Gość ctx0075b Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Otóż mój lokalny dostawca internetowy blokuje porty uniemożliwiając korzystanie z programów p2p w godzinach od 6:00 do 24:00, czy istnieje jakiś sposób na obejscie tej blokady??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Raczej nie ma na to sposobu. Jeśli jednak tak robi, to znaczy że ma ku temu powód - słabe łącze rozdzielone na kilku użytkowników lub słaba konfiguracja podziału łącza. Poza tym nie podałeś żadnych informacji, jakie masz łącze. offtopik: Tego procka mógłbyś puścić na magistrali 166 i jest duża szansa, że ruszy (patrz: mój podpis). Tylko wcześniej nie zawadziłaby zmiana zasilacza, bo na CG300W może się to źle skończyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ctx0075b Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Łącze o prędkościach pobierania /wysyłania 256/64 kbps Co do proca, wiecej juz sie nie da wycisnąć, próbowałem Nie będe go więcej kręcił bo zbieram na nową rakiete Edytowane 4 Maja 2006 przez ctx0075 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Łącze o prędkościach pobierania /wysyłania 256/64 kbpsNo widzisz. Parametry są słabe. To oznacza, iż cała sieć nie grzeszy specjalnie prędkością. Blokowanie P2P to jedyny sposób, aby ta sieć mogła normalnie funkcjonować. Nawet gdyby udało się odblokować P2P (np. za zgodą admina), to sieć mocno na tym by ucierpiała. Nawet jeden użytkownik podłączony do P2P może siać spustoszenie w takiej sieci. Sprawdź, jak działają stronki www w nocy, gdy nie ma ograniczenia - zapewne ledwo to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ctx0075b Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 W nocy wszystko chodzi jak za dnia, nikt nie widzi zadnej różnicy, połowa ludzi podłączonych do sieci chce odblokować te porty, ale admin nie chce, a co do prędkości mają ludzie w tej sieci pobieranie nawet 512 i 1mbit, zależy od ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Otóż mój lokalny dostawca internetowy blokuje porty uniemożliwiając korzystanie z programów p2p w godzinach od 6:00 do 24:00, czy istnieje jakiś sposób na obejscie tej blokady??? Spróbuj tunelowanie portów , ale jak sie admin dowie to cie może udupić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ctx0075b Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Ok, mozna spróbować, Mnie nie udupi, za miesiąc kończy mi się umowa, i przechodzę na chello, ale kumpli szkoda ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...