Skocz do zawartości
borixonkar

Pogotowie Komputerowe :)

Rekomendowane odpowiedzi

witam

znajomy polecil mnie swojemu znajomemu (wiec to juz nie moj znajomy:) jako "szpeca" komputerowego :)

Mam mu przeinstalowac winde, doprowadzic kompa do uzytecznosci i skonfigurowac siec domowa. Pare godzin roboty jak nic. Problem w tym, ze nie mam pojecia ile zażyczyć sobie za taka usługe. Liczyc od godziny czy jak, jaka stawka...ktos z was moze swiadczy takie uslugi i podzieliby sie orientacyjnymi stawkami, a i jeszcze interesowaloby mnie ile warte jest samo zlozenie kompa tzn stworzyc konfiguracje wedlug okreslonych wymagan, kupic, zlozyc, uruchomic...., dzieki

borixonkar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciętnie za wgranie windy serwisy kasują 50 zł, ja już dawno myślałem o takim czymś jednak trzeba mieć czas którego mi brakuje ;)

Witaj. Ja akurat czesto komus robie kompy i powiem tak jak sami dają kase to biore jak nie dają kasy to mówie ze "lubie whisky" a tak przewaznie to kasuje 4-ro pack lub jakies dobre 0,7 np finlandia czerwona :) a cennika nie mam takiego jak w serwisie bo nie zajmuje sie tym zawodowo wiec hehe :).Ale na moje oko jako ze to znajomy znajomego a nie twoj to powiedz mu 100zl :D .Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki, mam juz jakis poglad na sytuacje wiec nie wypale z jakas kosmiczna cena :) zobacze jak pojdzie robota ale mysle ze w 2 godzinki sie wyrobie. umiejetnosci swoje cenie ale nie chce go zrazac cena na poczatku szczegolnie, ze mam szanse na wiecej podobnych zlecen u niego bo z uslug poprzedniego "szpeca" zrezygnowal, podobno z jego fachowoscia byly problemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za wkrecenie podlaczenie DVD-RW dostalem ostatnio 30 zeta bo kolezanka nie miala zielonego pojecia po 5 minutach jej oddalem cala kase :) wiec czasem ludzie wcisakaja wiecej niz sie nalezy albo proponuja alkohol. Ogolnie ludzie biora za postawienie windy + sterowniki ok 40-70 zeta. za siec juz troszke wiecej bo od 80-140..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to za zainstalowanie windy biorę 30-40zł a za sieć z 70-90zł :wink:

Kiedyś zarobiłem 20 zeta za to, że sprawdziłem ile komp ma ramu :lol: chciałem oddać ale babka wziąć nie chciała :D

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jak naprawiłem komputer koledze, z którym informatyk się męczył tydzień i nic nie zrobił (a zapłacili mu 50zł) to mi nic nie dali. :(

Wystarczyło zresetować bios

mi tez nicnie dawali :( to przestalem innym kompy robic

właśnie dlatego zadko robie bliższym znajomym, męczysz się 2-3h a oni nic ;/ a ja nie mam sumienia coby się upominać ;/ (choćby dali pare browców albo jakąś 'połóweczke') choć mam paru takich co płacą adekwatne do roboty

Edytowane przez TOMAHAWK_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi