peseq Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Już mam dosyć. Od jakiegoś czasu (1miesiąc?) mam problem. gdy jest duze natężenie na internet (ale to ujalem:), i otworze sporo stron, coś pobieram itp, potrafi mi wyskoczyc właśnie coś takiego:( Szukałem, coś znajdywalem, jednak wszedzie to samo, linki na strone M$ z niedzialajacymi latkami lub mowienie (inne fora) ze to BitComet (którego nie uzywam) itp. Szlak mnie trafia, przez ponad rok komp dzialal bez problemu.. Odkrecalem proca, pamieci, wszystko. MemTestem, prime95 testowalem i gra i buczy. problem tylko wtedy kiedy mam wlaczonego neta i duzo chce na raz otworzyc:/ Co to w ogóle za blad, cos o winsock, nie wiem:/ DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (tutaj notka, zebym odinstalowal najnowsze oprogramowanie, którego nie instalowalem od 3 miesiecy:) 0x000000D1 (dalej nie pamietam) Problem spowodowal afd.sys DANE: System: Windows XP Pro (SP1) - oryginalny, Wszystkie aktualki do sp1 (na sp2 nie chce przechodzic, z roznych powodów; jednak na sp2 tez ten blad ma kumpel:/ Net: Neostrada 2056 (kumpel równiez ja ma) Modem SAGEM Firewall: Kerio Firewall 4 Przeglądarka: Firefox najnowsza (na IE to samo) Nie wiem, jestem zielony, szukalem na tym forum, ale doszedlem do strony 43 i wymieklem:/ wpisywanie powodu bledu znalazlo tematy, jednak tam stawicie na sprzet. Jednak jak pisalem, podzespoly po testach, nie wykrywa bledow. Chodzi mi o to, czy ktoś może sie z tym spotkał i to rozwiązał. Napisalem temat dopiero teraz, bo wczesniej mi to nie przeszkadzalo, jednk ostatnio mam sporo pracy i komputer i internet jest mi strasznie potrzebny:( a FORMAT wchodzi w gre dopiero na samym koncu (niestety) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) masz rację -->> gdy jest duze natężenie na internet (ale to ujalem:) na potwierdzenie,wiem że to dla win2000 ,ale dotyczy też XP i opisuje wyraźnie błąd http://support.microsoft.com/kb/q296265/ linki na ich stronce nie działają,bo poprawki te są zapewne w SP2 i doszli do wniosku że je wytną :) tak więc ratuje Cię instalacja SP2(nie patrz co jest u kumpla,ważne jest to - afd.sys) albo wyszukanie gdzieś pojedynczych poprawek w archiwach na dodatek z opisami :) ja mam ogólnie kombinowany system,a nigdy żadne błędy nie wyskakują :) ,nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale możesz zassać xp-AntiSpy http://xp-antispy.org/index.php?option=com...=sellang&iso=pl są w nim opcje na zwiększenie liczby połączeń TCP/IP do 10 i w opcje specjalne jest limit połączeń,daj na np.200,profile ustaw na sugerowany,wszystkie zmiany nim wprowadzone są odwracalne stery zawsze możesz nawet na starsze zmienić jak nie lubisz microsoftu :) to tu masz np.poprawki,a nawet całe paki http://www.softwarepatch.pl/przegladaj/23/...Windows_XP.html Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Czyli niestety:( musze instalowac sp2? ale na bank nie zrobie tego na system, który mam już 6miesięcy zainstalowany:) FORMAT.. Może ktoś jeszcze byłby w stanie coś poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Możesz użyć AntiSpy można w nim sporo opcji wyłączyć,również związanych z netem.Przez co ograniczasz również zużycie pamięci automatycznie i to tzw. " intensywne używanie programów korzystających z łącza Winsock może spowodować wyczerpanie puli pamięci niestronicowanej" może nie nastąpi wcale :) a tak przyszło mi do głowy jeszcze jak nic nie instalowałeś przez 3 miesiące to może coś dostało się do systemu i różne cuda wyczynia? może jakiś log z Hijacks ? http://hijackthis.de/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 no nie wiem. Jedno jest pewne. musze z tym zyc do formatu, bo teraz nie ma szans na niego. Ale wiem, ze pare ludzi (a nawet wiecej) ma ten problem, tylko zastanawia mnie, czemu teraz a nie ze 4-5 miechów temu, gdzie internet mi działał bez problemu. moze rzezywiscie wirus jakis, ale skanowalem i lipa nic nie znalazlo. Zreszta, nie jestem laik w tych sprawach i umiem zadbac o system, jednak teraz to mnie zagielo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Jestem po formacie dlatego odswiezam temat. Zainstalowalem Winde z SP2. Instalowalem pod koniec kwietnia.. Bylo ok do dzisiejszego dnia!!! Sys przeskanowany, brak wirów trojanów i innych syfów. Dzieje sie tak gdy sciagam przegladarką (FF) plik duży i leci na maksa czyli 236-245kB/s i w tym samym czasie chce przegladnac coś.. BlueScreen... i to szok normalnie.. ale w tle byl uTorrent zapuszczony i udostepnialem cos, nie pamietam czy wczesniej tak robilem. System z najnowszymi uaktualnieniami. Lecz kiedy wyłączam uTorrent to niby nie zawiesza sie i nie wyskakuje blue s, lecz moze to zbieg okoliczności.. czy mógłby ktoś sciagnac uTorrent 1.6 bulid 474 i sprawdzic? wysylac coś i z przegladarki zapuscic plik duzy, powiedzmy 160-210MB i probowac przegladac coś.. wazne to jest dla mnie. z góry dzieki, bo mnie to dobija. System sprawny, podzespoly również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Jestem po formacie dlatego odswiezam temat. Zainstalowalem Winde z SP2. Instalowalem pod koniec kwietnia.. Bylo ok do dzisiejszego dnia!!! Sys przeskanowany, brak wirów trojanów i innych syfów. Dzieje sie tak gdy sciagam przegladarką (FF) plik duży i leci na maksa czyli 236-245kB/s i w tym samym czasie chce przegladnac coś.. BlueScreen... i to szok normalnie.. ale w tle byl uTorrent zapuszczony i udostepnialem cos, nie pamietam czy wczesniej tak robilem. System z najnowszymi uaktualnieniami. Lecz kiedy wyłączam uTorrent to niby nie zawiesza sie i nie wyskakuje blue s, lecz moze to zbieg okoliczności.. czy mógłby ktoś sciagnac uTorrent 1.6 bulid 474 i sprawdzic? wysylac coś i z przegladarki zapuscic plik duzy, powiedzmy 160-210MB i probowac przegladac coś.. wazne to jest dla mnie. z góry dzieki, bo mnie to dobija. System sprawny, podzespoly również.a to jest jakaś betka? ja używam utorrent od kilku miesięcy, ostatnimi czasy wersję 467 (ostatnią?) w update nowszej nie widzi i wszystko chodzi cacy, a ściągam tym dość dużo muzyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 to nie jest beta. final. ja juz nie wiem... gdyby nie kilka programow potrzebnych do pracy codziennej, linux'a bym powital. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Może spróbuj zmienić sterowniki od Sagema, albo coś poprzestawiać w dlsmon. W utorrent bym raczej winy nie szukał. Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...