Skocz do zawartości
noman

Jakie Chłodzenie Do Gf 6600 128mb Tf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam kartę giagabyte gf 6600 128mb TF (GV-NX66128DP), i ostatnio zauważyłem że temperatura na gpu po kilkunasto-minutowym męczeniu grami dochodzi nawet do 82*C(mierzona riva tuner v2.0),poza tym chciałbym ją troche podkręcić,dlatego prosze was o pomoc w wybraniu aktywnego chłodzenia do tej karty.Dodam że Arctic Cooling - NV Silencer 6 Rev. 2 , chyba nie będzie pasował ,ponieważ przeszkadzają mu w tym cztery kondensatorki umiejscowione niedaleko otworu mocującego(taka była uwaga pana eksperta z jednego ze sklepów internetowych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze rozwiązanie to ZALMAN VF700-AlCu Kliknij

lub jesli dołożysz pare zł i chcesz mieć parę stopni mniej i lepsze O/C to wybierz wersję całą miedzianą Kliknij

Bardzo wydajne chłodzenie. Zawiera równierz komplet radiatorków na pamięci. Będzie idealnie pasować. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tylko że te pentagramy takie drogie :sad: ,ale patrząc na dodatkowe wyposażenie ,radiatorki ,przejścówka, które też się napewno przydadzą ,i tak naraziem muszę poczekać na przypływ pieniądza,najwyżej trochę dłużej poczekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentyl 80x80 to nawet dobre rozwiązanie ,bo najtańsze,ale ja zamierzem jeszcze trochę podkręcić mego potwora więc przyda się lepsze chłodzenie, jak narazie biorę się za pomiary odległości na karcie, bo coś mi się wydaje że ten Arctic Cooling - NV Silencer 6 Rev. 2 to nawet mógł by się zmieścić,a z tego co czytałem to , nie jest tak dużo gorszy od tych pentagramów,a pozatym to te radiatorki na pamięci z pentagramów są troche za małe do pamięci ddr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi