KvaN Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 MaD_LU może to memy Cię blokują.. Póść je na cl5 bo nie wierze że aż taka padaka.. W dodatku na dość dobrym chłodzeniu.. @ Cichy na AC czy WC? Hmm mi to też wygląda raczej na memy, te Patrioty ostatnio trochę kiepawe są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 KvaNfield nie ma to jak przeczucie xD Taki procek powinnien się konczyć ale na DEF a nie na 1.475v oO MaD_LU daj im 2.2v i cl5 i zobacz czy z procem będzie to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ale tak jest stabilnie i jak uwaga zejde z v na cpu to zaczynaja sie bledy temperatura do 50 w stresie nie dochodzi. Czy jest mozliwe ze jak sproboje zamontowa cpu jeszcze raz w sokecie to cos sie mu odmieni ?? od nowosci nie ruszany nie wiem co robic bo to kiepsko wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Raczej za wyjęcie z socketu to raczej nic mu nie pomorze :wink: Ile ci FSB robi ten giguś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 @kamil2201 Na cepie siedzi kibelek ;) Jakbyście widzieli moją mine jak zobaczyłem temperatury przy tych ustwieniach... Na poprzednim cpu(Celek 352@4,8GHz :lol: ) miałem 2 razy wyższe temperaturki w stresie, celek bez obciążenia rozgrzewał tak mocno wode że nagrzewnica była bardzo ciełpa, a teraz nie dość że śmigam na passive, to nagrzewnica podczas liczenia spi32m jest ledwo letnia i wiecej jak 40*C na e6420 nie widziałem :) Zasiłka już zamówiona, w środe c.d.n... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Cichy ładnie.. Ale nie wierze xD 40* to za mało.. Imo to DEF v ale jednak 3.2GHz robi swoje. U mnie stary dedyk też nie potrafi się zagrzać i na A64 na 1.45v a temp mam 38stress.. Ps clp na procku? Sorki za Ota ale to dla mnie ważne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Odczyty z CoreTemp i Everesta mam identyczne... Może to wina czujnika - nie wiem. Na CPU AS5 ;] PS: Też czasem macie restarty jak odpalacie CoreTemp'a? Bo ja juz przestałem go używać, raz sie uruchamiał, raz robił resa... Od teraz tylko everest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 z Core tempem tak już jest. Także używam everesta i jest wszystko jak najbardziej ok. Cichy Ty się szykuj bo u mnie jak wypali interes to e6420 na wakcje i jakaś fajna mobo. Tylko powiedcie mi jaka? Mówie że nie chce niczego na p965 bo memki 1:1 dla moich no-namów nie wrózy fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) KvaNfield nie ma to jak przeczucie xD Taki procek powinnien się konczyć ale na DEF a nie na 1.475v oO MaD_LU daj im 2.2v i cl5 i zobacz czy z procem będzie to samo Przeczucie niezbyt, bardziej doświadczenie, miałem ostatnio kilka sztuk takich memek w ręce i żadna z par nie była rewelacyjna. Edytowane 18 Czerwca 2007 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaD_LU Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Raczej za wyjęcie z socketu to raczej nic mu nie pomorze :wink: Ile ci FSB robi ten giguś?Wywalil sie w windzie przy fsb 420mhz nie memki 1 do 1 cpu 6x420 ah to napewno proc padaka roku powinien byc ranking najgorszych okazow bylbym wysoko :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 witam mam pytanko, procek e6300, wstaje nawet przy magistrali 400, czyli 2.8ghz ale znikają dyski SATA i nie moge potestować ustawień, dysk ata widzi ale jest dodatkowy dysk na smieci, może ktoś doradzi, płyta asus p5ld2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 u mnie kicha :/ nic więcej nie idzie :mur: http://www.keepmyfile.com/image/6de09c1673592 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Jakie v? Chociaż stabilne? Imo nie tak źle, nie narzekaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 witam mam pytanko, procek e6300, wstaje nawet przy magistrali 400, czyli 2.8ghz ale znikają dyski SATA i nie moge potestować ustawień, dysk ata widzi ale jest dodatkowy dysk na smieci, może ktoś doradzi, płyta asus p5ld2 a blokada włączona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Dziwni ci ludzie... ma 100% oc i pisze że kicha :D A tak serio jakie vcore? zobacz sobie topic o e4300 i masz chyba jeden z lepszych wyników, tam modlą się nawet by 3GHz robił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 napięcie 1.6v stable a za to pamięci znowu nie ida wiecej niz 1001 takie sranie w banie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 no to rzeczywiście kicha . Jakie masz temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Po długich namysłach wybór padł na Gigabyte P35-DS3R. Jedyny minus: Strap :/ W sumie nie przeszkadza mi to aż tak bardzo ale płytka robi na loozie 500fsb i więcej co w zupełności mi wystarcza. Teraz się zastanawiam nad ver z dopiskiem C gdzie niby obsługuje pamięci DDR2 i DDR3. Musze wymienić swoje pamęci bo p35 nie obsługuje 533MHz. Czy to razem z e6420 i jakimiś 2x1gb Goodram Kingston będzie dobrze grało? Chodzi mi o OC w granicach 4GHz do benchów jeżeli proc pozwoli na WC ale oczywiście w chłodniesze dni :wink: Płytka ma plusa za 6fazowe zasialnie i małą ilość wydalanego ciepła. Czekam na wasze opinnie na ten temat Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Grać będzie i to całkiem nieźle, szczególnie że Goodramy Pro 900 są na D9 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 a blokada włączona ? o której piszesz blokadzie ?, pci 33.3mhz ? (jak zablokuje to rezultat ten sam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 o której piszesz blokadzie ?, pci 33.3mhz ? (jak zablokuje to rezultat ten sam) Tak o tą blokadę chodzi. Hmm dziwna sprawa, podnieś może napięcia na mostkach :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chwali Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Kumpel mnie meczy. Kupil C2D E6400 ale zaoszczedzil na plycie Asus P5LD2/C, a pamieci to GeIL Dual 2x1GB 667 cl5. Ma ktos doswiadczenia z ta plyta? Czy moze liczyc chociaz na FSB rzedu 333? Wiem, ze nie macie magicznej kuli, ale wierci mi dziure w brzuchu i nie wiem za bardzo co mu odpowiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Kumpel mnie meczy. Kupil C2D E6400 ale zaoszczedzil na plycie Asus P5LD2/C, a pamieci to GeIL Dual 2x1GB 667 cl5. Ma ktos doswiadczenia z ta plyta? Czy moze liczyc chociaz na FSB rzedu 333? Wiem, ze nie macie magicznej kuli, ale wierci mi dziure w brzuchu i nie wiem za bardzo co mu odpowiedziec. Powiedz mi że niech sprawdzi to się przekona :P A z fsb na P5LD2 to różne cyrki były z tego co pamiętam. Edytowane 22 Czerwca 2007 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Witam! Posiadam C2D E6320 i mam problem. W BIOSie pokazuje mi prawidlowe taktowanie- 1,86GHz jednak w windowsie w roznych programach(np Everest, CPU-Z) pokazuje tylko 1,6GHz. Czy to normalne? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 C1E/EIST - wyłącz i będziesz miał nonstop 1.86G a tak to procek przechodzi w tryb energooszczędny w idle i masz mnożnik 6x - obciąż go czymś to skoczy na 7x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Mój E6420: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=210915 Vcore: 1.35V Wieczorem dokładniej się pobawię ;) PS.: Ma ktoś pożyczyć dobre AC? Albo bloczek na CPU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 awq pogratuluje jak te takty przejdą chociaż pi 16m ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Heh ;) Volty czasem spadają do 1.32 ;) Ale to odczyt z programiku :] jak jest naprawdę to nie wiem :] Nie mam miernika. RD600 do ścigania się nie nadaje :] A gorące strasznie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Voltarzem z programów się nie kierujemy.. [: A przejdzie 2h orthosa? Abo próbke 32m? I tak gratuluje wspaniałej sztuki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Próbkę 32MB spróbuję ;) Orhos raczej odpada, temperatura na procku przy pi to około 60*C a nb 74*C :/ A i tak chłodzone dodatkowo 2x120 tylko słabe :) Delta by się przydała ;) EDIT: 32M [/url] Musiałem dać 1.37, bardziej z winy płyty i spadków napięcia. Ale i tak nie jest źle ;) Orthos potrzebuje około 1.4V ale działał tylko 5minut. Temperatura procka dochodziła do 70*C Edytowane 25 Czerwca 2007 przez awq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...