Skocz do zawartości
Nick126

Benq Fp91gp Vs. Fujitsu-siemens W19-1

Rekomendowane odpowiedzi

Który z tych dwóch monitorów wybrac ??

-: Fujitsu-Siemens W19-1 czy BENQ FP91GP :-

Dziwny wybor ;) Pierwszy to 16:10, a drugi 5:4. Z tych dwoch bralbym BenQ bo z panoram 19" nie ma nic dobrego (wszystko na TN). Jak kupowac panorame to 20.1", tylko duzo drozsze sa i bariera moze byc cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny wybor ;) Pierwszy to 16:10, a drugi 5:4. Z tych dwoch bralbym BenQ bo z panoram 19" nie ma nic dobrego (wszystko na TN). Jak kupowac panorame to 20.1", tylko duzo drozsze sa i bariera moze byc cena.

Jak kupować panoramę to obecnie tylko 21" chyba że lubimy piksele ekstremalnie małe ( 0,258 mm )

ps. a ja nadal czekam na to 19" na IPS 16:10 1440x900 z pikselem ~0,285 , ale jak tak dalej pójdzie to za rok kupię 21" z pikselem 0,27 ,bo producenci zupełnie olali modele panoramiczne 19" ( są tylko na TN )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swiecacych rogow tylko jak jest caly obraz na czarno.. :D

ja często oglądam filmy/gram w ciemnym pokoju i mnie to przeszkadza, inne monitory PVA a nawet tansze TN takich "rogów" nie mają <_<

http://mitglied.lycos.de/mugger/101920/Streuscheibe.AVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja często oglądam filmy/gram w ciemnym pokoju i mnie to przeszkadza, inne monitory PVA a nawet tansze TN takich "rogów" nie mają <_<

http://mitglied.lycos.de/mugger/101920/Streuscheibe.AVI

wiesz nie obraz sie ale wg mnie lekko wyolbrzymiasz... bo granie w ciemnym pokoju wcale nie ma wplywu na to czy widac ze rogi swieca czy nie, bo czy jest jebitnie mocne swiatlo czy nie to jak obraz jest w kazdym innym odcieniu niz czarny tych rogow nie widac... dopiero jak czasami gra sie laduje i obraz jest przez chwile czarny to widac, w zadnym innym wypadku tego nie ma... a przy ogladaniu filmow nawet jak film jest 16:9 to tez to jakby sie gubi i wogole nie rzuca w oczy.

a filmik ktory podajesz w linku nie przedstawia benq i [ciach!]a az tak to te rogi w benq nie swieca.

Edytowane przez kierownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz nie obraz sie ale wg mnie lekko wyolbrzymiasz... bo granie w ciemnym pokoju wcale nie ma wplywu na to czy widac ze rogi swieca czy nie, bo czy jest jebitnie mocne swiatlo czy nie to jak obraz jest w kazdym innym odcieniu niz czarny tych rogow nie widac... dopiero jak czasami gra sie laduje i obraz jest przez chwile czarny to widac, w zadnym innym wypadku tego nie ma... a przy ogladaniu filmow nawet jak film jest 16:9 to tez to jakby sie gubi i wogole nie rzuca w oczy.

a filmik ktory podajesz w linku nie przedstawia benq i [ciach!]a az tak to te rogi w benq nie swieca.

Nie będę się sprzeczał bo w ciemnosci (a nawet przy małym swietle) nie widziałem benq (tylko w sklepie gdzie jest jasno) dlatego prosiłem zeby ktos zrobił rozsądne zdjęcia np FEAR, filmu 16:9 , pulpitu z czarnym tłem itp przy małym oswietleniu (jedna lampka) i bez flasha w aparacie oraz pod roznymi kątami.

Miałem 3 monitory na tej samej matrycy co benq i w 3 było TO SAMO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi