Skocz do zawartości
BremkinsCorp.

Dysk Twardy--problem Wielki!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z dyskiem twardym kolegi, gdyz po podłączeniu go do mojego komputera na slave (moj jest na master), to nie moge otworzyć jego zawartości, gdyż po kliknięciu na niego <mowie już o windowsie> wyskakuje okienko z informacją"

Dysk nie jest sformatowany, czy chcesz zrobic to teraz?

/nie wiem o co chodzi, gdyz kolega ma sformatowany dysk, ma na nim dane, normalnie pracuje.

Dysk jest normalnie w biosie wykrywany, tak jak i w okienku "moj komputer"

co mogę zrobić?

Dzikeuje, bardzo pilne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam problem z dyskiem twardym kolegi, gdyz po podłączeniu go do mojego komputera na slave (moj jest na master), to nie moge otworzyć jego zawartości, gdyż po kliknięciu na niego <mowie już o windowsie> wyskakuje okienko z informacją"

Dysk nie jest sformatowany, czy chcesz zrobic to teraz?

/nie wiem o co chodzi, gdyz kolega ma sformatowany dysk, ma na nim dane, normalnie pracuje.

Dysk jest normalnie w biosie wykrywany, tak jak i w okienku "moj komputer"

co mogę zrobić?

Dzikeuje, bardzo pilne.

Podepnij do innej taśmy i zobacz czasem sie tak cos krzaczy a jak nie pomoze to moze dysk sie zrypał?: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są przypadki, że tak się dzieje. Czyżby ten dysk to Western Digital, a Twój to Seagate/Samsung?

1) Ustaw zworkę w nim na CS (cable select).

2) Najlepiej podłącz na 2 kanale - najlepiej sam, bez innych napędów.

3) Jak uda Ci się go uruchomić i zobaczysz krzaki zamiast nazw katalogów, to się nie przejmuj - to tylko u Ciebie jest tak. Nie radzę jednak robić na dysku żadnych zmian, gdyż na 100% dane te zostaną uszkodzone.

4) Najlepiej zanieś dysk z powrotem do kompla i przejedź po nim skandiskiem. Wtedy przynieś do siebie i próbuj jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi