kojak_ct Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) Szukałem na forum ale nie znalazłem w żadnym temacie więc chciałem zapytać czy taka zasiłka: Xilence 480W ATX 2.0 to jakiś wynalazek??? Czy lepszy będzie Enermax ENERMAX EG 465P-VE lub ENERMAX EG465AX-VE(G) FM. Czym różnią się te Enermaxy? Zasiłki potrzebuję do X1800XT podkręcanego. Zależy mi także na ciszy. ;) Pozdro Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Szukałem na forum ale nie znalazłem w żadnym temacie więc chciałem zapytać czy taka zasiłka: Xilence 480W ATX 2.0 to jakiś wynalazek??? Czy lepszy będzie Enermax ENERMAX EG 465P-VE lub ENERMAX EG465AX-VE(G) FM. Czym różnią się te Enermaxy? Zasiłki potrzebuję do X1800XT podkręcanego. Zależy mi także na ciszy. ;) Pozdro Jeżeli zależy Ci na ciszy to zapomnij o enermaxie. I wybierz cos pomiędzy Seasonic, Tagan, a Antec Solution Series 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 No tak ale z tych co podałeś to ceny zaporowe jak nie wiem. :) A te enermaxy to naprawde suszary i głosniejsze od szefa? Opłaca się wymieniać chiefteca 360 302 DF na tagana 380? Chyba raczej nie. Zależałoby mi na mocnej lini 12V. ;) Dzięki za odp. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 No tak ale z tych co podałeś to ceny zaporowe jak nie wiem. :) A te enermaxy to naprawde suszary i głosniejsze od szefa? Opłaca się wymieniać chiefteca 360 302 DF na tagana 380? Chyba raczej nie. Zależałoby mi na mocnej lini 12V. ;) Dzięki za odp. Pozdrawiam Czemu zaporowe? Za ile możesz kupić tego enermaxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) 200zł za ten droższy i 180za ten tańszy ;) A jak jest z tą głośnością? Prędkość szefa 302DF odpowiadała mi jak najbardziej. :D Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 200zł za ten droższy i 180za ten tańszy ;) A jak jest z tą głośnością? Prędkość szefa 302DF odpowiadała mi jak najbardziej. :D To Anteca SL-350P dostaniesz spokojnie za te pieniądze ;) Co do porównania Chiefteca 302DF do Enermaxa to chieftec jest cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) No ale w takim razie opłaca się wymienić tego chiefa 360W na antka 350W? Na twojej stronie antek na 12V uzyskuje 210W a Chief ma 204W. Ten zasilacz ma pociągnąć X1800XT@MAX; sempron 2800+@2700MHz + mobo DFI infinity, 3x256@230MHz, 2xWD 80GB, SB Audigy, karta satelitarna, DVD, CDRW i coś o czym jeszcze zapomniałem. :) PS. W ostateczności może być coś lekko słyszalnego :) Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 No ale w takim razie opłaca się wymienić tego chiefa 360W na antka 350W? Na twojej stronie antek na 12V uzyskuje 210W a Chief ma 204W. Ten zasilacz ma pociągnąć X1800XT@MAX; sempron 2800+@2700MHz + mobo DFI infinity, 3x256@230MHz, 2xWD 80GB, SB Audigy, karta satelitarna, DVD, CDRW i coś o czym jeszcze zapomniałem. :) PS. W ostateczności może być coś lekko słyszalnego :) Pociągnie, jednak może się pocić nieco na tej X1800XT po O/C. IMHO jeżeli na konfig wytałeś tyle tysięcy to dorzuć sobie 15zł i zafunduj sobie zasilacz z 300W na linii +12V na przykład tego Topowera: http://zenfist.pl/pID/274.htm Nie będzie może o wiele cichszy od Chiefteca jednak nowa wersja U12 jes bardzo przyzwoitą maszyną, zwłaszcza do AMD64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak sądzę, nie jest to zbyt na wyrost prawda? :) Dokładając coś jeszcze znowu zacznie brakować Watoow do tego Topowera? :) A co poleciłbyś do np. 250zł, żeby zasiłka starczyła na ponad dwa lata jak ten poczciwy Chief 360? ;) Chodzi o zapas mocy. ;) PS. A Enermaxy oprócz głośności nie są złe? Widziałem pochlebne opinie a i moc wydaje się ponad inne zasiłki w tym przedziale cenowym. ;) A co powiesz na to: Topower SPW-480W EZA?? Wart zainteresowania i ceny? ;) Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) A co powiecie na to: Topower SPW-480W EZA?? Wart zainteresowania i ceny? icon_wink2.gif Prawie już się zdecudowałem na tego. :) Wybaczcie, że post pod postem ale już tu pewnie nikt nie zagląda. :) Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Widze że jest już temat o Xilence ale nie ma w nim odpowiedzi na postawione pytanie. Czy ta firma jest warta zainteresowania, testował to ktoś lub używa albo czytał coś o tym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Dokładam się do pytania, poszukuje taniego zasilacza zeby byl cichy i wlasnie mam zamra mojego aktualnego chiefteca 450 zamienic na xilence 600watow patrzylem parametry ze rabliczki znamoionowej i sa identyczne wiec te 600 watow to jest pewnie 450 ale czy rzeczywiscie bedzie on mial 450 watow czy watrto sie w niego pakowac bo jak narazie slyszalem go - jest nieslyszalne ale co z wydajnoscia?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Dokładam się do pytania, poszukuje taniego zasilacza zeby byl cichy i wlasnie mam zamra mojego aktualnego chiefteca 450 zamienic na xilence 600watow patrzylem parametry ze rabliczki znamoionowej i sa identyczne wiec te 600 watow to jest pewnie 450 ale czy rzeczywiscie bedzie on mial 450 watow czy watrto sie w niego pakowac bo jak narazie slyszalem go - jest nieslyszalne ale co z wydajnoscia?? Pozdrawiam na twoim miejscu zmienił bym temu chiefowi wentyl na fandera i nie zmieniał.Tutaj msz pewną i całkiem mocną zasiłke a chcesz mienić na coś o czym nic nie wiadomo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Gdzie znalazłeś ten model 600W? Bo na allegro go nie widzę. Tutaj masz link do recki modelu Xilence Power 420W (ten czarny, dostępny na allegro za 146zł): http://www.dirkvader.de/page/Xilence_Redwing_420/index.html - niestety po niemiecku. W skrócie - napięcia trzyma całkiem przyzwoicie, dobrze wentyluje obudowę, ale jest potwornie głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Gdzie znalazłeś ten model 600W? Bo na allegro go nie widzę. Tutaj masz link do recki modelu Xilence Power 420W (ten czarny, dostępny na allegro za 146zł): http://www.dirkvader.de/page/Xilence_Redwing_420/index.html - niestety po niemiecku. W skrócie - napięcia trzyma całkiem przyzwoicie, dobrze wentyluje obudowę, ale jest potwornie głośny. W sklepie kołomnie gdzie zawsze robie kompa itd ogólnie jestem stałym klientem dali mi do damu abym sobie zobaczył jak działa, jako alternatywa dla chiefteca mofego co jest jak turbina. Nrazie zasilacza nie podpinałem do swojego kompa, chciałem pierw usłyszaeć wasze opinie , odpalilem go w starym kiompie na celeronie 433 i byl nieslyszalny, ale wlasnie wyjdzie w praniu jaki bedize jak m u sie da 300 watow i wiecej obciązenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Wiesz, Celeron 433 i do tego pewnie jakaś Riva TNT to żadne obciążenie :). Chyba jednak zrobiłbym tak jak napisał 99tomcat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...