Fresh Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Która bedzie "lepsza"? chodzi oczywiscie główie o niezawodność, jakość zapisu i odczytu i powiem ze lubie równiez cisze :-P ? wszystkie opinie i komentarze na ich temat mile widziane. LiteON SONY Sony ma przewage DVD-RAM. Poza tym chyba wszystko mają identyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 sony=Lite-on sony kupuje od litka napedy i daje wlasne logo oba sa "glosne" ale od czego jest soft do zwalniania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 jeżeli to to samo to biore SONY bo ma przewage DVD-RAMem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Jeśli zależy ci na Label Flash to weż Neca ND-4551 - bardzo dobry sprzęt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ostatnie Lite-Ony strasznie padają. Nie polecam Ci żadnego. Dobre były dawniej. Ja też powiem, że ostatnio dobre są NEC-ki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ktorego bys nie bral to bierzesz padaczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stabilo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Czyli co ? Nie opłaca się kupować Lite-On 'ów ?? Chce za 2 tygodnie nabyć ten model: Lightscribe LiteON SHW-16H5S Ale teraz czytając to co piszecie zaczynam mieć wątpliwości czy warto pakować pieniądze w Lite_on 'y.. W takim razie jaką nagrywarkę DVD polecili byście do 200zł, w co warto zainwestować.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Jeśli nie zależy Ci na LightScribe to bierz BenQ DW 1650. Obecnie chyba najlepsza wypalara. Jeśli chodzi o DVD-RAM, to jest to mało rozpowszechniony format i żadko się przydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stabilo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Jeśli nie zależy Ci na LightScribe to bierz BenQ DW 1650. Obecnie chyba najlepsza wypalara. Jeśli chodzi o DVD-RAM, to jest to mało rozpowszechniony format i żadko się przydaje. Może już lepiej zaopatrzyć się w ?: BenQ DW 1655 która również ma LightScribe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ja osobiscie polecam pionera, kupilem ostatnio tego benq co wszyscy polecają i musze powiedziec ze pioneer o wiele lepszy, glosna praca benq strasznie mnie denerwuje a pioneera prawie w ogole nie slychac i ma o wiele lepszą korekcję błędów. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) "Ktorego bys nie bral to bierzesz padaczke" skoro tak sądzisz to co polecasz? he? Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Fresh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Sam mam Lite-Ona, ktory ma juz 3 lata i teraz zaczyna cos plyty spalac :mur: Aby nie spalic musze nagryac 2,4x co mnie dobija :) - a i glosny swoja droga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 NEC 4550. pali wszystko. ładnie... tylko czasami potrofi płyt nie czytać. watro mieć jakiś dvd-rom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapet Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ja polece LG 4163B, czyta wszystkie moje plyty, bez problemow nagrywa. Juz ciezko go dostac, ale warto. No i jest cichy. Ostatnio troche czytalem o nagrywarkach i najczesciej polecane to Pioneer, Benq, mniej NEC. Trafnego wyboru:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item96428088_samsung...t_fv_gw_ss.html miał ktos tą nagrywarke SATA!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item96428088_samsung...t_fv_gw_ss.html miał ktos tą nagrywarke SATA!? I po co ci z wtyczką SATA? Napędy optyczne nie potrzebują takiej przepustowości, a tylko stracisz możliwość podłączenia kolejnego dysku twradego ;) Ja w tej chwili bym kupował Benqa 1655, LG GSA-4167B lub NECa ND-4551. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 http://www.allegro.pl/item96428088_samsung...t_fv_gw_ss.html miał ktos tą nagrywarke SATA!? Chyba w komputer świecie był test i wypadła całkiem nieźle. Jest tylko jedno ale: nie działa ze wszystkimi chipsetami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stabilo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Panowie, ja już nie wiem w takim razie co warto a czego nie warto kupować – chyba będę musiał poszukać na sieci jakiś testów. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) No widziałem też gdzieś test tej nagrywarki i najgorsza nie jest. Ciekawe tylko jak z jej żywotnością. Ale też jak inni pisali to zastanów się czy potrzebna Ci będzie nagrywarka na SATA. Jeżeli kupujesz na ATA to ja polecam Nec-ka lub Benq-a. Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...