Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Mam pewnien problem - czasami zaraz po załadowaniu system (WinXP SP2) i kiedy ładuje mi się antywir (BitDefender 9 PL Pro) oraz neostrada komp ulega system "zamrożeniu". Można ruszac myszką ale na inne rzeczy nie reaguje (CTRL+ALT+DELETE, ALT+TAB). Nie wiem czym to jest wywołane, podobną sytuację miałem na poprzednim sempronem. Odpada problem wirusów oraz autostartu - system jest regularnie czyszczony (jak to brzmi ;) ) Co dziwne zdarza się to badzo żadko ale jednak czasami zdarza, nawet kiedy wogóle nie są podkręcone podzespoły. Czy miał ktoś podobny problem? Wydaje mi się że to wina antywira (zwis podczas jego ładowania) ale pewny nie jestem bo jako antywir jet według mnie świetny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Odinstaluj antywira i się dowiesz. Miałem podobny efekt z jednym z antywirów (niestety nie pamiętam na jakim) - foldery w menu Start otwierały się po 2-3 sekundy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 albo zbyt mocne przetaktowanie pamięci ... moje 3200 jak mają 480 DDR na Command Rate 1T i CAS 2 to też freeza łapią ... zmiana zasilacza pomogła na krótko tak jak i zmiana banku pamięci .. po prostu ustaw im większą nieco latencję a jak będzie trzeba to i CR daj na 2T .. zwolni nieco kompa ale pomoże na freezy .. przynajmniej u mnie pomogło... jak nie to loozuj pamięci z taktowaniem .... oczywiscie najpierw spróbuj tyego co ULLISSES poradził bo to może być przyczyną .. ja jednak obstawiam zbyt wyzyłowane pamiątki RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Pamieci odpadają chodzą na 400 i 8-3-3-2,5CL czyli bez oc (nie jest mi teraz potrzebne). Dzisiaj rano przy właczeniu kompa nie pokazał się znaczek neostrady, weszłem do katalogu ich aplikacji dostępowej i bitdefender pokazał komunikacji: wykryto trojan.dialer ;) to chyba było to, przeinstalowałem całą aplikację i jak narazie jest ok. Zrobię jeszcze gruntownego skana, może jest coś jeszcze (mogłem załapć zaraz po formacie w trakcjie pobierania aktualizacji antywira). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Mam bardzo podobny problem i podobne obserwacje jak ty. Czasem komp zdąży się np. połączyć z netem (odpala się GG i Skype) ale nigdy nie odpalił się Kaspersky. Czasem wszystko się załaduje oprócz kasperskiego i sie zamraża czasem pokaże się tylko zegar i koniec. Zdarza sie mniej więcej co 10 odpalenie. Mam tak już od pół roku, raz formatowałem w tym czasie dysk (nie z tego powodu) ale problem był i jest. Dodam jeszcze że też mam SP2 ale kopm wogóle nie kręcony. ZERO NIC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 1) Zasilacz. 2) Robactwo. 3) Błąd programu (antywira?). 4) Sterowniki sieciówki/modemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 1) Zasilacz. 2) Robactwo. 3) Błąd programu (antywira?). 4) Sterowniki sieciówki/modemu. 4 może się zgadzać, przeinstalowałem stery do neostrady (wtedy miałem jakieś inne) i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...