Skocz do zawartości
aftershocK

Wc Małym Kosztem Dobrej Jakości (~200zł)

Rekomendowane odpowiedzi

:? no ok....ten stres przed egzaminami (+bierzmnowanie) mnie dobija - trzeźwo myśleć nie moge... [zostały do nauczenia tylko %%% <lol> ] nie zwróciłem uwagi w związku z kadettem ale mówie że nie mam za wiele czasuy na czytanie i teoriee... [egzam.]

dla takich jak ja pliczek .txt z kilkoma sposobami czyszczenia znalezionymi w 3 min http://www.aftershock.cba.pl/czyszczenie.txt

(chyba nie musze podawać zródeł albo autorów...?)

Edytowane przez aftershocK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam za wiele czasuy na czytanie i teoriee...

juz masz przechlapane na tym forum, ja Cie juz tez nie lubie. jak Tobie samemu sie nie chce to po co inni maja Ci pomagac?

Usiadz na [gluteus maximus] naucz sie do egzaminu a potem szukaj ... ;/

I sluchaj co Ci dobrzy ludzie radza, bo zwalisz sprawe ehh ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz masz przechlapane na tym forum, ja Cie juz tez nie lubie. jak Tobie samemu sie nie chce to po co inni maja Ci pomagac?

Usiadz na [gluteus maximus] naucz sie do egzaminu a potem szukaj ... ;/

I sluchaj co Ci dobrzy ludzie radza, bo zwalisz sprawe ehh ;/

Amen.

aftershocK zabierz się lepiej za ten egzamin i bierzmowanie, ale jesli tak samo bedziesz sie uczyc jak o WC to wspolczuje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ak Tobie samemu sie nie chce

jak by mi sie nie chciało to bym kupił komplet z cpc :lol:

wcale nie musisz mnie lubić, wystarczyło że mi pomożesz

dajcie se luza z najeżdżaniem na mnie bo to dużo nie da; nie lepiej zadać za dużo pytań [czastem fakt- banalnych i głupich] niż potem żałować że sie nie zadało?? pomyśl przez moment... [TERAZwiem że wystarczyło 10min żeby wszystko znaleść]

I sluchaj co Ci dobrzy ludzie radza

a nie słucham...?

btw z egzaminków [próbnych] mam ok 85pkt to juz chyba mi wystarczy nauki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@aftershocK:

jestes przerazajacy nie sluchasz kompletnie, przeczytalem ten topic od poczatku sobie i dochopdze do wniosku, ze coraz gorzej z ludzmi. Wez zacznij czytac forum, a nie zadawac bzdurne pytania, na ktore odpowedzi jest na forum pelno. Jezeli twierdzis ze nie masz czasu na czytanie bo testy to nie wchodz na forum narazie, wejdz po testach i pozytaj. Niedlugo ludziom skonczy sie cierpliwosc.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!! dostałem dziśchłodniczke od Kaddeta za 30 zł (Harrison) :blink: :rolleyes: stan [mniemam że] bdb. co by nie było chyba trza by wyczyścić :D , brudu było troszku (na razie) opłukałem w srodku i z zewnątrz, czyściutko poprostu bajerek ;) szczelna [dmuchałem , dmuchałem w otwory i NIC! :lol2: ] poprostu bajerek ;D pompke już też mam 1300l/h za darmoche - jak chcecie zdjęcia to daM.... :wink:

podziwiajcie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

MOCNO zmniejszyłem jakość żeby mało zajmowały

(za 3 min będą fotosy :wink: B) )

/Nie wiem czemu nie włączyło się skalowanie obrazków (może wtedy nie działało)

teraz poprawione

Domik

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz wężyki i bloczek tylko zostały? no nieźle - 30zł za chłodniczkę czyściutką w środku to miłe :) w takim przypadku nawet ja nie będę się rzucał że "lepiej dołożyć i firmówkę brać" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za taką kase to i ja bym sobie złozył WC na mojego semprona... :P bo kupowanie nowych chłodnic, rezików, blokow to nie ma sensu do procka ktory nie grzeje sie tak jak prescotty czy inne intele ;p

No nie wiem ... podkrecony do 2900Mhz sempron potrafi sie niezle zagotować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za jaką małą :D pompke mam 1300 l/h za 0zł z garażu [konkretnie ze stawika] musiałbyś dać 50zł , za nagrzewke min 40 + przesyłka w niewiadomym stanie ;) troche więcej wyjdzie niż mi... wiesz, głupi ma szczęście ;)

fotosy:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

po 10 min czyszczenia mleczkiem CIF i Cilit BANG! i po brudzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dupcia :/ z polskiego na rozprawke dałem złe argumenty (z textów które były tam zawarte a miały być własne) z matmy kuyrna najpierw napisałem dobrze ze 2,5kW = 2500W a potem poprawiłem na źle że to niby jest 250W.... z beczką napisałem że to jest 70(pi) w ostatniej sekundzie egzaminu... 5 min i bym miał min 5 pkt więcej!!! :( załamka - aa! jeszcze zdałem z bierzmowania ;) weszło nas w 4, każdy miał ~20 obrazków (rozdawali na drogach krzyżowych itp) ja miałem 5 ;) jako jedyny zdałem.... normalnie L0L

zeby nie było OW TOBU daje taki mały kontraścik - przed i w trakcie ;)

Dołączona grafika

troche tam dużo tych działów w zorin.pl gdzie sąte króćce? w którym

EDITT; już mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobrze ale czemu niektórzy w dziale chłodzenie wodne na allegro sprzedają czystego harrisona za 60 zł i ludzie kupują? :P wiesz... pomysł na biznes i kapitał ;)

http://allegro.pl/item101020509__jedyny_ta...a_allegro_.html zobaczymy d oile dojdzie ;)

http://allegro.pl/item100211188_chlodnica_harrison.html szybko kupować! jak ktoś potrzebuje :P

http://allegro.pl/item99155680_arrison_sup...lodniczka_.html prosze żeby nie byćgołosłownym ile sobie kolega zażyczył za mojego harrisonka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zeby miec te 2.9Ghz to trzeba dać duuzo voltów, a na codzień to raczej nie byłoby zbyt dobre dla procka.

Etam - o procka się martwisz - mój jakoś od 2.7 lat chodzi na 2V (czasami więcej) i nic mu nie jest - na 1.9 nie zawsze był stabilny :/ [ciach!]o jakich mało... ważne by mu było w miarę chłodno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O szrotówkach itp.

Prawdę mówiąc to ,że przy przedmuchiwaniu lub płukaniu leci czysta woda nie świadczy o czystości nagrzewnicy wewnątrz...

Sprawdzałem 3 fiaty, jeden przeleżał(przez niedopatrzenie :lol: ) 3 dni w myjni z profesjonalnym środkiem do odtłuszczania używanym w lakierniach proszkowych.Dmuchałem sprężonym powietrzem ,raz nawet karchera przyłożyłem do płukania w środku...wydaje się ,że syfu w środku nie ma...A po rozlutowaniu i włożeniu brzeszczota do kanału jednak trochę syfu było.Ten najgorszy ,który przeleżał 3 dniu w odtłuszaniu był tak zawalony ,że nie mogłem kanałów przetkać :angry:

Wnioski?

Wyciągnięte już dawno na forum - chcesz mieć 100% pewności ,że masz czysto w środku ,musisz rozlutować i wyczyścić mechanicznie. I nie ma ,że boli :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dupcia :/ z polskiego na rozprawke dałem złe argumenty (z textów które były tam zawarte a miały być własne) z matmy kuyrna najpierw napisałem dobrze ze 2,5kW = 2500W a potem poprawiłem na źle że to niby jest 250W.... z beczką napisałem że to jest 70(pi) w ostatniej sekundzie egzaminu... 5 min i bym miał min 5 pkt więcej!!! :( załamka - aa! jeszcze zdałem z bierzmowania ;) weszło nas w 4, każdy miał ~20 obrazków (rozdawali na drogach krzyżowych itp) ja miałem 5 ;) jako jedyny zdałem....

Urzekla mnie Twoja historia, naprawde... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo dac komus do rozlutowania i przepchania ;D

No i w sumie zapłacić niewiele mniej niż za czyściutką firmówkę... może trochę w occie pogotować... szrotówki mają sens dopóki kosztują grosze i samemu się nimi zajmujesz... jak nie to firmówke....

no... na allegro to już ludzki pojecie przechodzi - jakiś baran chce 80zł

http://www.allegro.pl/item99155680_arrison...lodniczka_.html

współczuje temu kto kupi... 20zł więcej i mamy firmówkę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie twierdze że w środku jest czysta bo jak w nią troche popukam, i podącze do węża od prsznica to troce tych śmieci wyleci ;) postaram sie wyczyścić najdokładniej jak będe w stanie zeby tego syfu mi do bloczku nie naleciało.... :|

@Kyniek bo ta nagrzewnica to ARRISON ! :) takiej nie kupisz

@CrazyJohn możesz sie nie wypowiadać w tym temacie? pytał to odpowiedziałem a tobie nic do tego

@HUD jak chcesz sam zrobić wc - wal na gg to poszukamy okazji na allegro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kyniek bo ta nagrzewnica to ARRISON ! :) takiej nie kupisz

nie zmienia to faktu że dziadostwo które nie jest warte swojej ceny - dokładasz 20zł i jest NOWA chłodnica do komputera gdzie masz króćce jakie sobie WYMARZYSZ i wbudowanego shrouda - poprostu - kupujesz-używasz....

z drugiej strony jak ktoś nie ma co robić z pieniędzmi - trudno... niech sobie wydaje na takie "egzotyczne" dziadostwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi