownalem do Krainy Muminkow - tam tez sa potworki :| Co nie znaczy, ze straszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi