Skocz do zawartości
mariobross1

Napięcie +3.3 V

Rekomendowane odpowiedzi

Za co jest odpowiedzialne napięcie +3.3V ?

Pytam się, bo bardzo u mnie skacze napięcie właśne na tej linii. :-|

Pomóżcie

Skacze w jakim przedziale? Jeśli mierzysz programem to nic nie mierzysz bo dane podawane są bardzo odległe od prawdy. Zakup miernik ( jeśli nie masz ) za ok. 20 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za co jest odpowiedzialne napięcie +3.3V ?

Pytam się, bo bardzo u mnie skacze napięcie właśne na tej linii. :-|

Pomóżcie

Pierw napisz jaki masz zasilacz i czym robisz pomiar. napięcie +3.3 odpowiada za RAm, jest dosc wazne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skacze w przedziale 3.34-3.369 V.

A w programie Intel Active Monitor potrafi włączyć się alarm - dochodzi nawet do 3.9 V. Zasilacz jaki posiadam to Topower SPW-480W. Wcześniej miałem fortrona 350 W i było to samo. Fakt, że dzieje się to sporadycznie, ale się dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lucas234

bierz miernik w lapki i bedziesz wiedzial na 100%, a na przyszlosc to nie ufaj programom bo nie sa dokladne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku programem to se wiesz co mozesz! kup miernik zmierz i wtedy dopiero sie mozesz bać! na allegro dostaniesz juz nawet za 10zł a bedzie o wiele lepszy niz to cos co jest na płycie...

ps wogole po kiego grzyba oni to daja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi