Skocz do zawartości
s0lid

Pro Evolution Soccer 6 (Winning Eleven 10)

Rekomendowane odpowiedzi

nu nu nu :] ładniutko :] tyle że na pierwszym screenie trochę mało publiczności xD czyżby pouciekali bo tak nudny mecz?

Drogie bilety byly. :D A tak na serio to niektore stadiony swieca pustkami. :cry:

PES - każda część - także i 6ta - ma jedną podstawową zaletę - mimo wszystkich wymienianych tu wad - nadal chce się grać... i grać, i grać, i grać i..... B-) ....a że każdy na coś tam narzeka - no coż - żadna gra nie jest i nigdy nie będzie idealna - nawet PES.

Dokladnie. ;] PES6 nie jest idealny, ale to nie zmienia faktu, ze i tak syci. :P

Takie tam brameczki:

ESSIEN

Dołączona grafika

Gramy na 'TAK' :)

Dołączona grafika

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok jestem po pierwszej sesji multi w PES 6 z kumplem :)

oczywiście graliśmy w demko, więc liczba drużyn ograniczona

moje odczucia:

gra nadal wzbudza ogromne emocje :)

rozgrywka jest jakby bardziej chaotyczna w porównaniu do poprzednich części - piłka, odskakuje, odbija się od zawodników,

podania po ziemi nie zawsze są adresowane tam gdzie sie chce

gra zawodników bez piłki o czym już wcześniej pisałem - w multi jes jeszcze bardziej denerwująca - wychodze Torresem do przodu na skrzydło - a moi zawodnicy zamiast wbiegać na wrzutkę do pola karnego spokojnie czekają na 20-25 metrze :mur: albo inna sytuacja: podanie do rozgrywającego - rozglądam się kogo by tu uruchomić szybkim podaniem - a tu jeden z napastników truchta sobie tuż obok mnie czekając na zbawienie chyba - normlanie czasem dostawałem szału!!!

mam nadzieję, że gdy wreszcie dorwę fulla moje akcje będą bardziej poukładane.. bo póki co - mówię cały czas o multi - to jest jakoś tak... hmm.... dziwnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich tych których zastanawia czy zagrac w Pesa 6 ... sędziowanie w tym odgwizdywanie kazdego smyrniecia w dupe w 5 dobijalo mnie a tutaj prosze bardzo jest juz o niebo lepiej ;) wkoncu mozna normalnie pograc a wslizgi są teraz genialnie zrobione ;) Strzaly z dystansu wydają mi sie teraz lepsze mocniejsze ,szybsze z większą rotacją ale jest tez jedna wada w obecnej pilce coraz wiecej goli pada ze stalych fragmentów gry a tutaj...eh dojsc do pozycji strzeleckiej Ibrahimviciem czy Kollerem i strzelic glową gola to niestety strasznie trudna rzecz wiec mozna sobie biegac po lini Joaqinem czy Ronaldo i wrzucac pilki ale i tak 95 % pada lupem bramkarza/obroncy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wychodze Torresem do przodu na skrzydło - a moi zawodnicy zamiast wbiegać na wrzutkę do pola karnego spokojnie czekają na 20-25 metrze :mur: albo inna sytuacja: podanie do rozgrywającego - rozglądam się kogo by tu uruchomić szybkim podaniem - a tu jeden z napastników truchta sobie tuż obok mnie czekając na zbawienie chyba - normlanie czasem dostawałem szału!!!

mam nadzieję, że gdy wreszcie dorwę fulla

Musze Cie zmartwic:).. ale do odwaznych swiat nalezy. hehe. ja juz "naumialem sie grac z tym czyms"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis kolejny mail od ultimy:

Informujemy, że w dniu dzisiejszym udalo nam się uzyskać informację o tym iż polska edycja gry PES 6 PL pojawi się prawdopodobnie ok 17.11.

No [ciach!]icy mozna dostac. Czlowiek chce byc uczciwy (od czasu do czasu) zamawia orginal pod koniec pazdziernika i okazuje sie ze premiera przesunela sie o ponad 2 tygodnie. No masakra totalna. Gdybym wiedzial ze tyle bede musial czekac odrazu kupilbym wersje angielska. Zreszta polski komentarz jak pisaliscie jest bardzo nieciekawy... btw. w sklepach sa jakies wersje niedorobione czy raczej z zrodel o ktorych nie mozna mowic?

ps. Jak w demo 6stki mozna grac w dwoch? Ja jak podlaczylem pada to nie moge klawa nic wybierac... ocokaman?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecieli sobie nieźle w kulki...

ciekawe co było przyczyną...zobaczyli komentarze w necie i od nowa komentarz robią ? :D

xpektor

w settings w zakładce player 1 ustawiasz "--" a w player 2 ustawiasz pada i ... cała filozofia icon_smile3.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne.. u mnie lipa.. sciaglem twoja wersje i kiszka.. moze wrzuc na server TĄ wersje co masz.

Oka. ;] http://rapidshare.com/files/2547384/kitserver.rar

Odznacz sobie Enable aspect ratio correction jak nie grasz na panoramie. Troche nowych strojow jest tam (wiekszosc z ligii 'inne'). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raven_88 - dzieki, ale zaraz po napisania posta mnie oswiecilo i wkoncu moglem sobie pograc z bratem. Przyjemnosc z meczykow 100x wieksza, niz przy kopaninie z kompem. Jak narazie trudniej bramki ustrzelic, a jesli jakies wpadaja to takie miodzio, np z volejka po przyjeciu na klate. Rozplywam sie...

Niech sie dzieje wola nieba... do 17 poczekam, bede pykac w demko. Zreszta i tak nie mam czasu na granie... 16/17/18 coraz blizej, przydałoby sie, chociaz na probna amnestie sie zalapac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załamany kadrą na Belgię (czyt. porażką w tym meczu za tydzień...) zagrałem jeden mecz nowego PES'a. Pewne wnioski już mam.

Po pierwsze, Borek komentuje jak z kijem w [gluteus maximus], a drugi komentator to nie wiem kto to. Przedstawia się jako Kołtoń, ale to nie on. ~20% komentarza Romana Kołtonia to jest już słynne "eeee". W grze tego nie ma :lol:

Po drugie, grałem na niskim (2 od dołu) poziomie trudności aby obczaić grę, więc z łatwością strzeliłem kilka bramek. Jedną z nich... ręką. Sędzia uznał B-) Dokładnie było tak, że piłkę po moim strzale odbił bramkarz, następnie mój zawodnik przyjął prawą ręką i strzeliłem do pustej bramki "prawidłowego" gola...

Teraz potestuję gameplay na nieco wyższym poziomie trudności, ale juz coś czuję, że gra wypada pod tym względem znakomicie. Jeśli chodzi o realizm to jest chyba lepiej niż w FIFIE, no bramkarze realistycznie odwzorowani nie są, ale na pierwszy rzut oka jest nieźle.

Tym bardziej szkoda, że wykonanie gry w skali 1-10 na zero :mur: Grafika - tylko piłkarze dobrze wyglądają (z daleka) - reszta już nie. Dźwięk - czy w tej grze jest muzyka ? Komentarz bez komentarza. Brak myszy...

Wniosek - idę po patch'a i... polecam grę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcecie takie fajne bandy? :P

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Sa w PES6 K_PATCH 0.4

Linki:

1 czesc - http://www.megaupload.com/?d=NBN680MF

mirror - http://rapidshare.com/files/2577011/PES6_K....part1.rar.html

2 czesc - http://www.megaupload.com/?d=O3FIXU24

mirror - http://www.sendspace.com/file/qn58mv

A tutaj co dokladnie daje ten patch. ;]

updare 0.4 - adboards - credit to arquero7171 - 0_sound - goal sound all new chants(conversioned from pes5 k_patch, all correct 24000hz) - e_sound - goal commentary and music (someone credit. can't remember)

Ronaldinho 'napiro' z ostrego kata. B-)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie wkurzylem, gram w karierze, itp itd. przeszedlem do 1 ligii.. wiadomo. ustawilem na najwyzszy poziom trudności i nie mam zwykle problemu zeby mecz zremisowac lub wygrac:/ wieksze trudnosci mialem na poziomie nizszym o stopien.. niech ktos stestuje czy na poziomie nizszym od najwyzszego gra sie trudniej niz na najwyzszym.. bo sie rozklejam.. ale fakt ze piłka miażdży i rządzi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja też gram masterleague na profesjonal i trzeci sezon kończe w drugiej lidze, tym razem na 3 miejscu, nie mogę kurczę awansować, do tego wku*** mnie to, że na straconych 12 bramek w sezonie 10 z nich komp strzelił mi z głowy po wrzutce, grrrrr

po prostu kupię sobie 2 rosłych obrońców typu Koller i będzie miał CPU pozamiatane B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy już ktoś dawał linka, ale w końcu ukazała się paczka ze wszystkimi strojami na sezon 2006/2007 do kitservera ;] O to link:

http://files.filefront.com/all_kits_pack_f...;/fileinfo.html

88mb. Na pro-evo pisali że użył ktiservera 6.1.1 ale można najnowszego używać, tylko wrzucić katalog GDB. Zresztą 99% ludzi się domyśli ;) miłego grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pykam już jakiś czas w pes6 i szczerze mówiąc... pes6 miażdży! [: oczywiście nie jest doskonały, ma parę niedociągnięć, które doprowadzają moją irytację momentami na same szczyty ;d [; ale i tak pes6 nie ma sobie równych, pes'a po prostu jak na razie nie ma do czego porównywać [nie licząc poprzednich części]! [:

od pierwszego odpalenia pes'a pykam na poziomie czempion i na początku było bardzo cienko, komp robił mnie jak chciał, bardzo dużo bramek traciłem po nieudanych interwencjach bramkarza /: nie umiałem w ogóle podejść pod bramkę kompa... a teraz? [; poniżej screen tabeli serii A, ac milan, poziom oczywiście czempion:

Dołączona grafika

teraz pozostaje tylko czekać na jakiegoś większego patch'a, no i we10 [: bo w we zawsze mi się lepiej gra niż w pes'a, chociaż niektórzy nie zauważają żadnych różnic [;

ciekawe kiedy wreszcie wyjdzie polska wersja, bo chętnie bym się z kimś zmierzył online [:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.filefactory.com/file/e37339/

Prawie jak Kuszczak :D ;]] Trochę inna sytuacja ale bardzo podobna kto pamięta WonderSafe ;]. Ja nie wiem jak Wy narzekaice na tych bramkarzy, niektórzy .... Nadal podtrzymuje swoją opinię że bramkarze są najlepsi w całej serii jaka była... to nie znaczy, że bezbłędni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojejku - nie zgodze sie z Toba choc na pewno bramkarze nie sa tak zli jak myslalem na poczatku.

Najwiekszy problem maja z mocnymi strzalami z bliska prosto w nich a juz najwiesze z ostrego kata w krotki slupek - ktorego zreszta pilnuja.Pisalem jzu ze w 3 meczach mialem dokladnie takie same 3 stracone gole z ta roznica ze 2 wypiastkowal do bramki a jeden na slupek - odbilo mu sie od lba i tez wpadlo;)

ALe im wiecej meczy tym postawa bramkarzy coraz bardziej mi sie podoba - sa zdecydowanie bardziej ludzcy niz w poprzendich czesciach - inna sprawa ze ze strzalami z daleka, badz nie z kata radza sobie calkeim niezle.;)Dzis jeszcze pomecze troche teog nowego pesa i moze mi sie wieczorem uda cos wiecej skrobnac.

Jak narazie choc gra mnie nie zachwycila to na pewno nie jestem nia rozczarowany a zmian w porownaniu do 5 jest na prawde sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi