Skocz do zawartości
Black_war

Moje Przyszłe Wc ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariush190

chodzi o to zebys nie podłanczał chłodnic szeregowo, jedna po drógiej, bo wtedy nie zyskasz nic na wydajnosci, jak podłączysz np tak;

Większa chłodnica--->Blok1-->BIP1-->Drógi blok-->Ewentualnie trzeci blok-->pompa-->i znowu wieksza chłodnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

no kadeta mozna ładnie odstawic i brzydalem nie bedzie.

A za cene 75zł moze dołocyyc 15zł i kupic w realitynecie BIP1, + krócce ok 15zł to wychodzi 105zł + wysyłka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

jeden składa WC dla ciszy i fajnego wyglądu , inny dla wydajnosci i nie interesuje go jak wygląda nagrzewnica, ja do swojej coolery, jak nie miałem jeszcze shrouta, mocowałem na cienutkie kabeleczki wyjete z kabla cieciowego, Nawlekałem w driórki w coolerze i puszałem miedzy finami nagrzewnicy i wiązałem z drógiej strony, trzymały sie dobze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jest duzo bardziej estetyczny i mniej problemowy przy wkladaniu do komputera.

za dwa razy wiekszy koszt + mniejsza wydajnosc imo da sie przebolec ze wyglda mniej estetycznie, ale jak kto woli.

// co do przerabiania nagrzewnicy od poloneza: imo to juz nie te czasy, roboty, babrania sie itd jest za duzo zeby to jakos funkcjonowalo za rozsadna kase. wtedy juz naprawde lepiej kupic bipa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba kupie freezera2+2xfander... razem 220zl co z tego wyjdzie? dluzej bede zbieral cale wc :/

albo i http://www.allegro.pl/item98906529__gigant...xtreme_ii_.html

narazie z jednym wentylem a potem jak bedzie potrzeba to doloze kolejnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba kupie freezera2+2xfander... razem 220zl co z tego wyjdzie? dluzej bede zbieral cale wc :/

albo i http://www.allegro.pl/item98906529__gigant...xtreme_ii_.html

narazie z jednym wentylem a potem jak bedzie potrzeba to doloze kolejnego

jezeli nie masz aksy to zainwestuj w jakiegos czystego (w srodku, nie na zewnatrz, tak jak te syfiaste blyszczki z allegro) kadetta za 40-60 zł do tego fander i jest dobra chlodniczka, bo np z tym nexossem II to 280 zł, troche nie elegancko......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mądrze gada - może niekoniecznie BIP11 ale można coolteka ma 37mm grubości a nie 25 jak BIP (freezer). Komfort użytkowania niesamowity....

Może i ma te 37mm szerokości ale... znowu dostajemy produkt ala pierwsza seria Black Ice. Przypadkiem przykleiła mi się do niej taśma klejąca z opakowania efekt? Taśmy już nie ma podobnie jak farby... Odpada w błyskawicznym tempie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Może i ma te 37mm szerokości ale... znowu dostajemy produkt ala pierwsza seria Black Ice. Przypadkiem przykleiła mi się do niej taśma klejąca z opakowania efekt? Taśmy już nie ma podobnie jak farby... Odpada w błyskawicznym tempie.

137mm.... dla jasnosci.

To jest fakt, farba sie łuszczy, kruszy itp.

Myslałem ze nowe bipy juz takie nie są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi