Xan02 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 A co sie lepiej kręci Radeon x1800xt czy geforce 7900gt 7900GT :wink: pozdro Wpelni zgadzam sie z chemiczny_ali Radeony X1800XT nie maja zbyt duzego manewru w OC. ATi dalo im taktowania bliskio kresu ich mozliwosci. Za to 7800GT--> stworzony do OC :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Tak, xan masz rację :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 narazie to tylko ja mialem pecha :D No ale cóż, draak, moze wejdziesz w końcu na temat o r520 i wytłumaczysz mi w końcu jak zmienić ten BIOS ?? PS. sorry za oftop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Napisalem ze sa taktowane blisko kresu swoich mozliwosci, a nie u kresu swoich mozliwosci :-P A 7900GT uzyskuja wysmienite rezultaty na chlodzeniu powierznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Dla mnie ponad 150MHz zysku na rdzeniu i jeszcze lepsze rezultaty o/c pamięci, to nie jest "blisko kresu możliwości", ale eot ;) PS. Na ac wyniki były u mnie zbliżone, nie było tylko tak _cicho_. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 @draak glownie chodzilo mi o %'owy przyrost MHz ,a porownywalem Twoja vga i Grega GT :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Hmmm moze i stosunkowo maly przyrost % ale co z tego jak i tak karta jest strasznie szybka ? draak ma "raptem te 22% na rdzeniu wiecej ale co z tego skoro i tak wszystko smiga piknie :] btw: Taka mala dygresyjka z mojej strony ;) przesiadlem sie na 7800Gs i odczulem duza roznice miedzy starym 9800xt...... a przeciez nawet moj krecony 7800gs nie dogania stockowego 7800GT, tzn lekko sie do niego zblizam :wink: . Hmmm zastanawiacie sie ale tak wlasciwie o co mu chodzi ? O pogoń za wydajnoscia, o ten szalony rozwoj..... ehh niewazne zreszta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Hmmm moze i stosunkowo maly przyrost % ale co z tego jak i tak karta jest strasznie szybka ? draak ma "raptem te 22% na rdzeniu wiecej ale co z tego skoro i tak wszystko smiga piknie :] btw: Taka mala dygresyjka z mojej strony ;) przesiadlem sie na 7800Gs i odczulem duza roznice miedzy starym 9800xt...... a przeciez nawet moj krecony 7800gs nie dogania stockowego 7800GT, tzn lekko sie do niego zblizam :wink: . Hmmm zastanawiacie sie ale tak wlasciwie o co mu chodzi ? O pogoń za wydajnoscia, o ten szalony rozwoj..... ehh niewazne zreszta ;) nie pogon za wydajnoscia ale mozliwosc normalnego grania nie w marki czy mgz ale nowe tytuly. A fakt jest taki ze bez czegos ala 1800xt mozna zapomiec o dobrym graniu powyzej 1024. Mnie np. nie bawia edycje ini itp. poniewaz gre mam po to po co ja zrobiono czyli do grania a nie tuningowania. Od obv. i nowego Tomb widac ze w grach na pc zaszla mala rewolucja jezeli chodzi o wymagania sprzetowe. Nagle okazuje sie ze w miare sprawna karta np. (moja wlasna 6800gt 430/1200) ktora chodzi w miare w dawnych "klierach" typu d3,fc,q4 itp. dostaje w tylek w fear, obv.,tb7 i nic nie wskazuje na to ze to sie zmieni. Nie docieraja do mnie teksty ze liczy sie sens a nie grafa i atmosfera gry. Liczy sie jedno i drugie. Przy grze nie pracuja tylko scenarzysci ale graficy, muzycy ktorych praca ma wiele do powiedzenia w tym czyms co nazywamy "klimatem". Dlatego poszedlem do znajomego ktory ma 1800xt i na pare godzinek sesji w obvi z przystankiem w fear i wiem ze kolo nie wydal kasy na marne. Z jakim zalem musialme w domu to samo ogladac na 6800gt. Jego karta to minimum to dobrej zabawy w nowych grach. Oczywiscie zaraz pojawia sie posiadacze 6600 i 9800 ktorym po "tuningach" w ini wszystko smiga. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgodnie z tematem topicu Nie polecam nikomu wchodzenia w ATI 1800XT za 250-300zl wiecej mzona miec 1900xt ktora ma znacznie lepsza przyszlosc niz poprzedni model co do ciszy ,to prawda ze chlodzenie to masakra siekiera ciosana ,na max obrotach slyszalna z 20 metrow ! ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgodnie z tematem topicu Nie polecam nikomu wchodzenia w ATI 1800XT za 250-300zl wiecej mzona miec 1900xt ktora ma znacznie lepsza przyszlosc niz poprzedni model co do ciszy ,to prawda ze chlodzenie to masakra siekiera ciosana ,na max obrotach slyszalna z 20 metrow ! ! 300 zl ? Powiedz mi gdzie a nie "wejde" w 1800xt ktory kosztuje 1300 zl. Gdzie widziales 1900xt za 1600 a juz zamawiam. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Podpinam się. Gdzie taka cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgodnie z tematem topicu Nie polecam nikomu wchodzenia w ATI 1800XT za 250-300zl wiecej mzona miec 1900xt ktora ma znacznie lepsza przyszlosc niz poprzedni model co do ciszy ,to prawda ze chlodzenie to masakra siekiera ciosana ,na max obrotach slyszalna z 20 metrow ! ! Pewnie TiroSpady B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...