Dzidaziom Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam 9 letniego kompa, i chcę mu zrobić mały lift... W sumie to mam 9 letnie tylko mobo i cpu i właśnie za płytkę się msuze zabrać. Wertując allero wynalazłem z tego co mnie interesuje tylko -> Gigabyte GA-60XT Asus TUCL2-C Asus CUSL2-C MSI 815E PT PRO Epox EP-3PTA Abit ST-6 ECS P6IPAT Moje wymagania?? Teraz Mam ECS P6VAP-A+ (którego będę sprzedawał), a potrzebuje czegoś co: - Obsługuje proce minimum do 1200MHz - Copperminy też - Ma conajmniej 4 złacza PCI - Ma AGP 4X - FSB 133 minimum, i możliwości oc do 166 minimum co 1 mhz! - Możliwość zmiany napięć spod biosu. - minimum 3 sloty na RAM - zintegrowana dźwiękówka I dobra opinia :) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Dzidaziom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Ja tam miałem kiedyś ST6-R i nie narzekałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Z tych wymienionych bralbym Abita ST6. Mialem kiedys tego Gigabytea - dobra i stabilna plyta ale posiada maly zakres regulacji VCore. To samo tyczy sie MSI, ktorego obecnie posiadam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) W takim razie padło na Abita. Nie sprzedaje nikt z wawy?:D Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Dzidaziom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniakol Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) ja tez chce kupic którąś z tych płytek więc prosze jak by ktoś wiedział ktura najlepszA to prosze o odpowieć Socket 370 ale mogą być też inne w tej cenie np: ktoś miał DFI CA64-TC lub DFI CS65-EC za pomoc z góry dziękuje Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez maniakol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megawebmaster Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja bym wziął Abita ST6 albo Asusa TUSL2-C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ja tez chce kupic którąś z tych płytek więc prosze jak by ktoś wiedział ktura najlepszA to prosze o odpowieć Socket 370 ale mogą być też inne w tej cenie np: ktoś miał DFI CA64-TC lub DFI CS65-EC za pomoc z góry dziękuje Jedna jest na VIA a druga nie obsluguje Tualatina, czyli zadnej z tych nie polecam. Tak jak pisze kolega wyzej - najlepszy bedzie abit albo asus. Osobiscie kupilem niedawno MSI 815EPT (MS6337) ale tylko dlatego, ze wyrwalem go za 85zl :) Porzadna i stabilna plyta ale - jak juz wczesniej pisalem - jej kula u nogi jest bardzo maly zakres regulacji napiecia procesora. Maxymalnie mozna ustawic jedynie 1,625V :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Do ilu na tym Abicie można było podnieść napięcie CPU? Bo chcę kupić proca na 1,75 i coś mu w górę jeszcze dać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Ugabuga! Ost. decyzja! ASUS TUV4X czy ABIT ST6?? Wyczytałem w necie, że Asus się pięknie kręci, ale jest na VIA i nie ma dźwięku... Z drugiej strony asus z dźwiękiem na intelu, ale chodzą słuchy że z 933 niektórym daje rade na 945 tylko a ja mam plan żeby p iii 1000 (11x100) odpalic na 133 conajmniej. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 W tym wypadku bierz abita. Spoko na 133 nie powinno być problemów z dźwiękiem, a jak nie to kupisz coś na pci (to kosztuje grosze:) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...