Doctor_25 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 a czemu nie chcecie tej nowej pasty na C.... nie wiem jak to szlo:) skoro w acerach copol roku pasta traci wlasciwosci to ta bedzie jak znalazl:) nie bedzie problemow z rozkrecaniem co pol roku;) i pozatym najwydajniejsza pasta:D i nie rozumiem stwierdzenia... ze moze zrobic zwarcie na tych małych "pierdzielnikach" wokol jądra?? kto wam kaze tam smarowac:) pędzelkiem cienka warstwe na jądro i po sprawie:D pozdro;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 a czemu nie chcecie tej nowej pasty na C.... nie wiem jak to szlo:) skoro w acerach copol roku pasta traci wlasciwosci to ta bedzie jak znalazl:) nie bedzie problemow z rozkrecaniem co pol roku;) i pozatym najwydajniejsza pasta:D i nie rozumiem stwierdzenia... ze moze zrobic zwarcie na tych małych "pierdzielnikach" wokol jądra?? kto wam kaze tam smarowac:) pędzelkiem cienka warstwe na jądro i po sprawie:D pozdro;] Coollaboratory Liquid Pro - a nie użyje jej dlatego, że: 1) Aby ją usunąć, należy użyć wysoce specjalistycznego środka ( do czyszczenia chromowanych powierzchni), który jest nie tylko żrący, ale gryzący i kąsający :lol2: :blink: (wręcz jako chemik twierdze, ze jego kontakt z jakimkolwiek elementem innym niz pasta mógłby sie przykro skończyć dla tego elementu...) 2) Jako alternatywę dla tego środka widzę jedynie szlifierkę kątową (dremel, itp...), co równiez nie wydaje się dobrym rozwiązaniem :D Więć zabawa z usuwaniem tej pasty w przedziale czasowym raz na 6 do 12 miesięcy może być z gatunku hard... Dlatego zostanę przy przy Arctic Silver - chyba, że na dzisiejszych zakupach trafię coś interesującego... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bule Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 cześć! Wczoraj napisałem do acera pytanie, czy wysoka temp dysku - 40 stopni- jest jakąś usterką i czy powinienem zgłosić się z tym do seriwsu. Odpisali mi: "Przed wysłaniem do serwisu proponuję sprawdzić czy podczas pracy nie zatyka Pan otworów wentylacyjnych przykładowo trzymając komputer na kolanach. Proszę także przywrócić system do fabrycznych ustawień - wykonać System Recovery. Jeżeli nie przyniesie to poprawy może Pan oddać notebooka do serwisu w celu dokonania diagnozy i ewentualnej naprawy. Autoryzowany serwis znajduje się w Warszawie. Informacje o serwisie i procedurze wysyłki do serwisu znajdują się na naszej stronie www.acer.pl w zakładce Serwis. Może Pan skorzystać z serwisu bez pośrednictwa sprzedawcy. Przypominam, że zgodnie z warunkami gwarancji, w przypadku nie stwierdzenia usterki serwis ma prawo obciążyć zgłaszającego naprawę kosztami w wysokości do 100Euro netto" Możecie napisać mi, czy wykonanie sysem recovery może mi jakoś pomóc? I wogóle, do czego to jest? Mam to na płytce, ale nie korzystałem z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 40 stopni to normalna temperatura dla dysku w laptopie. Nie wiem po co chcesz go wysyłać do serwisu? Pracownik serwisu nie może być miły dla klienta jeśli kilka razy dziennie spotyka się z takimi „problemami”… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Coollaboratory Liquid Pro - a nie użyje jej dlatego, że: 1) Aby ją usunąć, należy użyć wysoce specjalistycznego środka ( do czyszczenia chromowanych powierzchni), który jest nie tylko żrący, ale gryzący i kąsający :lol2: :blink: (wręcz jako chemik twierdze, ze jego kontakt z jakimkolwiek elementem innym niz pasta mógłby sie przykro skończyć dla tego elementu...) 2) Jako alternatywę dla tego środka widzę jedynie szlifierkę kątową (dremel, itp...), co równiez nie wydaje się dobrym rozwiązaniem :D Więć zabawa z usuwaniem tej pasty w przedziale czasowym raz na 6 do 12 miesięcy może być z gatunku hard... Dlatego zostanę przy przy Arctic Silver - chyba, że na dzisiejszych zakupach trafię coś interesującego... Pozdrawiam no ale podobno w przypadku tej pasty nie ma takiej opcji ze traci swoje wlasciowsci?? ! :) o to mi chodzi ze nie bedzie tzreba co pol roku wymieniac tej pasty, po prostu raz i na amen:) ale jak to jest naprawde, czy nie traci wlasnicowsci nie wiem..:) jesli tak jest to wlasnie te rozwiazanie dla mnie idealne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 no ale podobno w przypadku tej pasty nie ma takiej opcji ze traci swoje wlasciowsci?? ! :) o to mi chodzi ze nie bedzie tzreba co pol roku wymieniac tej pasty, po prostu raz i na amen:) ale jak to jest naprawde, czy nie traci wlasnicowsci nie wiem..:) jesli tak jest to wlasnie te rozwiazanie dla mnie idealne:) Własnie z powodu tego "nie wiem" i "podobno" nie będę ryzykował - jak upowszechni się na rynku i będzie można poznać opinie użytkowników, to np. przy następnym smarowaniu mogę się na nią zdecydować. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) co racja to racja:) poko co smarowanie co pol roku, polecam Manuella :D :lol2: ;) chodzi po domu i dobrze smaruje B) Edytowane 31 Marca 2006 przez Doctor_25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 co racja to racja:) poko co smarowanie co pol roku, polecam Manuella :D :lol2: ;) chodzi po domu i dobrze smaruje B) Dzieki, ale nie rób OT :) :blink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 A jest jakiś serwis (nie Acera) który by za odpowiednią zapłatą zrobił moda na celeronie ? i zmienił pastę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 A jest jakiś serwis (nie Acera) który by za odpowiednią zapłatą zrobił moda na celeronie ? i zmienił pastę ?Tam gdzie ja chcę robić "smarowanie" odpowiedź brzmiała tak: "oczywiście, że zrobimy, natomiast nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za ew. uszkodzenia powstałe w skutek owej modyfikacji i najlepiej byłoby, gdybyśmy otrzymali od Pana na piśmie, że nie będzie Pan z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń". Poprosili też o zdjęcia mod@ razem z opisem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Tam gdzie ja chcę robić "smarowanie" odpowiedź brzmiała tak: "oczywiście, że zrobimy, natomiast nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za ew. uszkodzenia powstałe w skutek owej modyfikacji i najlepiej byłoby, gdybyśmy otrzymali od Pana na piśmie, że nie będzie Pan z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń". Poprosili też o zdjęcia mod@ razem z opisem. Pozdrawiam A gdzie ten serwis ?? I czy dużo chcą za taką usługe ? I czy są pewni bo nie wyśle do jakiś nie sprawdzonych ludzi mojego laptopa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Co do pasty, to ja jestem zwolennikiem Arctic Ceramique - kosztuje 10zl, wlasciwosci ma niewiele gorsze od Arctic Silver 5, a nie przewodzi pradu, dzieki czemu przypadkowe kapniecie lub blad w nakladaniu nie konczy sie stresem czy czasem nie zrobilo sie gdzies zwarcie. No i jest gesta, co IMHO ulatwia precyzyjne nalozenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Co do pasty, to ja jestem zwolennikiem Arctic Ceramique - kosztuje 10zl, wlasciwosci ma niewiele gorsze od Arctic Silver 5, a nie przewodzi pradu, dzieki czemu przypadkowe kapniecie lub blad w nakladaniu nie konczy sie stresem czy czasem nie zrobilo sie gdzies zwarcie. No i jest gesta, co IMHO ulatwia precyzyjne nalozenie.Dokladnie. Ja zapodalem z rok temu wlasnie taka sama paste i dziala... Jest bardzo dobra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) A gdzie ten serwis ?? I czy dużo chcą za taką usługe ? I czy są pewni bo nie wyśle do jakiś nie sprawdzonych ludzi mojego laptopa...Łódź, Wigury 7, http://www.perfect.lodz.pl Firma znana na łódzkim rynku od wielu lat z handlu częściami i sprzętem - z serwisem nie miałem jeszcze do czynienia. Orientacyjny koszt wymiany pasty na procu (razem z drut modem i czyszceniem chłodzenia) 60 do 80 PLN + koszt pasty (trzeba zakupić, bo nie posiadają nic poza standardem), czas wykonania - maksymalnie jedeń dzień roboczy. Przy czym zastrzegli, że jesli trafią na plomby uniemozliwiające operację, albo niemożliwość demontażu bez pozostawienia wyraźnych śladów/uszkodzeń to rezygnujemy z operacji... Co do pewności i jakości wykonania usługi będę mógł się wypowiedź "po"... Z rozmów na gg i tel. wynika, że sa raczej kompetentni i ostrożni.. Pozdrawiam Edytowane 31 Marca 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Łódź, Wigury 7, http://www.perfect.lodz.pl Firma znana na łódzkim rynku od wielu lat z handlu częściami i sprzętem - z serwisem nie miałem jeszcze do czynienia. Orientacyjny koszt wymiany pasty na procu (razem z drut modem i czyszceniem chłodzenia) 60 do 80 PLN + koszt pasty (trzeba zakupić, bo nie posiadają nic poza standardem), czas wykonania - maksymalnie jedeń dzień roboczy. Przy czym zastrzegli, że jesli trafią na plomby uniemozliwiające operację, albo niemożliwość demontażu bez pozostawienia wyraźnych śladów/uszkodzeń to rezygnujemy z operacji... Co do pewności i jakości wykonania usługi będę mógł się wypowiedź "po"... Z rozmów na gg i tel. wynika, że sa raczej kompetentni i ostrożni.. Pozdrawiam No to jeśli u Ciebie będzie wszystko spoko... to jak nie znajdę innego serwisu to też do nich to podeśle... mam troszkę OCZ :) Ale skusiłbym się na Coollaboratory Liquid Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 No to jeśli u Ciebie będzie wszystko spoko... to jak nie znajdę innego serwisu to też do nich to podeśle... mam troszkę OCZ :) Ale skusiłbym się na Coollaboratory Liquid Pro tez bym sie skusil .... zwlaszcza ze lato idzie wiec temp proca pewnie podskoczy o te 10*C, i wentyl bedzie wirowal non stop.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bule Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 cześć, już wcześniej wspominałem o moim problemie z wiatraczkiem. Teraz mam temp i jak możecie to zerknijcie na nie i powiedzcie, czy warto zmienić paste na procku: temp w czasie korzystania z netu, gg, skype, WMP: CPU:55 st C HDD: 44 st C Przy takich temp cały czas wyje wiatraczek, nie na najwyższych obrotach, ale słuchać go cały czas. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 cześć, już wcześniej wspominałem o moim problemie z wiatraczkiem. Teraz mam temp i jak możecie to zerknijcie na nie i powiedzcie, czy warto zmienić paste na procku: temp w czasie korzystania z netu, gg, skype, WMP: CPU:55 st C HDD: 44 st C Przy takich temp cały czas wyje wiatraczek, nie na najwyższych obrotach, ale słuchać go cały czas. pozdro. Dla mnie temperatury skandaliczne. U mnie proc przy pracy na necie ma 46C a dysk 30C. Takie jak ty masz temperatury przy necie ja mam w grach. Sorry za offtop ale jak chodzi wam komp i grafika jak dodaliście ramu do 3613 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) No to zrobione :) Od początku: użyta pasta Demontaż laptopa - należy odkręcić wszystkie widoczne śruby na spodnie stronie lapa, zdjąć klapę od dysku i wifi, odkręcić śrubę na żeberku oddzielającym dysk od złącza mini PCI z wpiętym wifi , następnie obracamy laptopa i zaczyna się najlepsze :mur: Jak ktoś ma słabe nerwy niech od razu coś łyknie... Niestety, cała góra (oprócz 1 śruby od klawy jest na zatrzaski... trzeba używać paluszków, paznokci, śrubokrętów, wszystkie chwyty dozwolone - byle usunąć tą cholerną maskownicę nad klawiaturą... Na szczęście jest dość elastyczna... Inaczej nie dostaniemy sie do mocowania matrycy - jej demontaż jest juz prosty... Mocowania matrycy na lewo i prawo, złącze przy lewym zawiasie, zasilanie na lewo i na prawo jednym podłączeniu (najłatwiej odpiąć odwracając laptopa tyłem matrycy do siebie). Jedna śruba trzyma klawiature - odkręcamy i usuwamy ostrożnie wyjmując taśmę spod klawiatury, odpinamy też złącze touchpada (wąska tasiemka na lewo od klawiaturowej). Kabel od anteny wifi odpinamy unosząc płytę główną - teraz możemy płytke wyjąć... Prościzna, dlatego nie ma fotek :wink: Jak ktoś ma wątpliwości to tu obejrzy dokładnie jak usunąc panel przedni i kilka innych ciekawych fotek http://forum.notebookreview.com/showthread...hlight=3023wlmi - na serwisie też się tym posiłkowaliśmy :wink: Tak wygląda płyta główna po rozbebeszeniu (jeszcze z napędem) Heatpipe odkręca się dziecinnie łatwo i już mamy proca . Samo chłodzenie wygląda tak Orginalnie na procku nia ma nawet silikonu... Jest po prostu grafit i jest go żałośnie mało... :blink: Smarowanko pastą i procesor wygląda tak . Oczywiście odkęcono też wiatrak, rozkręcono go i odkurzono. Potem już tylko składanie (oznaczcie dokładnie śrubki bo są różne) i po robocie :rolleyes: Drut moda nie wykonałem - z drut modem wieje niestety non stop, temperatura nie spada poniżej 50 stopni. Aktualnie osiągane temperatury zawierają się w przediale 44 - 51 stopni, wiatrak pracuje około 15 do 30 sekund, po czym jest cisza na 2 do 3 minut. Prawdopodnie (opinia serwisanta - pozdrawiam serdecznie panie Piotrze :lol2: ) te procki, z tej serii już tak mają - a nie z pierwszym miał do czynienia... Więc ok - bo ciszej jest napewno a i chłodniej też :wink: Usługę wykonałem w firmie "Br@wo" w Łodzi, przy ul. Piotrkowskiej 145 http://www.brawo.pl/kontakt/index.htm, czas trwania 2 godziny, koszt Serwisant "od laptopów" Pan Piotr jest miłym, kompetentym i ostrożnym człowiekiem - nie wiem na ile moja obecność przy całej operacji miała na to wpływ, ale sądzę, ze niewiele :wink: Mam nadzieję, że razem z linkiem podanym wyżej mój temat pomoże co niektórym dokonac tej operacji samodzielnie - u mnie następne smarowanie napewno we własnym zakresie... Na koniec jeszcze tylko jedna uwaga - nie bójcie się (rozsądnie oczywiście...) używać siły do tych plastików. Inaczej nic nie zrobicie a nerwy sobie popsujecie. Najlepsze narzędzia - porządne śrubolręty zegarmistrzowskie-komputerowe i.... własne, wszędobylskie palce... :) Powodzenia i wrzucajcie jakies cikawe foty z Waszych walk z lapami ;) Pozdrawiam Edytowane 10 Grudnia 2006 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bule Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Dla mnie temperatury skandaliczne. U mnie proc przy pracy na necie ma 46C a dysk 30C. Takie jak ty masz temperatury przy necie ja mam w grach. Jak myślisz, zmiana pasty pomoże? Może dysk grzeje sie od procka? (Mam acera TM2403) Nie chce wysyłać laptopa do serwisu, bo pewnie zajęłoby to im ze 2-3 miesiące i na ostatecznie wystawiliby mi rachunek, gdyż nie znaleźli żadnej usterki... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Jak myślisz, zmiana pasty pomoże? Może dysk grzeje sie od procka? (Mam acera TM2403) Nie chce wysyłać laptopa do serwisu, bo pewnie zajęłoby to im ze 2-3 miesiące i na ostatecznie wystawiliby mi rachunek, gdyż nie znaleźli żadnej usterki... :-| Powinna pomóc bo ten oryginalny szmelc co daje acer jest do kitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusowaty Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) No niezle to wyglada:) Powiem Wam tak aktualnie moj procek nie grzeje sie bardziej niz do 39 stopni C. Dodam ze chodzi caly dzien na kablu i ustawienia na max a ciagle jeszcze sobie pogrywam w undergrounda 2 lub hl2 i wiecej sie nie nagrzeje. Natomiast dysk utrzymuje temp stale na poziomie ok 40 stopni maxsymalnie potrafi nagrzzac sie do 46. Mysle wiec ze z takim manualem zdecyduje sie wreszcie na drut moda:) Pozdrawiam PS jeszcze takie pytanie:) orientuje sie ktos moze gdzie taka usluge mogli by wykonac we wroclawiu?? Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Fokusowaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) No to zrobione :) Witam, a czy nie bylo problemu z touch padem? bo on wyglada jak byl jakos skrecony z obudowa, i ja osobiscie na tym etapie sie zatrzymalem. Prosilbym o informacje. pozdrawiam Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez elliotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam, a czy nie bylo problemu z touch padem? bo on wyglada jak byl jakos skrecony z obudowa, i ja osobiscie na tym etapie sie zatrzymalem. Prosilbym o informacje. pozdrawiamNajmniejszego - wystarczy odpiąć taśmę (mała taśma na lewo od klawiaturowej), oczywiście po uprzednim pozbyciu się maskownicy z fronto lapa (link ze zdjęciami w poście z foto). Pad schodzi razem z górną obudową lapka. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Najmniejszego - wystarczy odpiąć taśmę (mała taśma na lewo od klawiaturowej), oczywiście po uprzednim pozbyciu się maskownicy z fronto lapa (link ze zdjęciami w poście z foto). Pad schodzi razem z górną obudową lapka. Pozdrawiam. tu wlasnie jest problem bo nie do konca rozumie jak pozbyc sie tej maskownicy, zeby nic nie uszkodzic. ona cala jest na zatrzaskach? Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez elliotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 tu wlasnie jest problem bo nie do konca rozumie jak pozbyc sie tej maskownicy, zeby nic nie uszkodzic. ona cala jest na zatrzaskach? http://img431.imageshack.us/my.php?image=DSC07460.jpg i cytat: "Remove the main cover, attention to the audio exits and Take care not to damage the touchpad membrane cable.". Tak cała jest na zatrzaskach, jak z nią powalczysz - wylezie ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 http://img431.imageshack.us/my.php?image=DSC07460.jpg i cytat: "Remove the main cover, attention to the audio exits and Take care not to damage the touchpad membrane cable.". Tak cała jest na zatrzaskach, jak z nią powalczysz - wylezie ;) Pozdrawiam i tak jeszcze do wyjasnienia, mam sciagac gore czy doł?? rozumie ze od gory odkrecam dol a pozniej zatraski od gory?? i plyte wyciagne gorą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 i tak jeszcze do wyjasnienia, mam sciagac gore czy doł?? rozumie ze od gory odkrecam dol a pozniej zatraski od gory?? i plyte wyciagne gorą?rozkręcasz dół, rozpinasz góre ( 2 śrubki - 1 klawa druga gdzieś pod klawą) i dzieli ci się jak książka na 3 częsci - oczywiście po odpięciu matrycy (trochę gimnastyki, najlepiej ktoś do przytrzymania) i innych kabli/taśm... I rozbierasz jak chcesz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ok:D bede dzis walczyl ponownie:D moze tym razem sie uda:D wiem juz wiecej niz ostatnio. dam znac czy mi sie udalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ok:D bede dzis walczyl ponownie:D moze tym razem sie uda:D wiem juz wiecej niz ostatnio. dam znac czy mi sie udalo.Pstrykaj foty :) Powodzenia :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...