duke48 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Aktualnie działam na ECS K7S5A i na procku AMD Athlon 1,1 GHz. Zakupiłem na Allegro (4speed.pl) Procesor AMD Sempron 2800+ @ 2000 MHz (Socket A) Po włorzeniu procesora pod ECSa komputer sie nie odpala. Są resety co 5 sekund o_O, monitor sie wcale nie uruchamia. Po włorzeniu nowego procesora przestał działać wiatrak na grafie O_o. Gdy wkładam stary procek (Athlona) komp sie odpala i wszystko działa prócz wiatraka na grafie. PROSZę O SZYBKKIE ODPOWIEDZI !! !! !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Update biosu? Clear CMOS? Zasilacz? Chlodznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke48 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Update biosu był na najnowszy (jakies 3 mc temu), Wyciągałem baterie, by resetować biosa (i nic o_O) ; zasilacz ch** wie jaki jest ale 300W i chłodzenie jest Cool Mastera (Duży :P) <~ nowe chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Po pierwsze to kupiłeś procesor na fsb 166, a płyta wyciąga tylko 133 i takiego procesora powinieneś szukać. Z zaniżonym taktowaniem powinien mimo to działać po update biosu do najnowszego, jaki masz zasilacz? EDIT: masz SDRamy czy DDR? Na Sdramach zdarzają się różne jaja na tej płycie. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...