Gregor1230 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Hmm no cóż to ja zostaję dalej przy swoim staruskim iiyamku ;). Zresztą jak Halfi zbadał , że pomiedzy 16xx a 1280 nie ma różnicy w fps to dziwna sprawa więc taka panoramka jest dobrym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) wgralem SP1 do FS no i przezylem szok, NIESAMOWITY skok wydajnosci teraz na Heathrow czyli tam gdzie bez Sp1 w high ustawieniach bylo 20fps teraz jest 25fps wystarczy lekko podniesc samolot i fps leca do 30-40 i wyzej. Widac ze poprawili oswietlenie w grze, a raczej to na lotniskach wyglada lepiej przy czym gra chodzi nie porownywalnie szybciej. Edytowane 8 Lipca 2007 przez Halfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 No to jak tak to poprawili to może i ja polatam pozwiedzam troszeczkę zza monitora , bo do samolotu nigdy nie wsiądę :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Panowie przesunięcie suwaków w prawo w opcjach to początek jeszcze to samo trzeba zrobić w opcjach zaawansownaych. Aha i jeszcze można dać x16 w sterach i wysoką jakość, po tych zabiegach na Heathrow mamy 2-3 FPS :) Ale jak to wtedy wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 chodzi Ci o opcje custom ?? w sterach nie wymuszam aa bo to napewno zabija calkowicie wydajnosc tej gry :) dograj sobie tego sp1 przybedzie Ci kilka fps :) wczesniej podalem fpsy przy roznych ustawieniach wiec sie poprawiam, ze wszystkimi suwakami na prawo z 10 fps zrobilo sie 17 na heathrow a na highu wedlug MS z 20 zrobilo sie 25fps, wiec taki wzros fps jest calkiem pozytywny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No rzeczywiście, zainstalowałem patcha i przyrost FPS jest 100% :) Do tego szybciej się ładuje :) Aktualnie transportuje Atlantisa z bazy Edwards na pustyni Mohave do Cape Canaveral na Florydzie z między lądowaniem w bazie White Sands w Nowy Meksyku :) Wystartować z tą PCHŁĄ na plecach to jest masakra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Testowal juz ktos Microsoft Flight Simulator X: Acceleration ? ;] Btw tematu nie ma w indeksie gier, niech ktos wrzuci ta pozycje na liste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Podobno dodaje obsluge dx10. ;) jak ktos przetestuje dajcie jakies info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Powiem że dodatek można zaistalować po wcześniejszej aktywacji FSX. Przy okazji pytanie do posiadaczy FSX. Czy to prawda, że można go aktywować tylko DWA razy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIE Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 czy wie może ktos kiedy wychodzi path pod dx10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) z tego co wiem juz wyszedl i jest na stronie ms fsx przy okazji spytam, jezeli podchodze do ladowania prostopadle do lotniska i kontrola lotow kaze mi ladowac "left base" to rozumiem ze jest to ladowanie przez lewe skrzydlo czyli musze odbic w prawo i zatoczyc kolo? Edytowane 9 Stycznia 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Dla Ciebie kucyk nie mam odpowiedzi ale pytanie do wszystkich. Widzialiście gdzieś FSX w sklepie w normalnych cenach? (yj do 150zł). Nie załapałem się na promocję w Wirtusie po 139.90 i teraz tylko pozostaje allegro. Tam co jakiś czas ktoś sprzedaje gierkę ale już aktywowaną i do końca nie wiem czy do pełnowartościowy produkt. Czy MS nie ogranicza do dwóch ilości aktywacji a w przypadku zmiany konfiguracji nie należy ściemniać telefonicznie jak z Windowsa OEM? I jeszcze jedno pytanie do posiadaczy wersji pudełkowych - czy podręczniki dołączone do gry pozwalają opanować sztukę latania (dokładnie chodzi mi opis komend, skrótów itp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 dobra swoj problem chyba rozwiazalem, latalem w trybie VFR, teraz latam w IFR i prowadza ladnie za raczke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) czy wie może ktos kiedy wychodzi path pod dx10?a przypadkiem ten patch nie wychodzi za sprawą dodatku (płatnego oczywiście) edit: Flight Simulator X Accerleration Expansion tak to sie nazywa chyba ;] Edytowane 10 Stycznia 2008 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) obsluga dx10 jest w dodatku Acceleration, a jak ktos nie ma dodatku to nie dawno wyszedl sam patch -> SP2 wczoraj poczytalem troche teorii i powiem szczerze, ze jestem przerazony ogromem wiedzy jaki nalezalo by posiadac, aby zaczac zabawe z VATSIM :-| petrumi - game ma ta gre w dobrej cenie, z przesylka do PL wychodzi ~ 130pln game.co.uk dodatek acceleration wychodzi 90pln, na allegro po 169pln :D Edytowane 10 Stycznia 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 wczoraj poczytalem troche teorii i powiem szczerze, ze jestem przerazony ogromem wiedzy jaki nalezalo by posiadac, aby zaczac zabawe z VATSIM :-|mnie to wsumie nie zdziwiło wkoncu to symulator ... ale VATSIM to już raczej zostawiam ludzią dla których latanie jest hobby No 1. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 @kucyk To tylko tylko tak strasznie wygląda przy symulatorach :). W FSXie problemem jest raczej masa dodatków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIE Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zakupiłem właśnie monitor 24 cale - głównie z myślą o grze w MFS X. I przeżyłem szokujący spadek wydajności tej gry spowodowany ustawieniem rozdzielczości natywnej monitorka 1980x1200. Wypada zmienic kartę grafiki chyba... prosze o radę czy jest sens wymiany mojej 7900GS 512Mb na cos w stylu 880GTS 512Mb Czy ta karta pociągnie ta gre ? mój znajomy mówi, że nie pociągnie, chyba że z ustawieniami na minimum przy tej rozdziałce. Twierdzi że ta gra jest najbardziej wymagającą gra na platformie PC - tylko że on często gada głupoty proszę o radę mam procek AMD X2 5000+, system vista 64, 4Gb RAM i jak juz kupowac grafikę to tylko taka która zapewni płynnośc w tej grze (jestem taki pies na grafę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Akurat tutaj Twój kolega ma rację. Flight symulatory z MS to killery maszyn. 1980x1200 to już mega rozdzielczość i będziesz musiał się pogodzić z obniżeniem do o wiele niższej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Chcesz grac na 1980x1200 na gf 7900gs? litosci.... na tym mozna grac w 1024x768. Pamietaj ze vista zamula takze kompa przez co tracisz pewnie nie mniej jak 10 fps. Na 8800gt mysle ze spokojnie pograsz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIE Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 gra wyszła prawie 2 lata temu a dalej nie ma sprzętu który ją ciągnie w maksymalnych detalach?>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) widziałem filmik na YT gość używał 8800GTX w sli i kreconego e6600 albo q6600 (nie pamiętam) ze wszystkimi suwakami w prawo miał 25-30fps przy tej rozdzielczości ... osobiście zauważyłem że to jest najbardziej procko żerna gra w jaką grałem ! miedzy ustawieniem procesora na 3.1 a 3.6 mam 5fps (przy 25-30), a miedzy 1.8ghz a 3.6 jest już kolosalna różnica 20fps i gra staje sie nie grywalna ... wiec jak już zmieniać grafe to i platformę (ja bym sie na Twoim miejscu z tym wstrzymał) Edytowane 14 Stycznia 2008 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) gra wyszła prawie 2 lata temu a dalej nie ma sprzętu który ją ciągnie w maksymalnych detalach?>??Zamiast czytac te bzdury looknij na wczesniejsze posty Halfi'ego w tym temacie. Gral wlasnie w 1920x1200 i nie narzekal ;) porobil chyba nawet testy ze screenami ;) Edytowane 14 Stycznia 2008 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIE Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 dzięki za rady chyba sie jednak wstrzymam z zakupem karty i poczekam na następna generację kart graficznych i zmienie od razu calą platformę może wyjda do tej pory jakies pathe poprawiające wydajnść na prockach wielordzeniowych a Halfi testował MFS X jeszcze przed pathami DX10. więc jego testy sa troszke nieaktualne. Bardzo proszę Halfiego o opisanie działania gry po pathach z DX10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) po wgraniu service packa do FSX ja nie narzekam na wydajność w 1920x1200. W FSX ważny jest każdy Mhz procka więc idź w tym kierunku. Ale przed wgraniem SP1 było słabo. Dokładnych ustawień nie pamiętam ale z założenia zawsze ustawiam szczegóły wysoko. Dodam, że gra chodzi płynnie nawet na wgranej dodatkowej scenerii wyspy O'ahu. Swoją drogą wspaniałe uczucie latać na tymi samymi miejscami po których się jeździło (W TDU oczywiście ;) Edytowane 15 Stycznia 2008 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 potwierdzam, gra dostala ogromnego kopa po dograniu sp1 i dodatku acceleration Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Od 3 minuty. Enjoy: http://uk.youtube.com/watch?v=4Qda77RcuEc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIE Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) dzięki za ten filmik uzmysłowił mi jak procesorowo wymagająca jest ta gra 8 rdzeni i 85% wykorzystania każdego - ŁoŁ ta gra wyprzedza epokę :) Edytowane 17 Stycznia 2008 przez NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 jacys piloci na forum? ma ktos moze TrackIR'a? Latam na PMDG 747, jestem na etapie filmu instruktazowego Angle of Attack PMDG 747 i co raz bardziej zaglebiam sie w ten fantastyczny samolot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 jacys piloci na forum? ma ktos moze TrackIR'a? Latam na PMDG 747, jestem na etapie filmu instruktazowego Angle of Attack PMDG 747 i co raz bardziej zaglebiam sie w ten fantastyczny samolot Kucyk a co, chcesz jakiś zamach przeprowadzić ? Piloci są, ale grają w coś bardziej realistycznego niż w "symulator", w którym nie można nawet wpaść w korkociąg. :D Co do tracka to chętnie bym się pobawił, ale mam ważniejsze wydatki (może kiedyś)... miałem zamiar pobawić się kamerką internetową i diodami ir i zbudować freetracka, czyli taki tani odpowiednik. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...