Skocz do zawartości
Kangel

Gdzie Można Znaleźć Fortrona?

Rekomendowane odpowiedzi

hmn....wczoraj zalicytowałem na allegro tego Fortrona 400 Watt to była jedyna uakcja jaką znalazłem na allegro i od wczoraj aukcja została zakończona :( .Na razie nie ma już tego na allegro,będziesz musiał poczekać aż jakiś sprzedawca je wystawi :P .

Pozdrawiam :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alternatywą jest 350 rowniez fortron link, coprawda nie ma w tej chwili wystawionego ale napisz maila do miss_ani, napewno posiada jeszcze zapas:D Ja go posiadam i jestem w 100% zadowolony i świetnie sięsprawuje z moim kompem (config) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale 350w to nie 400w ;]

Chciałem się też zapytać: A może jakaś alternatywa dla Fortrona 400w? Równie dobry, silny i w miarę tani?

Ta 350-ka podobno ma mocna linie 12V - to duzy plus w dzisiejszych czasach.

Modecom - seria MC 350 (100zł) lub 400 (160zł) - jakosciowo mniej wiecje to samo co fortrony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mnie to irytuje, ale CODEGEN 350W kosztuje 63zł, FORTRON 350W 52+9 przesyłka =61zł :mur: , no i dlaczego Fortrony nie są ogólnodostępne??

Skąd biorą się na allegro?? Hurtownie czy co i dlaczego nie ma ich w sklepach??

Rozbiez CODGENA i FORTRONA to zobaczysz duza roznice. A sa tylko na allegro dlatego ze nie sa juz produkowane (tak mi sie zdaje popraw mnie ktos jak zle poiwedzialem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tamte fortrony 400 maja po 15A na +12, troche mało jak na dzisiajsze czasy, po co komu dzisiaj tak ogromna 40Amperowa linia +5?

Mnie się jakoś ta 400 nie podoba, osobiście wolałbym 350W MDN które ma 19.5A na +12. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba mnie nie zrozumiałeś, wiem że Fortrony są dobre, sam mam, chodziło mi o to że sprzedawcy w sklepach mogliby sprowadzić Fortrony zamiast wciskać Codegeny ludziom. B)

Ale te fortrony wszystkie co sa na allegro to są głównie używki po czyszczeniu i kontroli technicznej. Zenfist miał swojego czasu nowe fortrony w sklepie chyba, ale tam u niego to 350MDN stała grubo przeszlo 100zl, więc wiecie... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo ze są produkowae jeszcze, poprostu nie mają zadnego większego importera w polsce. A znalazłem w jednym sklepie fortrona takiego jak mam ja czyli THA, oto link http://computers.ropla.pl/inny.php?produkt=C02583 ale sklep chyba tylko w hurcie :/ nieraz widzialem na allegro taki model za okolo 80 zł nówki sztuki.

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi