M@TI16 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam.Mój zasilacz to jakiś no-name 350 W . Czy wytrzyma on taki config : Gigabyte k8NS,Sempron 2800+,256 DDR,MSI 6600 GT , 2 HDD,CDRW ?? Zasilacz ma kilka miesięcy więc chyba narazie nie padnie ;) O żadnym OC nie myśle byle żeby wytrzymał.Jak myślicie da rade czy spali mi sie pół kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Chlopie to cykajca bomba, strzez sie go..... Kup sobie cos konkretnego, chyba ze chcesz stracic sprzet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI16 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Problem w tym że nie mam NIC kasy.No a jak już kupić jakiś zasilasz to czy delta 350 W w styknie ? Ten mógłby być ? http://allegro.pl/item97626802_nowy_super_...ise_killer.html Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez M@TI16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Moze to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fAzA555 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 http://allegro.pl/item97883236_profesjonal..._piny_sata.html tu jest to samo o prawie polowe taniej u pani miss_Ania, mozesz z nia ponegocjowac a moze ci sprzeda nawet za 50 zl bo ona ma ich pelno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI16 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Może będe nudny i się powtórze (jak coś użyłem opcji 'szukaj' i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi) która wersja fortrona bedzie dla mojego komputera lepsza ? FSP350-60MDN® czy też FSP350-60THA-P PS.Osobiście uważam że ta 2 wersja jest lepsza bo podobno jest 'nowsza' ale co mi da że jest nowsza to już nie wiem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 MDN ma więcej Amperów na +12v więc MDN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI16 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Przepraszam za zamieszanie ale przez przypadek zauważyłem że mój zasilacz to nie no-name tylko Codegen 350W Model 200x (A kupowałem jako no-name).A oto napięcia jakie były na nim napise : AC IMPUT | 230 VAC 4AA 50 Hz | AC OUTPUT | 230 VAC o,5A 50Hz | DC OUTPUT | +3,3V | +5 V | +12V | -5V| -12V | +5VSB| |20 A |20A |16A |0,5A|0,8A |2A | | 120 W MAX |--------|9,6 W MAX|---------| | 350 W | I niestety powracamy do pierwszego pytania : Czy wytrzyma czy kupować fortona ?? Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez M@TI16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 A odpowiedź zostaje TAKA SAMA. begin if codeguano goto "początek topica" end Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI16 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Ok już nic nie pisze .Temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ...mój zasilacz to nie no-name tylko Codegen 350W Model 200x... Codegena w najlepszym wypadku można określić jako NoName :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Eeee ja bym go nie określał jako no name, tylko - 3...2...1... boom :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI16 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ostatnie pytanie : czy jest jakaś różnica między Fortonem FSP350-60MDN( R ) z PCI-E a wersją bez PCI-E ?? (chodzi mi o to czy jest jakaś różnica w wydajności bo grafe i tak mam na AGP więc w sumie to mi nie potrzebne PCI-E) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Chyba chodzi tylko o ilość pinów na kablu - ale głowy nie dam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI16 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Też tak mi sie wydaje bo napięcia są takie same.Ale wolałbym mieć pewność :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) no to panowie dobrze ze tutaj trafilem, bardzo sie ciesze bo mam maly problemik skladam sobie takiego malego smiecia czyli PIII 866 na plycie Siemensa ze wszytskim zintegrowanym no i potrzebuje zasilacza do niego. Chcialem kupic jakiegos 300W albo 350W smiecia na allegro ale no wlasnie zobaczylem wasze propozycje, a wlasciwie pani Ani no i wykoncypowalem tak: wyjme zasilacz z mojego komputera ( szczerze mowiac nie wiem co to jest za wynalazek - zaraz poszperam ), kupie do niego wlasnie tego Fortona ten aktualnie posiadany zasilacz pewnie nie najlepszych lotow zamontuje w PIII. Z tego co wiem one chodzily na 235W wiec jak by to bylo 300W albo 350W (na dysk 17GB Seageat do tego Cdromx40 i FDD + dodatkowa sieciowka ) zasilacz nie powinien sie zbytnio przemeczac Pytanie jest takie czy ten Forton 350 W pociagnie i bedzie odpowiednieszy od nowego powiedzmy slabego zasilacza do Durona 1600Mhz + ECS K7VZA + GF2MX + Cdrom itd ? dobry plan ? prosze o szybka odpowiedz bo jutro robie zakupy, bede wdzieczny za kazda pomoc Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Fortrony z serii THA radzą sobie ze wszystkim (oprócz dwujajowców i SLi/CF) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 a jaki zasilacz bylby pewnym minimum do tego PIII ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 250W wystarczy w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) podsumowanie : taka zamiana ma sens. kupuje tego Fortrona 350W i spie spokojnie a to co mam ze spora rezerwa pracuje na tym PIII tak ? bo moge kupic takie rzeczy do tego PIII : http://www.allegro.pl/item100309547_zasila..._jak_nowy_.html albo http://www.allegro.pl/item99018723_zasilacz_300w_atx.html a na tym Duronie zostanie to co jest Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Lepsza byłaby Delta 300W. Później w razie potrzeby można wymienić wentylator ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ale ten Delta ma isc do ktorego komputera ?? czy ten Linkword bedzie bardzo zly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ale ty chcesz PSU do zestawu z pierwszego posta? To nie ma mowy ;) Do niego pasowałby Fortron 350W THA [54 zł]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Fortrony z serii THA radzą sobie ze wszystkim (oprócz dwujajowców i SLi/CF)Venice przestań pieprzyć głupoty. Polecasz Fortrona 350W THA do tego: Pytanie jest takie czy ten Forton 350 W pociagnie i bedzie odpowiednieszy od nowego powiedzmy slabego zasilacza do Durona 1600Mhz + ECS K7VZA + GF2MX + Cdrom itd ?Co prawda mało wymagającey konfig, ale płyta zasila procka z linii 5V - a ta linia nie jest mocna w tym zasilaczu (3,3&5V - 130W). Do tego konfigu to Fortron 400-60 PFN lub FSP 350MDN bez R - szczegóły ostatnie strony przylepionego tematu o Fortronach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 no dobrze a jakis zasilacz w takim razie do tej plyty S370 i PIII ? ten Linkworld da rade ? http://www.allegro.pl/item99018723_zasilacz_300w_atx.html czy inwestowac w Delte http://www.allegro.pl/item100057615_zasila...per_cichy_.html bo to w sumie mala roznica w cenie pomiedzy tymi aukcjami. Ostatecznoscia jest tez ten Codegen ATX 300W to jest model 250XA1 http://www.allegro.pl/item100309547_zasila..._jak_nowy_.html moze nie jest wypas ale z tego co na elektrodzie czytalem to palac sie raczej nie psuje komputera ktory z tych trzech ? bo ten Fortron do tego grata to jest za drogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Codeshit 300W ciągnął Athlona XP 1700+ i nowozakupionego Radeon 9800 ( chyba PRO ) , dwa napędy DVD-REC i 1 HDD ( kolegi ) ... jedynie napięcie 5V było na granicy normy ( 4,75 ) więc ze starszym kompem poradzi sobie bez problemu. ps. teraz kolega ma modecom 300W i napięcie 5V wynosi 5,01 ... a na tabliczce parametry obu zasilaczy bardzo podobne ( tyle samo A ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 no dobrze a jakis zasilacz w takim razie do tej plyty S370 i PIII ? ten Linkworld da rade ? http://www.allegro.pl/item99018723_zasilacz_300w_atx.html czy inwestowac w Delte http://www.allegro.pl/item100057615_zasila...per_cichy_.html bo to w sumie mala roznica w cenie pomiedzy tymi aukcjami. Ostatecznoscia jest tez ten Codegen ATX 300W to jest model 250XA1 http://www.allegro.pl/item100309547_zasila..._jak_nowy_.html moze nie jest wypas ale z tego co na elektrodzie czytalem to palac sie raczej nie psuje komputera ktory z tych trzech ? bo ten Fortron do tego grata to jest za drogi No przecież do tego PIII miałeś wstawić swój obecny zasilacz? Jeżeli jednak chcesz nowy to z podanych wyżej jedynie ta delta do mnie przemawia, ale jest ona dośc droga. Do tego kompa z PIII dobry będzie Fortron 250-60 MDN (12cm wentyl - ciszej). Do tego kompa z Duronem kup albo te zasilacze, które podałem wyżej, albo również tego 250-60MDN (jeżeli nie będziesz w przyszłości za wiele zmieniał w tym kompie) - poczytaj temat o Fortronach kilka osób miało ten zasilacz np AragornPL miał/ma 250GTA. czyli prawie to samo LINK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...