Skocz do zawartości
champion__103

Jaka Obudowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym sobie kupić nową bude na kompa. Chce aby miała bardzo dobrą wentylacje, miejsce na 2 napędy, stacje dyskietek i sprzęt jak w podpisie. Nie wymagam zasilacza chyba, że będzie fajna buda z dobrym zasilaczem to może się skusze, ale nie chce za niego dopłacać. Do tego może jakieś wentylatorki. Nie muszą mieć żadnych bajerów estetycznych, ważne żeby dobrze chłodziły, nie muszą być bardzo ciche, w każdym razie nie chce za to dopłacać. Interesuje mnie czysta wydajność. Na wszystko mam do wydnia max 400zł. Czekam na wasze posty.

PoZdRo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram Chiefteca Draguuun Mediuuuum to bardzo fajna obudowa, kupa miejsca w środku, jeden wiatrak chyba dają od razu (80mm), siodełka na hdd etc. a pozatym zostanie ci sporo kasy na dodatki.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak medium to może to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=92331945? IMHO lepsze rozwiązania w środku niż Dragon. I do tego dwa lub trzy Fandery (92mm i 120mm). Mają potencjometr do regulacji prędkości.

A zwykły kabel do podłączenia jednego dysku (ewentualnie dwóch dysków) wystarczy na długość? Bo na zdjęciu wydaje się że to trochę daleko <_< . A co do tych fanderów: według mnie trochę za drogie. nie znalazło by się czegoś tańszego, ale wydajnego?

Edytowane przez champion__103

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zwykły kabel do podłączenia jednego dysku (ewentualnie dwóch dysków) wystarczy na długość? Bo na zdjęciu wydaje się że to trochę daleko <_< . A co do tych fanderów: według mnie trochę za drogie. nie znalazło by się czegoś tańszego, ale wydajnego?

fendery to najlepsze wentylatory jakie można dostać !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak te wentylatorki zamocować? Myślłem żeby ten 120mm wyciągał powietrze a te po bokach je wdmuchiwały. Co wy na to? I ponawiam pytania: czy zwykły kabel do podłączania dysków (chyba IDE się nazywa) wystarczy na długość. I jak podłączyć te wentylatorki do zasilacza? Czy zwykły zasilacz może je wszystkie obsłużyć tzn czy kabli wystarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi