...Magik... Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jakie jest najwydajniejsze chłodzenie na procesor socket 754 ktore można kupić ? Cena raczej nie gra roli ale ma to być chłodzenie powietrzem a nie wodą więc co polecacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jakie jest najwydajniejsze chłodzenie na procesor socket 754 ktore można kupić ? Cena raczej nie gra roli ale ma to być chłodzenie powietrzem a nie wodą więc co polecacie ? Scythe Ninja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...Magik... Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Scythe Ninja Czy on jest naprawde najlepszy? Bo chciałbym coś naprawde wydajnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1076 http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...&id_towaru=1051 A co powiecie na to? Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Daj wiare Scythe Ninja jest ogolnie the best tyle ze koszci ponad 33 poundy w polsce to chyba z 170zl ale jest super ja mam Freezera 64 pro ,jakies 2-3 'c slabszy ale i tanszy o polowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1076 A co powiecie na to? Tesz racja Szogunik spisuje sie troche lepiej od nindży kiedy ma przedmuch. W pasywce lepsze wyniki ma ninja. Taki tescik gdzies widzialem. Mysle ze szogun nie jest wart takiej strasznej kasy. Albo brac ninja albo troszke poczekac bo szogun powinien staniec niedlugo. Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 270 za chlodzenie to juz lekkie przegiecie, za te cene to procka sie kupi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) Takie najlepsze z tych droższych To oczywiście Ninja bądź TT Big Typhoon :-P a shogun strasznie drogi no chyba że masz kase to oczywiście tez możesz brać :D Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 ja obstawiam za Scythe - sam biore do testów teraz wraz z jej odpowiednikiem Coolink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ninja lub Mine . Mine lzejszy troszke i tanszy a tak samo wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) zapraszam tu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=94709 jak widac zdania sa podzielone ale najczesciej wymieniane to: scythe ninja plus, xp-90c, TT BT ludzie bardzi czesto jednak wybieraja xp-90c i TT BT ze wzgledu na prostrzy montaz, a raczej bez problemowy, co nie mozna powiedziec o montazu ninji. ja samemu zastanawiam sie miedzy TT BT i Scythe Mine (ze wzgledu na to, ze jest nizszy niz Ninja+) - cena ta sama. Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) TT BT ze wzgledu na prostrzy montaz, a raczej bez problemowy, co nie mozna powiedziec o montazu ninji. Chyba żartujesz :wink: Raczej na odwrót. Jeśli nie jesteś wyczulony na hałas to bierz Ninję + Deltę 120x120 (najlepiej taką, która ma grubo ponad 150 CFM) :wink: Albo poczekaj na Ninję w wersji CU. Delta 120x120 130CFM Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ale Grimlock czy ninja wymaga takiej strasznej wichury? Na alu mysle ze nie trzeba takiego strasznego przewiewu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Nie wymaga! Ale jaką za to ma wydajność z takim przedmuchem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ale Grimlock czy ninja wymaga takiej strasznej wichury? Na alu mysle ze nie trzeba takiego strasznego przewiewu. Założyciel topica chciał top performance - to mu doradziłem top performance :wink: Tylko niech przypadkiem w ten wentyl podczas pracy palców nie wkłada :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Chyba żartujesz :wink: Raczej na odwrót. Jeśli nie jesteś wyczulony na hałas to bierz Ninję + Deltę 120x120 (najlepiej taką, która ma grubo ponad 150 CFM) :wink: Albo poczekaj na Ninję w wersji CU. Delta 120x120 130CFM Nie bedzie Ninji cu, juz sie nia interesowalem, ale niestety jest maly wzrost wydajnosci do ALU z moich informacji jest 1 czy 2 sztuki w Europie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Nie bedzie Ninji cu, juz sie nia interesowalem, ale niestety jest maly wzrost wydajnosci do ALU z moich informacji jest 1 czy 2 sztuki w Europie :Pskad ty masz takie informacje :lol: to ciekawe <_< czyzby wersje kolekconerskie radiatorow :blink: limitowana seria na europe...sztuk 2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Nie no mysle ze albo w ogole ich nie ma albo jest duzo wiecej. Przeciez kto by wypuszczal serie 2 sztuk. A pozatym taki Cu to dobry chwyt marketingowy ktory imho by sie przyjal i scythoei mogloby wpasc ejszcze pare groszy do kieszeni. (oczywiscie nie popieram takich chwytow ;) ) PS. Jak sie zloto ma do przewodzenia i oddawania ciepla? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Nie no mysle ze albo w ogole ich nie ma albo jest duzo wiecej. Przeciez kto by wypuszczal serie 2 sztuk. A pozatym taki Cu to dobry chwyt marketingowy ktory imho by sie przyjal i scythoei mogloby wpasc ejszcze pare groszy do kieszeni. (oczywiscie nie popieram takich chwytow ;) ) PS. Jak sie zloto ma do przewodzenia i oddawania ciepla? :) O ile mnie pamięć nie myli to wypada gorzej od srebra i miedzi, które wypadają podobnie. Był kiedyś cooler Silverado z podstawą ze srebra, reszta radiatora z aluminium i wentylem w kształcie turbiny. Niestety kiepskie wykonanie zemściło się na wydajności, do tego głośność i cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 To juz lepiej w WC zainwestowac co nie. Ciekawe kiedy, bo mysle ze raczej na pewno, AC odejdzie w zapomnienie. Jak myslicie? Co do mine to mysle ze te ciasno poukladane zeberka odbija sie w koniecznosci przedmuchu wentylem. W ninjy sama owiew budy tam robil swobodny przeplyw powietrza. Ps. oj takie OT mi sie zrobilo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 AC nigdy w zapomnienie nie odejdzie, to zbyt prosty i jak widac po ninji na przykład bardzo wydajny system chlodzenia, a pozatym moża puścić w full passive na procu co na wodzie jest raczej trudne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Niezalorzysz na Ninje Delty bo jest za gruba . Chyba ze zrobisz swoje druciki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Niezalorzysz na Ninje Delty bo jest za gruba . Chyba ze zrobisz swoje druciki . To chyba nie problem dla nas :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 No skoro mowa o coolerach i fyrakach to mam pytanko czy jest sens wymiany wentylka w zalmanie 7700 Cu na fandera 120? Tak sie z tym nosilem ale nie wiem jak sie to przelozy na wydajnosc. Choc glownie zalezy mi na ciszy ale pare stopni mniej tez mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) ja mam ta ninje z aukcji , coprawda kupilem taniej bo za 12 zl ale moge cos powiedziec :) wiec standardowy wentyl ktory jest obecnie dolaczany daje w zupelnosci rade , ja poprostu polozylem delte na gore i swobodnie sobie na ninji lezy , jedyny makament to ze nie startuje na zbyt niskim napieciu , a na maxa to jest juz wogole glosna:) wogole to dobre rozwiazanie takie 2 wentyle? a przy procku 2.8ghz na 1.5v jak jest 1 stopien roznicy miedzy delta a standardowym coolerem to gora , moze przy wiekszych taktach i vcore bylaby jakas zauwazalna roznica Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) szkoda, ze w moim przypadku ninja plus odpada :/ za wysoka jest. anyway. musze wybrac miedzy Scythe Mine i TT BT. ostatecznie co byscie wybrali. wentylacja mojej budy jest slaba i slaba mozliwosc jej poprawy. musze schlodzic procka do temperatury ~47 i mniej jesli sie da, przy napieciu 1.5v. proc jak z podpisu. Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ninja na pewno nie wyjdzie w Cu, zrobili kilka pokazówek i tyle. Miałem okazję taką właśnie zobaczyć, waży ponad kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 ok, mam juz XP-90c od ponad tygodnia. temperatury zdecydowanie nizsze niz na fryzjerze. montaz rzeczywiscie bezproblemowy - nie wiem jak dokladniej to wyglada na TT BT ale tutaj trzeba bylo tylko wymienic koszyk a sam montaz do koszyka przypomina ten z fryzjera64. wkoncu jestem zadowolony :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Tower 120 lepszy od ninji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 ja i tak zawsze bede utrzymywał zdanie ze si-120 od thermalrighta, jest nalepszym chlodzeniem AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...