champion__103 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Witam Chciałbym sobie kupić nową bude na kompa. Chce aby miała bardzo dobrą wentylacje, miejsce na 2 napędy, stacje dyskietek i sprzęt jak w podpisie. Nie wymagam zasilacza chyba, że będzie fajna buda z dobrym zasilaczem to może się skusze, ale nie chce za niego dopłacać. Do tego może jakieś wentylatorki. Nie muszą mieć żadnych bajerów estetycznych, ważne żeby dobrze chłodziły, nie muszą być bardzo ciche, w każdym razie nie chce za to dopłacać. Interesuje mnie czysta wydajność. Na wszystko mam do wydnia max 400zł. Czekam na wasze posty. PoZdRo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 proponuje TĄ obudowe + 2 fandery do niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) poszperałem trochę i znalazłem to plus jeszcze jakieś wentylatorki (doradźcie jakieś. Słyszałem że zalmana są dobre) Edytowane 21 Marca 2006 przez champion__103 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Jak medium to może to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=92331945? IMHO lepsze rozwiązania w środku niż Dragon. I do tego dwa lub trzy Fandery (92mm i 120mm). Mają potencjometr do regulacji prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Popieram Chiefteca Draguuun Mediuuuum to bardzo fajna obudowa, kupa miejsca w środku, jeden wiatrak chyba dają od razu (80mm), siodełka na hdd etc. a pozatym zostanie ci sporo kasy na dodatki. Edytowane 21 Marca 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) Jak medium to może to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=92331945? IMHO lepsze rozwiązania w środku niż Dragon. I do tego dwa lub trzy Fandery (92mm i 120mm). Mają potencjometr do regulacji prędkości. A zwykły kabel do podłączenia jednego dysku (ewentualnie dwóch dysków) wystarczy na długość? Bo na zdjęciu wydaje się że to trochę daleko <_< . A co do tych fanderów: według mnie trochę za drogie. nie znalazło by się czegoś tańszego, ale wydajnego? Edytowane 22 Marca 2006 przez champion__103 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 A zwykły kabel do podłączenia jednego dysku (ewentualnie dwóch dysków) wystarczy na długość? Bo na zdjęciu wydaje się że to trochę daleko <_< . A co do tych fanderów: według mnie trochę za drogie. nie znalazło by się czegoś tańszego, ale wydajnego?fendery to najlepsze wentylatory jakie można dostać ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Po przeczytaniu waszych sugestji wybrałem obudowe i wentylatorki: obudowa wentylatorki:jeden120mm oraz dwa 92mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Acha i jeszcze jedno pytanie: czy zasilacz 350w uciągnie to wszystko? Na jednej stronce przeczytałem ,że mój komp obecnie zużywa 301w mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Uciagnie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Zależy jaki ;] Ale ciągnąć może, nie wiadomo jak długo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 A jak podłączyć te wentylatorki do zasilacza? Jakiego wejścia potrzebują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 I jak te wentylatorki zamocować? Myślłem żeby ten 120mm wyciągał powietrze a te po bokach je wdmuchiwały. Co wy na to? I ponawiam pytania: czy zwykły kabel do podłączania dysków (chyba IDE się nazywa) wystarczy na długość. I jak podłączyć te wentylatorki do zasilacza? Czy zwykły zasilacz może je wszystkie obsłużyć tzn czy kabli wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 A na płycie głównej nie masz złącz do wentylatorów? U mnie są 3 (1xproc i dwa do budy), a jeśli brakuje Ci, to możesz kupić przejściówkę z molexa na wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 taka przejściówka wystarczy? Bo ma dwa złącza 12v i dwa 5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 taka przejściówka wystarczy? Bo ma dwa złącza 12v i dwa 5v http://www.allegro.pl/item92114373_brakuje...za_5_99pln.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...