Gość Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Witam! Mam teki problm iż po napełnieniu pojemnika z tuszem czarnym wydrukowałem chyba z 8 stron i na drukarce pali się lampka iż nie wykrywa tegoż cadriga. Co można teraz zrobić gdyż nie chę kupować nowego pojemnika (jest dopiero napełniany). Myślę oczywiście żę te styki druarki z pojemnikiem nie łączą. Co radzicie wykonać (dać trochę lutu na styki na cadrigu, bo chyba są takie podziurawione trochę.) Moja drukarka to HP 3820. Proszę o pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Jak dasz radę, to spróbuj. :) Poważnie, jeżeli masz połamaną taśmę łączącą głowicę ze stykami na obudowie, to raczej nic nie zrobisz. Przewody w tej taśmie są tak cienkie i tak blsko siebie, że raczej nie polutujesz ich, tak by nie uszkodzić sprawnych. Wydaje mi się, że będzie konieczna wymiana cartdrige'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 na cadrigu są takie kwadraciki 1mmx1mm może trochę mniejsze. Ale to i tak taśma to raczej lutem ją przepalę. Takżę chyba nic z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 przeczysc je czyms i nic nie lutuj, w drukarce te bolce od stykow i tak sa sprezynujace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 czyściłem już. Wiem że bolce są sprężynujące ale widpcznie nie dotykają do pojemnika bo w nim na miejscu styków zrobiły się małe dziurki zamiast wypuklenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) W temacie drukarek atramentowych się zbytnio nie orientuję (wole monochromatyczny laser niż ciągłe użeranie się z napełnianiem , wysychaniem nabojów) to przyszło mi na myśl że może drukarka ma chipa która zlicza ilość przebiegów głowicy i po prostu gdy uzna że nabój jest pusty to nie pozwala już go używać ( taki czynnik motywujący do zakupu nowego ) , wiem ze takie zabezpiecznia są i poszukaj na necie czy twoja nie ma takiego ustrojstwa , bo moze to być przyczyna. Edytowane 5 Maja 2006 przez David666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 raczej nie bo jak włoże pojemnik wyschnięty totalnie( ma ok. 1 roku) to normalnie wykrywa i chce drukować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Jezeli po przeczyszczeniu zbiornika nadal nie wykrywa to jest on do wymiany. Nic na to juz nie poradzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...