Skocz do zawartości
Xenon_

Padła zasiłka :(

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu zakupiłem obudowe Modecoma z zasiłką Huntkeya 300 W w jednym z wiekszych polskich sklepow internetowych.

Dzisiejszego dnia komputer sie wyłączył i wstać za cholere nie chciał. Po krotkiej diagnozie upewnilem sie ze to wina zasiłki. wykreciłem ja i przez kratke zobaczyłem ze jedna z czesci lekko sie stopiła i zżółkła(nie wiem jak sie ona fachowo nazywa jak ktos wie prosze o podpowiedz) niewielka część owinieta dookoła miedzianym drutem ;-).(pewnie jakis turbulizator powierzchniowy :lol: )

Miał ktos podobny przypadek ?

Co mogło spowodować w/w awarie ?

Zasiłka trzymała napiecia wzorowo i byłem z niej naprawde zadowolony eech :cry: Mam nadzieje ze z reklamacja nie bedzie problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu zakupiłem obudowe Modecoma z zasiłką Huntkeya 300 W w jednym z wiekszych polskich sklepow internetowych.Miał ktos podobny przypadek ?

Co mogło spowodować w/w awarie ?  

Zgaduje www.komputronik.pl ?? :P zgadlem ??

Tez kupilem u nich kompa i zasilka poszla po 10 minutach, oddalem im do servisu i dokladnie przez dwa tyg. nie widzialem swojego new compa :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to pewnie cewka poszla - ma dwie nozki jak mniemam. skoro zasilka nie dziala to proponuje zewrzec ten element drutem (najlepiej przylutowac) i powinno ruszyc bez problemu.

Zgadza sie to cewka.

Co do lutowania to na razie nie mam zamiaru rozkrecac zasilki.

Gdyby były problemy z reklamacja to wezme pod uwage twoja rade ! ;-) dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pada cewka to znaczy że pada również tranzystor mocy i układ steryjący i może też układ napięcie odniesienia .Tylko reklama Cię leczy. A przy okazji to myślałem, że przetaktowałeś proca za bardzo bo nie było Cię jakiś czas na forum po jakimś taki pościo o przetaktowywaniu ....

Torpido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pada cewka to znaczy że pada również tranzystor mocy i układ steryjący i może też układ napięcie odniesienia .Tylko reklama Cię leczy. A przy okazji  to myślałem, że przetaktowałeś proca za bardzo bo nie było Cię jakiś czas na forum po jakimś taki pościo o przetaktowywaniu ....

Torpido

z procem wzystko wporząsiu ;-) ale niezle szopki miałem z MOBO. :roll:

Wracając do tematu to zasilka juz spakowana i najdalej pojutrze jedzie do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...