JacekN8 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Będę wymieniał karte graficzną na GeForce 7600GS i musze zmienić płyte bo mam AGP i jaką płyte kupić??? Płyta musi być dobra do podkręcania całego sprzętu, tak żeby mój venicek wyciągnął na niej 2700MHz tak jak na asusie z sygnatury. Cena do 280zł, co polecacie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 tylko i wyłacznie dfi w appollo kosztuje chyba 270zł to akurat jak znalazł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 DFI infinity jest ale niedostępna :mad: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 jezeli nie ma DFI to Abit NV8/EPoX 8NPA7I. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 DFI infinity jest ale niedostępna :mad: .Mi własnie stronka apolla przestała działac , wiec nie moge sprawdzic ;) Ale jezeli jest juz niedostepna to troszke padaka bo sam ją mialem kupywac lada dzień.... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 jezeli nie ma DFI to Abit NV8/EPoX 8NPA7I.Abit ma AGP, przynajmniej tak jest w apollo, podajcie sklep internetowy gdzie jest DFI Infinity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Abit ma AGP, przynajmniej tak jest w apollo, podajcie sklep internetowy gdzie jest DFI Infinity. No to w apollo mają błąd. Płyta jest na PCIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A co sądzicie o tym http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25680 . Drogie ale jest SLI, poczekałbym, dozbierał kasy i kupił to. Później kupiłbym dwie kary pod SLI, co wy na to, czy lepiej wypada jesna karta w singlu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Płyta dobra. A co do kart, to wiadomo ze dwie wypadają lepiej niz jedna, tylko pozostaje kwestia czy kupić dwie słabsze czy jedną a mocniejszą. A i tak pozatym, jezeli chcesz kupowac mobo za 440pln to lepiej juz na 939 coś kup, bo za tyle mozna miec DFI/EPoXa na 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Nie bo mam procesor pod 754 i jakoś 939 mnie nie pociąga, wolałbym już poczekać i kupić AM2, bo na Radeonie 9600 idzie jeszcze dość dobrze sobie pograć. Może wogóle nie ma sensu wymieniać tej płyty, tylko wymienić proca, mobo, grafe i ram jak wejdzie AM2??? Bo to słaby sprzęt to nie jest i jak na teraz wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Kupie tego epoxa 8npa7i i grafe 6600ge galaxy, niedługo, ale jeszcze sie zastanowie czy za dużo nie strace... może poczekam na nową platforme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Kupie tego epoxa 8npa7i i grafe 6600ge galaxy, niedługo, ale jeszcze sie zastanowie czy za dużo nie strace... może poczekam na nową platforme. Dobry zestaw ;) Miałem wczesniej tą karte, chyba najlepszy stosunek cena/jakość. A na nową platformę nie ma sensu czekać, bo na początku ceny beda kosmiczne pewnie, a wzrost wydajnosci mały. Zresztą czekac mozna wiecznie bo ciągle ma być cos nowego, takze jak sie ma pieniadze na nowy sprzet - to się kupuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Grzesiu, może lepiej nie zmieniać płyty bo nie ma sensu, tylko kupić galaxy 6600ge na AGP??? a karte wymienie jak bede zmieniał platforme. Pytanko, jest różnica wydajności miedzi galaxy 6600ge między AGP a PCI-E ???? Ceny są identyczne. Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Grzesiu, może lepiej nie zmieniać płyty bo nie ma sensu, tylko kupić galaxy 6600ge na AGP??? a karte wymienie jak bede zmieniał platforme. Pytanko, jest różnica wydajności miedzi galaxy 6600ge między AGP a PCI-E ???? Jezeli obie karty będą miały te same taktowania to NIE. Ja bym wymienił juz mobo na PCI-E bo bardziej przyszłosciowe, no ale wybór nalezy do Ciebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 OK, wszystko zależy ile wezme za Asusa, ze 200 powinienem zwiąść, kupiłem go ponad miesiąc temu, a jeszcze jest zalman z wentylkiem na chipsecie :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Myśle że warto. Karty na PCI-E są tańsze, i możliwość rozbudowy większa. Ja sobie wziołem tego Epox-a co w opisie (in progress) ... teraz zbieram na karte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jeszcze jedno pytanie, kupuje karte MSI 7600GS na apollo i płytke też bym chciał z tego samego sklepu. Co myślicie o Asusie K8N4-E i Gigabycie K8N-E??? Dobrze sie kręcą??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Z gigabytem bym nie ryzykowal bo na nowej rewizji nic nie mozna podkrecic. A asus dobra plyta bez problemu na niej bedziesz mial 2700mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Chyba jednak zdecyduje sie na asusa, jakoś wierze w te płyty i przywiązałem sie do mojego k8n-e którego sprzedaje... z powodu głupiego agp :angry: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 bierz epoxa 8npa7i :-P ma swietne chłodzenie , dobre mozliwosci o/c htt 340Mhz i wiecej , dobre napiecia i wogole jest spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Na asusie można dać 1,65V Vcore, w epoksie tylko 1,55, a widzę, że teraz JacekN8 ma 1,6V ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Tak WDK ma racje. Na 2,7Ghz musi być min. 1.6V, chodzi na 1,575 ale sie wiesza, na większym jest spoko. Napiszcie jeszcze jakie jest max htt w asusie??? Niby mi wystarczało 270MHz, ale lepiej wiedzieć. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Chyba jednak zdecyduje sie na asusa, jakoś wierze w te płyty i przywiązałem sie do mojego k8n-e którego sprzedaje... z powodu głupiego agp :angry: . bierz epoxa 8npa7i :-P ma swietne chłodzenie , dobre mozliwosci o/c htt 340Mhz i wiecej , dobre napiecia i wogole jest spoko :)Potwierdzam, HTT 375 na seryjnym wiatraczku i bez zmiany napięcia. Na asusie można dać 1,65V Vcore, w epoksie tylko 1,55, a widzę, że teraz JacekN8 ma 1,6V ustawione. Owszem można, ale TRZEBA mieć cpu z C'n'Q. Zresztą na EPoXie mozna włozyc druciki w socket i mieć np. 1.55v + 0.15v co daje 1.7v.. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Owszem można, ale TRZEBA mieć cpu z C'n'Q. Zresztą na EPoXie mozna włozyc druciki w socket i mieć np. 1.55v + 0.15v co daje 1.7v.. ;>Płyta ma być przecież do A64. O drutowaniu nie wiedziałem, w takim wypadku to epox wydaje się korzystniejszym rozwiązaniem w ogólnym rozrachunku. Oprócz oc jest bardziej bezproblemowa. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a ja myslałęm ze ten epox ma max V dla cpu 1,85V , tak przynajmniej pisze na egieldzie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a ja myslałęm ze ten epox ma max V dla cpu 1,85V , tak przynajmniej pisze na egieldzie .... Test tego epoxa na egieldzie jest...słaby. Napisali ze max htt to 320, a płyta bez problemów robi 375... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Jedna mała uwaga jeszcze: na 8NPA7I jest beznadziejna dźwiękówka ALC655. Wiem co piszę, bo miałem 8KRAI z ALC 655, ALC 850 jest o niebo lepsza. Do 8NPA7I sobie trzeba po prostu dokupić osobną kartę dźwiękowa, jak się ma jakieś wymagania. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamilek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jedna mała uwaga jeszcze: na 8NPA7I jest beznadziejna dźwiękówka ALC655. Wiem co piszę, bo miałem 8KRAI z ALC 655, ALC 850 jest o niebo lepsza.dla tego co w zyciu nie słyszał nic lepszego od integry nie bedzie roznicy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) To wreszcie która płyta jest lepsza. Potrzebuje 1.6V bez dodawania żadnych drutów. Jednak zdecyduje sie na asusa k8n4-e. Wiecie może czy jak kupie k8n4-e to dają kontrolery USB i Midi na śledziach??? czy tylko z deluxe??? Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ja mam wersje deluxe i dostalem wszystko. W k8n4-e napewno tez bedzie. Jedyne czym ona sie ruzni od deluxe to: -brak firewire -brak raidu -3 wejscia audio zamiast 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...