Gość on23warszawa Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witam WIdzialem dzisiaj wiadomosci i podobno nasz kochany rzad szykuje sie do wielkiej nagonki na wszelkie agencje itp. No ale nie ma sie czemu dziwic skoro mamy kraj w ktorym rzadzi kler na czele z ojcem rydzykiem i jego dwoma pomagierami. Czy wy zalegalizowalibyscie prostytucje? Czy walczyli z nia jak z wiatrakami i zepchneli do podziemia? Ja osobiscie przyznam sie ze uczynil bym to pierwsze. Wiemy doskonale ze prostytucja to najstarszy zawod swiata. Byl jest i bedzie. I prosze darujmy sobie texty w stylu : "kazdy moze znalezc panne". Uwierzcie mi , NIE KAZDY ma to szczescie. Poza tym mamy wolna wole i to co wybeiramy jest naszym wyborem za ktory MY jestesmy odpowiedzialni przed Bogiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Nikt nie powinien badac w ktore usta wkladac penisa. Chce dac 50 zetow za ssanko to moja sprawa. Szczesliwy uzytkownilk nierzadzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Denaturatos Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Przeciez wiadomo ze to nie przejdzie. Gadzinowski i Piekarska maja racje, prostytucja powinna byc calkowice legalna lecz takie "firmy" powinny sie znajdowac na obrzezach miast (jak w hamerykanskych filmach ;p), poza tym prostytutki mogly by miec opieke lekarska (nie bedziesz sie bal ze cos zlapiesz) i emeryture ;p. Ciekawe czy kawaler Jareczek K zyje w celibacie bo przeciez bez slubu to grzech XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Taaa, pewnie ze nie przejdzie, kosciół wbrew kosciołowi? u nas sie tak nie da! ilu księzy korzysta z agencji... głowa mała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ciekawe czy kawaler Jareczek K zyje w celibacie bo przeciez bez slubu to grzech XDkraza plotki ze jareczek jest odmiennej orientacji dlatego nie ma zony... co za ironia :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) A widzę że jesteś bezpośrednio zainteresowany :D , rzeczywiście to jest problem warty debaty, mam nadzieje ze tym razem obędzie się bez marszów w "solidarności z prostytutkami" :lol2: Edytowane 27 Marca 2006 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Poza tym mamy wolna wole i to co wybeiramy jest naszym wyborem za ktory MY jestesmy odpowiedzialni przed Bogiem. Przywolujesz Boga, a czy Twoj Bog nie neguje prostytucji? Katolik dla zasady? Ty masz "wolna wole", ale takiej wolnosci moze nie miec prostytutka ktora odwiedziles... Nie wszystkie robia to z wlasnej woli. Legalizacja? W koscielnym kraju to nie przejdzie. Kampania rozpoczeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ciekawe czy kawaler Jareczek K zyje w celibacie bo przeciez bez slubu to grzech XD Doktor Jareczek K :lol: Prostytucję powinno się zalegalizować, wtedy wilk byłby syty i owca cała. Kaczkowce dostali by kasiorkę na nowe kościółki, a panie lekkich obyczajów i alfonsi żyli by w spokoju i zgodzie z prawem... Poza tym, innego wyjścia nie ma, bo tak czy inaczej, uciec ani zlikwidować się tego nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Byc moze przywolalem Boga gdyz nie skorzystalem nigdy i nie skorzystam z uslug prostytutki. martwi mnei jednak stan kieszeni naszych poselkow ktorzy zarobili by ogromna kase na legalizacji NO ALE nie mozna stracic wyborcow ktorych wiekszosc stanowia zatwardziali katolicy itp . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jeśli zalegalizują prostytucję to na pewno będzie najlepiej dla samych kur..ekhm...prostytutek, tak jak pisał Denaturatos, będą miały opiekę medyczną no wię zwiększa się prawdopodobieńswto, że bedą żyły dłużej :) IMO to tylko kwestia czasu, aż prostytucja stanie się zupełnie legalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Smiechu warte , legalizacja ? Przecierz za tym stoi caly polswiatek miafi . To tak jak by powiedziec zeby prali brudna forse i sprzedawali dragi na legalu . A caly handel kobietami ? Wcisneli by takiej ukraince do podpisania cyrograf i co ? Powiedziala by policji ze jest do tego zmuszana ? Badzmy powazni i nie dajmy sie oglupic . Zreszta nie jestem za tym co wymyslaja d e b i l e (inaczej ich nie da sie nazwac) z LPR . Inwigilacja klientow ? To moze odrazu dac ich na odstrzal razem z narkomanami i innymi "klientami" . Najlepsze stwierdzenie "Kampania sie zaczela" strzal w dziesiatke . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość on23warszawa Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Mnie osobiscie szkoda tych kobiet. Wiekszosc z nich niestety do prostytucji jest zmuszana. Niektore szukaja latwych pieniedzy itp. Mysle jednak ze ze wzgledu na charakter tej pracy powinny byc szanowane. Zadna praca nie hanbi . Moge sie zalozyc ze wiele z nich zachowuje jednak resztki godnosci. No chyba ze zaczynaja wystepowac juz w totalnie zjechanych BDSM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 To fakt. za tym stoi cała polska i miedzynarodowa mafia. To jest cały łańcuch zależności, jeśliby zalegalizowali prostytucję to musieli by się dobrać do tyłka mafii, a żeby to zrobić musieliby zwalczyć korupcję a jak chcą zwalczyć korupcję to IMO kolejne komisje śledcze nie wystarczą. Tak wogóle to czytałem, że członkowie takich komisji całkiem nieźle zarabiajom ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jestem jak najbardziej za legalizacja - beda ogromne wplywy do budzetu panstwa z tego tytulu - wiec jest to ogromnym plusem. Potepiac kogos za korzystanie z uslug prostytutek ? Glupota, zyjemy w wolnym kraju i kazdy decyduje o wlasnym zyciu, a juz tym bardziej o tym z kim zamierza spedzic najblizsza noc :lol: B) Wiec ja nie widze problemu. A co do wplywow do budzetu panstwa - pojawilo sie nawet takie przyslowie: Moze uda sie załatac dziure dziura ? :wink: :lol: :plum: :plum: Aha jeszcze jedno - nic nie trzeba legalizowac, gdyz w Polsce prostytucja nie jest zabroniona przez zadna ustawe - a tym bardziej przez Kodeks Karny. Wiec jest legalna. Nie jest tylko zalegalizowana w systemie podatkowym/ubezpieczeniowym - to jest problem - gdyz panie (panowie tez :lol: ) wykonujace ten najstarszy zawod swiata, nie maja pozniej swiadczen emerytalnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Prostytucja nie jest nielegalna natomiast korzystanie z jej uslug juz tak . Wplywy do budrzetu ? To moze odrazu dodamy do tego 22% Vat na handel prochami i zlecenia dla platnych mordercow . Prostytucja to jedna z macek osmiornicy , chcesz ja odrabac powstaje nowa , uderzac trzeba gdzie indziej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Prostytucja nie jest nielegalna natomiast korzystanie z jej uslug juz tak. Wplywy do budrzetu ? To moze odrazu dodamy do tego 22% Vat na handel prochami i zlecenia dla platnych mordercow . Prostytucja to jedna z macek osmiornicy , chcesz ja odrabac powstaje nowa , uderzac trzeba gdzie indziej. Znajdz mi takie przepisy, na ktorych potwierdzisz swoje tezy ;] Prochy - odpadaja - sa nielegalne, Polska to nie Holandia... Mordercow - jak wyzej. Opodatkowanie oraz ubezpieczenieprostytucji jest bardzo korzystne dla panstwa i dla osob trudniacych sie ta dzialalnoscia. Taka jest prawda. No moze opodatkowanie mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ale coś mi się nie widzi żeby taki Alfons odprowadzał podatek :lol: Przecież jak to zalegalizują to będzie mały % agencji towarzyskich działających legalnie i z odprowadzeniem podatku. A reszta to będzie szara strefa działająca w "andergrandzie" bez odprowadzania podatku. Więc to pomorze ale tylko w małym stopniu tego się wytępić w 100% nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Ale coś mi się nie widzi żeby taki Alfons odprowadzał podatek :lol: Przecież jak to zalegalizują to będzie mały % agencji towarzyskich działających legalnie i z odprowadzeniem podatku. A reszta to będzie szara strefa działająca w "andergrandzie" bez odprowadzania podatku. Więc to pomorze ale tylko w małym stopniu tego się wytępić w 100% nie da... Ale... mozna dac odpowiedni prog podatkowy - im nizszy - tym wieksza sciagalnosc- a im wieksza sciagalnosc - tym mniejsza szara strefa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Denaturatos Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Więc to pomorze ale tylko w małym stopniu tego się wytępić w 100% nie da... a po co tepic ? Edytowane 27 Marca 2006 przez Denaturatos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) I do tego kasy fiskalne :lol: Tylko gdzie je montować <_< :lol2: Można zalegalizować ale z niskim podatkiem np. 7% wtedy może się udać... a po co tepic ? A po to że wiele kobiet jest zmuszane do prostytucji, i to trzeba tępić a jak z własnej woli to jej/go wybór... Edytowane 27 Marca 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Racja , pomylilem sie z korzytstaniem , chodzilo mi o wykorzystywanie ;/ Musialem zasnac na wykladzie z prawa karnego ;] Co do handlu prochami i reszty : to byla ironia jezeli nie zauwarzyles . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Racja , pomylilem sie z korzytstaniem , chodzilo mi o wykorzystywanie ;/ Musialem zasnac na wykladzie z prawa karnego ;] Co do handlu prochami i reszty : to byla ironia jezeli nie zauwarzyles .True, true ;] Art. 198. Kto, wykorzystując bezradność innej osoby lub wynikający z upośledzenia umysłowego lub choroby psychicznej brak zdolności tej osoby do rozpoznania znaczenia czynu lub pokierowania swoim postępowaniem, doprowadza ją do obcowania płciowego lub do poddania się innej czynności seksualnej albo do wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Nie spac na wykladach [; :plum: Zauwazylem - ale chcialem aby sprawiedliwosci stalo sie zadosc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 IMO Powinno działać to w takiej formie, że prostytutki robiły by to świadomie, nie były przez nikogo wyzyskiwane i zmuszane oraz powinny mieć ubezpieczenia i emeryture :) 7% podatku to też dobry pomysł - niewiele by traciły, a za to zyskiwały wyżej wymienione korzyści ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Jeśli zalegalizują prostytucję to na pewno będzie najlepiej dla samych kur..ekhm...prostytutek, tak jak pisał Denaturatos, będą miały opiekę medyczną no wię zwiększa się prawdopodobieńswto, że bedą żyły dłużej :) IMO to tylko kwestia czasu, aż prostytucja stanie się zupełnie legalna.Kolejny raz przeczytam takie posty a dani userzy odpoczna od forum.. Na powiedzmy 2 tygodnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 I do tego kasy fiskalne :lol: Tylko gdzie je montować <_< :lol2: Można zalegalizować ale z niskim podatkiem np. 7% wtedy może się udać... A potem protesty moherow pod sejmem, ze na prostytucje jest nizszy VAT niz na zabawki dla dzieci... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 A potem protesty moherow pod sejmem, ze na prostytucje jest nizszy VAT niz na zabawki dla dzieci... ;)Buhehehehehe - rozwaliles mnie tym postem costi ;) :lol: :lol: :lol: Az mi sie przypomniala pewna akcja z filmu Wtorek - kto widzial wie o co biega [; :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Witam WIdzialem dzisiaj wiadomosci i podobno nasz kochany rzad szykuje sie do wielkiej nagonki na wszelkie agencje itp. No ale nie ma sie czemu dziwic skoro mamy kraj w ktorym rzadzi kler na czele z ojcem rydzykiem i jego dwoma pomagierami. Czy wy zalegalizowalibyscie prostytucje? Czy walczyli z nia jak z wiatrakami i zepchneli do podziemia? Ja osobiscie przyznam sie ze uczynil bym to pierwsze. Wiemy doskonale ze prostytucja to najstarszy zawod swiata. Byl jest i bedzie. I prosze darujmy sobie texty w stylu : "kazdy moze znalezc panne". Uwierzcie mi , NIE KAZDY ma to szczescie. Poza tym mamy wolna wole i to co wybeiramy jest naszym wyborem za ktory MY jestesmy odpowiedzialni przed Bogiem. Fajnie że jestem ateistą :) "Nie dopadną mnie ukryte koszty kredytu" :P Przeciez wiadomo ze to nie przejdzie. Gadzinowski i Piekarska maja racje, prostytucja powinna byc calkowice legalna lecz takie "firmy" powinny sie znajdowac na obrzezach miast (jak w hamerykanskych filmach ;p), poza tym prostytutki mogly by miec opieke lekarska (nie bedziesz sie bal ze cos zlapiesz) i emeryture ;p. Ciekawe czy kawaler Jareczek K zyje w celibacie bo przeciez bez slubu to grzech XD Opieka lekarska - tak bo AIDS i inne sarsy trzeba tępić. Prostytucja nie jest nielegalna natomiast korzystanie z jej uslug juz tak . Wplywy do budrzetu ? To moze odrazu dodamy do tego 22% Vat na handel prochami i zlecenia dla platnych mordercow . Prostytucja to jedna z macek osmiornicy , chcesz ja odrabac powstaje nowa , uderzac trzeba gdzie indziej . Hmm uderzać gdzie indziej ? Czyżby głowa ? ;] BTW Po co w ogóle w polsce jest VAT ? to potrzebne nam czy jak ? O ile pamiętam kiedyś był wszędzie dopisek "z VAT-em 7%" i nic strasznego się nie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 A nie lepiej zamiast wspierać tego typu patologie starać się jakoś te kobiety z tego szamba wyciągnąć?? Ogólnie z tego mogą wyniknąc dośc spore problemy społeczno- ekonomiczne 1. Jest to strefa przestępcza, wiadomo kto się trudni tym procederem 2. "Żywotność" zawodowa takiej prostytutki ile wynosi?? z 15-20 lat i co potem??, wcześniejsza emerytura??, gdzie te kobiety znajdą prace?? 3. Dziwne pomysłu urzędasów, może w ramach stażu będzie się porponować takie prace młodym kobietom??, zresztą gdzieś w Polsce już taki przypadek był 4. Protesty społeczne, jest niemal pewne iż owa kwestia ulegała by rotacji, u władzy będzie lewica zalegalizuje, wygra prawica zdelegalizuje i tak wkoło Ogólnie nie mam nic przeciwko jezeli ktoś chce korzystać z tego typu usług, ale wdg mnie państwo nie powinno tego procederu wspierać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 BTW Po co w ogóle w polsce jest VAT ? to potrzebne nam czy jak ? O ile pamiętam kiedyś był wszędzie dopisek "z VAT-em 7%" i nic strasznego się nie działo. Niestety jest nam potrzebny - bez niego panstwo zbankrutuje - wiekszosc wplywow do budzetu to wlasnie VAT - ktorym objete sa pratkycznie wszystkie rzeczy i uslugi (akurat z tym roznie bywa). Niestety Value Added Tax - musi istniec w Polsce - np w USA on nie wystepuje - ale tam podatki sa niskie wiec maja ogromna sciagalnosc przez co nie musza sie bawic z VAT'em. Wracajac do prostytucji - ja mysle ze jej pelna legalizacja bylaby zjawiskiem pozytywnym - dla gospodarki, wolnego rynku no i dla potencjalnych klientow [; :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) hehe.. już widzę jak prostytutki zaopatrzone w kasy fiskalne :lol:.. bedą wystawiać rachunki jak w sklepach .... Nie no to moze ciekawie wygladać.. gorzej jak żona znajdzie taki rachunek :D Usługi wykonywane przez prostytutki podlegały by chyba reklamacji...? I tak w ciągu 10 dni od daty .......... :wink: można się zgłosić z reklamacją... A tak szczerze mówiąc.. to myślę że JP2 zaczął by się w grobie przestawiać.. Jak ktoś wierzy w coś wiecej niż tylko to co widać oczami to myślę, że nie powinien popierać takiej legalizacji Edytowane 27 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...