Lucasp Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Mam obudowe MidiTower. Zasilacz z przdu budy na dole. W miejsce zasilacza nagrzewnica od poloneza. Powietrze z budy wciagaja dwa wentyle 9cm przez chlodnice na zewnatrz przez komi. Z tylu budy dwa wentyle wpychaja powietrze. I moj problem polega na chlodzeniu chipsetu osiaga on 45^C. Jest na to jakis sposob. Pewnie najlepszy to zalozyc blok wodny na chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 W rzeczy samej drogi Watsonie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 nie chce smieci forum to napisze w swoim topicu. Jakie polecacie ciche wentyle na chodnice 9,2cm beda chodzic na 5V raczej. Kupilem 2xDelta na allegro za 10 zl ale on nawet na 5V wyja :D przy 12V 32dB :mur: Chodzi mi o w miare tanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 http://fander.pl/92 super sa te wentylki i cena nie wygorowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) http://fander.pl/92 super sa te wentylki i cena nie wygorowanaNo jezeli ponad 30 zeta za mały wentylek to dla Ciebie mało to fajnie. Koledze chodziło pewnie o wentyłek w granicach kilknastu złotych. MOze cos takiego ... podobną są całkiem ciche http://www.allegro.pl/item96575602_arctic_...c_wydajny_.html Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 @Miazga82: Nie powiedziałbym że one są ciche: Poziom hałasu: 24.5 dB(A), 0.6 Sone Według mnie 16-18dB jest już denerwujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 @Miazga82: Nie powiedziałbym że one są ciche: Poziom hałasu: 24.5 dB(A), 0.6 Sone Według mnie 16-18dB jest już denerwujące. Puścisz na 7V i bedą ciche. .... 16db denerwujące? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 No tak ale mi chodzi o 5V bo jezeli cos tanszego jest tak samo ciche przy 5V niz drozszy produkt to po co. A te delty gdy zmniejszam napiecie to slychac takie cykanie. Przy 3V nie slychac wentyla tylko same cykanie. Doprowadza mnie to do szalu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 a fander jest tani, zobacz na ceny papstow czy noiseblockerow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Puścisz na 7V i bedą ciche. .... 16db denerwujące? :oNo może troche przesadziłem :), ale 18-20 jest już napewno dołujące :) , jak coś to może na 5V je puscić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...