durczyn Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Jestem wielkim zwolennikiem grilowania, toteż jak tylko nadaży się ciepły weekend od teraz, zabieram się za grila. Najbardziej pasuje mi karkówka przesączona wielogodzinną marynatą. Ewentualnie dochodzi do tego polędwica a kiełbasa to ostateczność. Bardzo mnie naszło dzisiaj wiec wybrałem się do pomieszczenia gospodarczego oblookac gril. (mieszkam w domu z ogródkiem). Musze go przygotować na nowy sezon :-P i wmiarę wyczyścić z tłuszczu i innego syfu. Macie na to jakiś sposób? Jakby sięuprzeć to dremelkiem :lol2: wyszlifować , lub szpachelką i ludwikiem czy innymi takimi. W każdym bądz razie dostałem polecenie przygotowania rusztu i musze jakoś sobie z tym poradzić. :rolleyes: W sumie ta kratka na grilu też nad ogniem się opali ale co tam... Zamierzam całe 4 miechy jak pogoda dopisze jeść niezdrowe pyszne jedzonko :D Ha, a do picia kto co woli :D :D Jak to u was wygląda? Czy tylko ja mam zajoba na tym punkcie.... ? Pamiętkowe foty z zeszłego roku :lol2: http://www.picasso.neostrada.pl/q.jpg http://www.picasso.neostrada.pl/qq.jpg http://www.picasso.neostrada.pl/qqq.jpg http://www.picasso.neostrada.pl/qqqq.jpg http://www.picasso.neostrada.pl/qqqqq.jpg Jeszcze w tym samym poscie za tydzień dam fotki z przygotowania grila krok po kroku do sezonu :lol2: Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Czuje się zaproszony :) Po świętach :P Grill w wakacje to wspaniała sprawa często jak latam na modelach RC robimy sobie grila do rozpalania używamy butli gazowej z paliniekiem Efekt natychmiastowy :D Ja zamist rusztu używam tacek aluminiowych nietrzeba sie męczyć z czyszczeniem rusztu. A przepalony tłuszcz to rakotwórzcza akroleina. Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Pure Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) No to kiedy grill, może majówka z grillem i % ;) Chętnie przyjade, blisko mam ;) BTW Pure i wirion znacie sie?? Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) BTW Pure i wiron znacie sie?? kilka ulic od siebie mieszkamy :lol2: PS: WIRION !! a nie wiron :P PS2: % od lat 18 grzechu :P :P :P Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) Bardzo mnie naszło dzisiaj wiec wybrałem się do pomieszczenia gospodarczego oblookac gril. (mieszkam w domu z ogródkiem). Musze go przygotować na nowy sezon :-P i wmiarę wyczyścić z tłuszczu i innego syfu. Macie na to jakiś sposób? Jakby sięuprzeć to dremelkiem :lol2: wyszlifować , lub szpachelką i ludwikiem czy innymi takimi. W każdym bądz razie dostałem polecenie przygotowania rusztu i musze jakoś sobie z tym poradzić. :rolleyes: Dobrze ten cały syf schodzi takim płynem w sprayu do czyszczenie szyb w kominkach :) Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 też sie czuje zaproszony [; xD kocham potrawy z grilla, ale niestety u mnie czasu brak na rozstawienie grilla, czyszczenie itp. Ale Może bekonik sobie zasmaże w cieplejsze dni :) Ps. u mnie % od lat 12 wchodzą xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 U mnie to wygląda całkiem podobnie jak na twoich zdjęciach :D tyle że ja zazwyczaj grilla robie na mojej działce oddalonej około 1,5 km od mojego bloku. karkówka z grilla jest najlepsza, świat bez karkówki byłby mniej kolorowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 No to kiedy grill, może majówka z grillem i % ;) Chętnie przyjade, blisko mam ;) BTW Pure i wiron znacie sie?? Dorośnij do tego. :> Co do grilla to zrobimy z wujkiem taki pr0 ceglany grill na wsi. ;> Będzie "zasilany" na drewno, a nie węgiel jak zwykłe. A co do tego co grilluje. Kiełbaski firmy "Duda" (tylko w tesco je widziałem u Mnie w mieście), keczup taki jak w makdonaldzie, chleb taki z lokalnej piekarni. Smaczne i dobre. :> No i oczywiście zapijam Moją ukochaną colę z tesco. ;* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ha, zamówiłem ostra musztarde z ukrainy, 5 saszetek czy jak to sie tam nazywa, bez żadnych dodatków a powala bardziej niż czerwone papryczki :D ostre przyprawy też RULEZ !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 a mi wirion smaka narobil na grila... uwielbiam zarcie z grila, w wakcje jak siedzialem sobie na wsi to z kuzajem mielismy okresy ze dzien w dzien cos robilismy... tak jak przedmowcy lubie karkoweczke, do tego palki z kurczaka, ryby, sery plesniowe, szaszlyki... jako ze lubie grzebac w kuchni to czesto kombinuje rozne marynaty, mieszanki przypraw itd... eh moglbym godzinami gadac o grilu :D chyba w najblizsze swieta skocze na wies odpalic grila i rozpoczne sezon grilowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 ja tez grila lubie... poprzednie wakacje to caly miech prawie dzien w dzien byl grill :) grzebac sie przy tym nie lubie tylko zjesc kielbache itd.. ;] a w tym roku juz grila mielismy.. na dzien wiosny :D rece z zimna odpadaly wiec trza sie bylo preocentami dogrzewac... ;] ale impreza byla udana.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Mi też Wirion narobił smaka na karkóweczke ;) Niech tylko dorwe grilla...:P Ogulnie to lubie wszystko co z grilla :) Ostre przyprawy też lubie. Dobry jest Pieprz Kajeński ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 ja tez grila lubie... poprzednie wakacje to caly miech prawie dzien w dzien byl grill :) grzebac sie przy tym nie lubie tylko zjesc kielbache itd.. ;] a w tym roku juz grila mielismy.. na dzien wiosny :D rece z zimna odpadaly wiec trza sie bylo preocentami dogrzewac... ;] ale impreza byla udana.. :D Grzebanie przy grillu r0x! To jest właśnie najlepsze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scofield Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Grzebanie przy grillu r0x! To jest właśnie najlepsze! A nie myślałeś o diecie żeby w miarę dobrze wyglądać w wakacje :) ? Wtedy można pr0grilować najlepiej w towarzystwie pań :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 o/c grilla? No i mi tez smaka narobil ;/ ja uwielbiam taki mix: Mieszamy ze soba jakies miesko (nawet nie wiem jakie ;]), kalafior, pieczarki, cebulka, ziemniaczki itp, przyprawiamy to czyms, zawijamy folia aluminiowa i na grilla... mmmm miodzio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Grill syci :D Wszystko mi smakuje, ale jak ktoś inny przyżądza ;) Bo jak sobie sam to wszystko robię to już się tak napatrzę, że mi się jeść odechciewa :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Hehe a ja też z kumplem zamierzam rozpocząć sezon na grilla,ale to musiz być troszke cieplej,tak jak bylo jakos niadwno np. Mmmm już się nie moge doczekać tego skwierczenia mięsą i zapachu węgla:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Dokładnie, gril na węgiel jest najlepszy, próbowałem elektrycznego i to jest CHAŁA WIELKA :D, tradycyjnego nic niezastapi, a i jako dodatek moze być szasżłyk z np papryszki, cebulki i innych tego typu :D . Karkówka i żeberka mniam :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ahh daj spokuj bo tu się zaślinie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 niema to jak dobrze opalone mięsko, bez żadnych dodatków sklepowych i świństwa, samemu przyprawione i w dodatku zjedzone :lol: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 powiem tyle szaszłyki, szaszlyki i jeszcze raz szaszlyki ;] po prostu rulez ;] ale karkowka tez jest niczego sobie ;] za kielbaskami nie przepadam, tak samo jak nie lubie zweglonych rzeczy z grilla ;] wogole imprezki na wsi albo na dzialkach z grillowaniem sa super extra wypas ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Na okres grilowania czekam niecierpliwie co rok. Juz jestem zaproszony do rodzicow na nowo postawiony grilownik. http://zagiel.neostrada.pl/galeria/72.JPG Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Na okres grilowania czekam niecierpliwie co rok. Juz jestem zaproszony do rodzicow na nowo postawiony grilownik. http://zagiel.neostrada.pl/galeria/72.JPG No, no :D . Na takim grillu to sama przyjemnosc piec kiełbachy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 O, Piaseczno ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak pogoda sprzyja to grill jest obowiazkowy, ale co do kielbachy (ble) to sie nie zgodze ;] tylko skrzydelka/karkowa/podudzia/szaszlyki no i z 8 Carlsbergow, do tego jakas wodna fajka do tytoniu egipskiego badz ***** ;] wtedy czlowiek jest gorzy od ghuli z Warcrafta, tylko "jeśc, jeść, jeść" :[] Grille'm all Moze macie jakies ciekawe przepisy na miecho z grilla? ;] Na PCschabie maja tematy o gotowaniu i sie tym ostro jaraja (wole co innego w tym temacie ;]) wiec moze i my zaczniemy? Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 No, no :D . Na takim grillu to sama przyjemnosc piec kiełbachy :) Phi, jade na wakacje i tam bedzie cos takiego 200m od morza ! :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) No ladnie ;] ja mam do morza z dzialki przez las tak z 500m :[] w sam raz obalasz jedno pifko - przedzierasz sie przez piekny porosniety mchem oraz paprociami lasi i w koncu ladujesz na wydmowej plazy ;] a no i grilla "podroznego" można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ze sobą Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zapraszam, do Sarbinowa jakby co. Powolacie sie na moja xywe to macie taniej :] http://zagiel.neostrada.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 moim zdaniem kiełbasa to się na ognisko nadaje ale nie na grila, tam musi byc mięsko rozsądne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Z grilla najlepiej smakuje karkówka i żeberka, naprawdę polecam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...