Skocz do zawartości
Gość HDR_o

Kleszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Idz do sklepu z art. dla psow i kup taki spray, ktory odstrasza te robaczki. ;]

Na moim czworonogu to zdalo egzamin, koszt to ~15-20zl.

edit

np. to http://sklep.4lapy.info/spw_338.html , ale lepiej spray, bo latwiej sie nanosi

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no - mozna to all obczaic, tylko musze pamietac o tym, ze ten piesek jest mysliwski i jak zobaczy jakas sarne to moze pobiec na manowce po jakichs krzaczorach :P i dobrze by bylo miec jakas pewnosc, ze jak juz wbiegnie to potem po powrocie ze spaceru moge spokojnie zajac sie soba a nie szukac jej po calym futerku czy aby jakiegos kleszcza nie zalapala :) Czy sa czasem jakies mocne obroza na takiego pieska ? (zdjecie na poczatku oraz tu,tu i tu :D)

Edytowane przez hydro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie.. to nie strzykawka :) ...to wygląda jak długopis tyle że na końcu ma taką pętelkę z żyłki, pętelka za pomocą guzika robi się większa i mniejsza :-) wystarczy tylkow pętlę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wg instrukcji kleszcza i wychodzi bezboleśnie i szybko, a co najważniejsze w całości. Patent na to urządzenie mają bodajże szwedzi! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie z psa zawsze kobiety wyrywaja bo maja długie paznokcie i łapią go przy samej skórze i wyrywają, jeden też mnie kiedyś ukasił ale kobieta ma juz wprawę i go wyciągła, cholernie długo swędzi po tym diabelstwie, nie ciagnie sie z tułów bo łeb zostanie w środku, przeba złapać jak najgłębiej, metody z masłem i spirytem są nieskuteczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba w kleszcza? :D

Moj piesek wczoraj miał kleszcza :blink: ale zauważyłem go jak jeszcze cały czarny chodził sobie po jego sierści i ubiłem dziada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi