Xenon_ Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Kilka dni temu zakupiłem obudowe Modecoma z zasiłką Huntkeya 300 W w jednym z wiekszych polskich sklepow internetowych. Dzisiejszego dnia komputer sie wyłączył i wstać za cholere nie chciał. Po krotkiej diagnozie upewnilem sie ze to wina zasiłki. wykreciłem ja i przez kratke zobaczyłem ze jedna z czesci lekko sie stopiła i zżółkła(nie wiem jak sie ona fachowo nazywa jak ktos wie prosze o podpowiedz) niewielka część owinieta dookoła miedzianym drutem ;-).(pewnie jakis turbulizator powierzchniowy :lol: ) Miał ktos podobny przypadek ? Co mogło spowodować w/w awarie ? Zasiłka trzymała napiecia wzorowo i byłem z niej naprawde zadowolony eech :cry: Mam nadzieje ze z reklamacja nie bedzie problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Patrzac na twoj konfig (mala konsumpcja pradu) to zasilka mogla sie spalic przez np. "szpile" z gniazdka. Tak czy siak reklamacje musza ci uznac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Kilka dni temu zakupiłem obudowe Modecoma z zasiłką Huntkeya 300 W w jednym z wiekszych polskich sklepow internetowych.Miał ktos podobny przypadek ? Co mogło spowodować w/w awarie ? Zgaduje www.komputronik.pl ?? :P zgadlem ?? Tez kupilem u nich kompa i zasilka poszla po 10 minutach, oddalem im do servisu i dokladnie przez dwa tyg. nie widzialem swojego new compa :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 to pewnie cewka poszla - ma dwie nozki jak mniemam. skoro zasilka nie dziala to proponuje zewrzec ten element drutem (najlepiej przylutowac) i powinno ruszyc bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 to pewnie cewka poszla - ma dwie nozki jak mniemam. skoro zasilka nie dziala to proponuje zewrzec ten element drutem (najlepiej przylutowac) i powinno ruszyc bez problemu. Zgadza sie to cewka. Co do lutowania to na razie nie mam zamiaru rozkrecac zasilki. Gdyby były problemy z reklamacja to wezme pod uwage twoja rade ! ;-) dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Mi też dzisiaj zasiłka padła :cry:. A prawie jej nie używałem. Na szczęście mam jescze dwie zapasowe :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Jak pada cewka to znaczy że pada również tranzystor mocy i układ steryjący i może też układ napięcie odniesienia .Tylko reklama Cię leczy. A przy okazji to myślałem, że przetaktowałeś proca za bardzo bo nie było Cię jakiś czas na forum po jakimś taki pościo o przetaktowywaniu .... Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Jak pada cewka to znaczy że pada również tranzystor mocy i układ steryjący i może też układ napięcie odniesienia .Tylko reklama Cię leczy. A przy okazji to myślałem, że przetaktowałeś proca za bardzo bo nie było Cię jakiś czas na forum po jakimś taki pościo o przetaktowywaniu .... Torpido z procem wzystko wporząsiu ;-) ale niezle szopki miałem z MOBO. :roll: Wracając do tematu to zasilka juz spakowana i najdalej pojutrze jedzie do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...