Skocz do zawartości
LCC

Microsoft Flight Simulator X

Rekomendowane odpowiedzi

wgralem SP1 do FS no i przezylem szok, NIESAMOWITY skok wydajnosci

teraz na Heathrow czyli tam gdzie bez Sp1 w high ustawieniach bylo 20fps teraz jest 25fps wystarczy lekko podniesc samolot i fps leca do 30-40 i wyzej.

Widac ze poprawili oswietlenie w grze, a raczej to na lotniskach wyglada lepiej przy czym gra chodzi nie porownywalnie szybciej.

Edytowane przez Halfi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przesunięcie suwaków w prawo w opcjach to początek jeszcze to samo trzeba zrobić w opcjach zaawansownaych. Aha i jeszcze można dać x16 w sterach i wysoką jakość, po tych zabiegach na Heathrow mamy 2-3 FPS :) Ale jak to wtedy wygląda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi Ci o opcje custom ??

w sterach nie wymuszam aa bo to napewno zabija calkowicie wydajnosc tej gry :)

dograj sobie tego sp1 przybedzie Ci kilka fps :) wczesniej podalem fpsy przy roznych ustawieniach wiec sie poprawiam, ze wszystkimi suwakami na prawo z 10 fps zrobilo sie 17 na heathrow a na highu wedlug MS z 20 zrobilo sie 25fps, wiec taki wzros fps jest calkiem pozytywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiście, zainstalowałem patcha i przyrost FPS jest 100% :)

Do tego szybciej się ładuje :)

Aktualnie transportuje Atlantisa z bazy Edwards na pustyni Mohave do Cape Canaveral na Florydzie z między lądowaniem w bazie White Sands w Nowy Meksyku :)

Dołączona grafika Dołączona grafika

Wystartować z tą PCHŁĄ na plecach to jest masakra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem juz wyszedl i jest na stronie ms fsx

przy okazji spytam, jezeli podchodze do ladowania prostopadle do lotniska i kontrola lotow kaze mi ladowac "left base" to rozumiem ze jest to ladowanie przez lewe skrzydlo czyli musze odbic w prawo i zatoczyc kolo?

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Ciebie kucyk nie mam odpowiedzi ale pytanie do wszystkich. Widzialiście gdzieś FSX w sklepie w normalnych cenach? (yj do 150zł). Nie załapałem się na promocję w Wirtusie po 139.90 i teraz tylko pozostaje allegro. Tam co jakiś czas ktoś sprzedaje gierkę ale już aktywowaną i do końca nie wiem czy do pełnowartościowy produkt. Czy MS nie ogranicza do dwóch ilości aktywacji a w przypadku zmiany konfiguracji nie należy ściemniać telefonicznie jak z Windowsa OEM? I jeszcze jedno pytanie do posiadaczy wersji pudełkowych - czy podręczniki dołączone do gry pozwalają opanować sztukę latania (dokładnie chodzi mi opis komend, skrótów itp).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wie może ktos kiedy wychodzi path pod dx10?

a przypadkiem ten patch nie wychodzi za sprawą dodatku (płatnego oczywiście)

edit:

Flight Simulator X Accerleration Expansion

tak to sie nazywa chyba ;]

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obsluga dx10 jest w dodatku Acceleration, a jak ktos nie ma dodatku to nie dawno wyszedl sam patch -> SP2

wczoraj poczytalem troche teorii i powiem szczerze, ze jestem przerazony ogromem wiedzy jaki nalezalo by posiadac, aby zaczac zabawe z VATSIM :-|

petrumi - game ma ta gre w dobrej cenie, z przesylka do PL wychodzi ~ 130pln

game.co.uk

dodatek acceleration wychodzi 90pln, na allegro po 169pln :D

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj poczytalem troche teorii i powiem szczerze, ze jestem przerazony ogromem wiedzy jaki nalezalo by posiadac, aby zaczac zabawe z VATSIM :-|

mnie to wsumie nie zdziwiło wkoncu to symulator ...

ale VATSIM to już raczej zostawiam ludzią dla których latanie jest hobby No 1. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem właśnie monitor 24 cale - głównie z myślą o grze w MFS X.

I przeżyłem szokujący spadek wydajności tej gry spowodowany ustawieniem rozdzielczości natywnej monitorka 1980x1200.

Wypada zmienic kartę grafiki chyba...

prosze o radę czy jest sens wymiany mojej 7900GS 512Mb na cos w stylu 880GTS 512Mb

Czy ta karta pociągnie ta gre ?

mój znajomy mówi, że nie pociągnie, chyba że z ustawieniami na minimum przy tej rozdziałce. Twierdzi że ta gra jest najbardziej wymagającą gra na platformie PC - tylko że on często gada głupoty

proszę o radę

mam procek AMD X2 5000+, system vista 64, 4Gb RAM

i jak juz kupowac grafikę to tylko taka która zapewni płynnośc w tej grze

(jestem taki pies na grafę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz grac na 1980x1200 na gf 7900gs? litosci.... na tym mozna grac w 1024x768. Pamietaj ze vista zamula takze kompa przez co tracisz pewnie nie mniej jak 10 fps. Na 8800gt mysle ze spokojnie pograsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem filmik na YT gość używał 8800GTX w sli i kreconego e6600 albo q6600 (nie pamiętam) ze wszystkimi suwakami w prawo miał 25-30fps przy tej rozdzielczości ...

osobiście zauważyłem że to jest najbardziej procko żerna gra w jaką grałem ! miedzy ustawieniem procesora na 3.1 a 3.6 mam 5fps (przy 25-30), a miedzy 1.8ghz a 3.6 jest już kolosalna różnica 20fps i gra staje sie nie grywalna ... wiec jak już zmieniać grafe to i platformę (ja bym sie na Twoim miejscu z tym wstrzymał)

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra wyszła prawie 2 lata temu a dalej nie ma sprzętu który ją ciągnie w maksymalnych detalach?>??

Zamiast czytac te bzdury looknij na wczesniejsze posty Halfi'ego w tym temacie. Gral wlasnie w 1920x1200 i nie narzekal ;) porobil chyba nawet testy ze screenami ;) Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za rady

chyba sie jednak wstrzymam z zakupem karty i poczekam na następna generację kart graficznych i zmienie od razu calą platformę

może wyjda do tej pory jakies pathe poprawiające wydajnść na prockach wielordzeniowych

a Halfi testował MFS X jeszcze przed pathami DX10.

więc jego testy sa troszke nieaktualne.

Bardzo proszę Halfiego o opisanie działania gry po pathach z DX10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po wgraniu service packa do FSX ja nie narzekam na wydajność w 1920x1200. W FSX ważny jest każdy Mhz procka więc idź w tym kierunku. Ale przed wgraniem SP1 było słabo. Dokładnych ustawień nie pamiętam ale z założenia zawsze ustawiam szczegóły wysoko. Dodam, że gra chodzi płynnie nawet na wgranej dodatkowej scenerii wyspy O'ahu. Swoją drogą wspaniałe uczucie latać na tymi samymi miejscami po których się jeździło (W TDU oczywiście ;)

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jacys piloci na forum?

ma ktos moze TrackIR'a?

Latam na PMDG 747, jestem na etapie filmu instruktazowego Angle of Attack PMDG 747 i co raz bardziej zaglebiam sie w ten fantastyczny samolot

Kucyk a co, chcesz jakiś zamach przeprowadzić ?

Piloci są, ale grają w coś bardziej realistycznego niż w "symulator", w którym nie można nawet wpaść w korkociąg. :D

Co do tracka to chętnie bym się pobawił, ale mam ważniejsze wydatki (może kiedyś)... miałem zamiar pobawić się kamerką internetową i diodami ir i zbudować freetracka, czyli taki tani odpowiednik. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi