Skocz do zawartości
Gość

Wykrycie Pojemnika Z Tuszem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam teki problm iż po napełnieniu pojemnika z tuszem czarnym wydrukowałem chyba z 8 stron i na drukarce pali się lampka iż nie wykrywa tegoż cadriga.

Co można teraz zrobić gdyż nie chę kupować nowego pojemnika (jest dopiero napełniany).

Myślę oczywiście żę te styki druarki z pojemnikiem nie łączą.

Co radzicie wykonać (dać trochę lutu na styki na cadrigu, bo chyba są takie podziurawione trochę.)

Moja drukarka to HP 3820.

Proszę o pomoc!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dasz radę, to spróbuj. :)

Poważnie, jeżeli masz połamaną taśmę łączącą głowicę ze stykami na obudowie, to raczej nic nie zrobisz. Przewody w tej taśmie są tak cienkie i tak blsko siebie, że raczej nie polutujesz ich, tak by nie uszkodzić sprawnych. Wydaje mi się, że będzie konieczna wymiana cartdrige'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na cadrigu są takie kwadraciki 1mmx1mm może trochę mniejsze.

Ale to i tak taśma to raczej lutem ją przepalę. Takżę chyba nic z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyściłem już. Wiem że bolce są sprężynujące ale widpcznie nie dotykają do pojemnika bo w nim na miejscu styków zrobiły się małe dziurki zamiast wypuklenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie drukarek atramentowych się zbytnio nie orientuję (wole monochromatyczny laser niż ciągłe użeranie się z napełnianiem , wysychaniem nabojów) to przyszło mi na myśl że może drukarka ma chipa która zlicza ilość przebiegów głowicy i po prostu gdy uzna że nabój jest pusty to nie pozwala już go używać ( taki czynnik motywujący do zakupu nowego ) , wiem ze takie zabezpiecznia są i poszukaj na necie czy twoja nie ma takiego ustrojstwa , bo moze to być przyczyna.

Edytowane przez David666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi