kenfollet Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam. Zamierzam stać się szczęśliwym nabywcą Atlhlona 64 3200+ i wacham się co do płyty głównej. Najbardziej zależy mi mi na szybkości pracy systemu. Myślałem o Asrock 939Dual-SATA2 ULi s.939 ale jestem otwarty na propozycje. Jaka jest waszym zdaniem najlepsza płyta pod ten procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Hej Napisałeś że chcesz najlepszej płyty pod athlona 64 i wyskakujesz z Asrockiem. Trochę mija się z celem taka decyzja. Asrock jest stabilny dobrze działa, ale jak chcesz "najlepszej" płyty to coś pokroju Gigabyte, Asus, Dfi, itp. Ale jak nie zamierzasz kręcić, i nie szukasz w chipsecie dodatkowych mhz na procu i super szybkiego sprzęta to możesz postawić na Asrocku. On ma chyba i pci-e i agp. Spox heja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 dfi nf4 ultra d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Ale jak nie zamierzasz kręcić, i nie szukasz w chipsecie dodatkowych mhz na procu i super szybkiego sprzęta to możesz postawić na Asrocku. On ma chyba i pci-e i agp. Spox Na tym asrocku oc szczególnie po vmodzie jest bardzo przywoite, bez vmoda tez nie jest źle. Nie napisałes ile masz kasy. Jak nie za duzo to asrocka jak troche wiecej to weź epoxa 9npa+ ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Celowo nie napisałem ceny żeby usłyszeć co naprawde polecacie. W moim budżecie mieści się np. Gigabyte GA-K8N51PVMT-9 s939 GF6150 (w proline.pl http://proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+K8N51PVMT-9 ) Co o niej powiecie? Czy za tą cenę dostanę lepszą kartę. Chciałbym się zmieścić w około 300 zł ale jak np. dużo lepsza płyta jest 50 zł droższa to sie na nią szarpnę. Oceńcie, doradźcie. Wielkie dzięki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Polecam mojego Asusa A8N-E lub Epoxa 9NPA+ Ultra (ewentualnie bez "+"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Oj, oj oj... Troche sie zagalopowałem. Mam karte pod AGP i nie da rady jej na razie wymienić więc karta która ja sobie wymysliłem i którą radził Venice się zdyskwalifikowały. Ale gafa... Więc z grafą pod AGP (Gigabayte r9550 256 Mb) pozostaje mi w zasadzie tylko Asrock? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 W twoim wypadku tylko Asrock wchodzi w grę, bo narazie masz grafę pod AGP, którą i tak w niedługim czasie pewnie wymienisz na mocniejszą, napewno na PCI-E. Kupując Asrocka oszczędzisz sobie w przyszłości kosztów związanych z wymianą mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 To jest jedyny udany Asrock, który chodzi naprawdę dobrze. Ma AGP i PCI-E. Można też na nim trochę podkręcić procka. Tak więc na początek spokojnie starczy, a potem można kupić coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Pająk a ile płyt ASrock miałęś w rękach że mówisz że to jedyny udany model ? ? ? Bo ja znam jeszcze przynajmniej 5 udanych modeli tylko zależy do czego to ma służyć ... Co do mobo to ewentualnie możesz jeszcze kupić coś ze zinegrowaną grafą X200/6100/6150, sprzedać tego 9550 i kupić od razu albo po miesiącu coś na PCI-E i bedziesz miał spokój na pare lat :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Polecam mojego Asusa A8N-E lub Epoxa 9NPA+ Ultra (ewentualnie bez "+").a ten asus jest dobry?? bo ja chyba tez bede spowrotem wendrował na AMD :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Ten Asus niezły jest można go brać ewentualnie epoxa jakiegoś bo to bardzo dobre płytki, a może też Gigabyta K8NF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) dla mnie by bylo najlepiej ten gigabyte k8nf-9:) i athlon 3000+ cena~ 750zl:) zbieramy kase...Pozdro Edytowane 1 Maja 2006 przez Polak_1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Narazie nie zamierzam się bawić w kręcenie więs wezmę tego Asrocka. Na siłę kasy nie będę wydawał... Za jakieś pół roku pomyślę o karcie graficznej. Może x1600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Narazie nie zamierzam się bawić w kręcenie więs wezmę tego Asrocka. Na siłę kasy nie będę wydawał... Za jakieś pół roku pomyślę o karcie graficznej. Może x1600...Za pół roku to może już być ósma generacja GeForce'ów ;) BTW - X1600 jest droższy, a mniej wydajny od GF6600 (non-gt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 a ten asus jest dobry?? bo ja chyba tez bede spowrotem wendrował na AMD :lol: :lol: Mam obecnie tego Asusa. Zły to on nie jest. Wytrzymuje HT na poziomie 320 MHz. Epoxa również miałem i powiem, że nie ma nawet porównania z Asusem. Można ją jedynie porównać do DFI, ponieważ niewiele jej ustępuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...