Skocz do zawartości
Gość ctx0075b

Jak Ominąć Blokade Portów P2p?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ctx0075b

Otóż mój lokalny dostawca internetowy blokuje porty uniemożliwiając korzystanie z programów p2p w godzinach od 6:00 do 24:00, czy istnieje jakiś sposób na obejscie tej blokady???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie ma na to sposobu. Jeśli jednak tak robi, to znaczy że ma ku temu powód - słabe łącze rozdzielone na kilku użytkowników lub słaba konfiguracja podziału łącza.

Poza tym nie podałeś żadnych informacji, jakie masz łącze.

offtopik:

Tego procka mógłbyś puścić na magistrali 166 i jest duża szansa, że ruszy (patrz: mój podpis). Tylko wcześniej nie zawadziłaby zmiana zasilacza, bo na CG300W może się to źle skończyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ctx0075b

Łącze o prędkościach pobierania /wysyłania 256/64 kbps

Co do proca, wiecej juz sie nie da wycisnąć, próbowałem

Nie będe go więcej kręcił bo zbieram na nową rakiete

Edytowane przez ctx0075

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łącze o prędkościach pobierania /wysyłania 256/64 kbps

No widzisz. Parametry są słabe. To oznacza, iż cała sieć nie grzeszy specjalnie prędkością. Blokowanie P2P to jedyny sposób, aby ta sieć mogła normalnie funkcjonować. Nawet gdyby udało się odblokować P2P (np. za zgodą admina), to sieć mocno na tym by ucierpiała. Nawet jeden użytkownik podłączony do P2P może siać spustoszenie w takiej sieci. Sprawdź, jak działają stronki www w nocy, gdy nie ma ograniczenia - zapewne ledwo to chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ctx0075b

W nocy wszystko chodzi jak za dnia, nikt nie widzi zadnej różnicy, połowa ludzi podłączonych do sieci chce odblokować te porty, ale admin nie chce, a co do prędkości mają ludzie w tej sieci pobieranie nawet 512 i 1mbit, zależy od ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż mój lokalny dostawca internetowy blokuje porty uniemożliwiając korzystanie z programów p2p w godzinach od 6:00 do 24:00, czy istnieje jakiś sposób na obejscie tej blokady???

Spróbuj tunelowanie portów , ale jak sie admin dowie to cie może udupić :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ctx0075b

Ok, mozna spróbować,

Mnie nie udupi, za miesiąc kończy mi się umowa, i przechodzę na chello, ale kumpli szkoda ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi