VIRU$ Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hi, jakie coolerki do m2 polecicie / coś do 50 zl coś do 100 zl coś do 200 zł ? co jest teraz na topie i jest wydajne i ciche ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 do 50 to boxowy bym wolal, za 70 freezer, za 120-130 jest chyba scythe ninja plus, a za 170 scythe infinity:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 do 50 to boxowy bym wolal, za 70 freezer, za 120-130 jest chyba scythe ninja plus, a za 170 scythe infinity:) Ciekawe jak chcesz zamontowac Ninje na AM2, przeciez nie pasuje...za 130zł jest Scythe Mine, test na Hardpc.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 do 50 to boxowy bym wolal, za 70 freezer, za 120-130 jest chyba scythe ninja plus, a za 170 scythe infinity:)popieram w całej rozciągłości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 oj tam, pomylilo mi sie, o mine mi chodzilo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Miałem dziś kolejnego Athlona 3000+, 0635 czyli bardzo swiezy, ale nie chciał robić 2.7ghz @ 1.45v, wiec od razu schowałem do pudełka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOT11 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Miałem dziś kolejnego Athlona 3000+, 0635 czyli bardzo swiezy, ale nie chciał robić 2.7ghz @ 1.45v, wiec od razu schowałem do pudełka ;) Takiemu to dobrze :wink: Mi tak nie bylo dane ale na szczescie tak zle nie trafilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Czyli raczej wycodzi na to ze nie ma reguly (w stosunku do daty wyprodukowania) ktory procek sie lepiej kreci . Trzeba miec duzo szczescia (chociaz w sumie im starszy tym lepszy-jak wino :P) Edytowane 22 Września 2006 przez kiecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Oj coś widze, że temat przycichł :lol2: To ja napisze : w końcu się dogadałem ze swoim komputerem ( przypominam problem z maxtorem na sata2, płyta biostara 6100 na am2)nowy bios załatwił sprawę i przy okazji poprawił problem z c'n'q hehe B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 (edytowane) Oj coś widze, że temat przycichł :lol2: To ja napisze : w końcu się dogadałem ze swoim komputerem ( przypominam problem z maxtorem na sata2, płyta biostara 6100 na am2)nowy bios załatwił sprawę i przy okazji poprawił problem z c'n'q hehe B-) nooooo strasznie tu sie cicho zrobilo @master powiedz mi cos o tej Twojej plycie to ta http://www.allegro.pl/item130770795_plyta_...0_nowa_gwa.html ??czy ta http://www.allegro.pl/item130085556_biosta...sata_f_vat.html ? szukam czegos "taniego" pod AM2 powiedz mi w paru zdaniach co o niej myslisz, czy bys ja polecil za ta cene, co sie da zrobic z OC itp dzieki z gory! Edytowane 3 Października 2006 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 przycichło bo dyskusje toczą się w tematach o poszczególnych płytach i w temacie o sempkach 64 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 nooooo strasznie tu sie cicho zrobilo @master powiedz mi cos o tej Twojej plycie to ta http://www.allegro.pl/item130770795_plyta_...0_nowa_gwa.html ??czy ta http://www.allegro.pl/item130085556_biosta...sata_f_vat.html ? szukam czegos "taniego" pod AM2 powiedz mi w paru zdaniach co o niej myslisz, czy bys ja polecil za ta cene, co sie da zrobic z OC itp dzieki z gory! W sumie to ani ta ani ta tylko ta :lol2: Płytka w sumie fajna, na początku tylko robiła problemy z dyskiem :? (maxtor sata2), ale nowy bios załatwił sprawe i jest git B-) . Co do oc to nie wiem narazie bo niedawno przeszłem na a64 i za bardzo sie nie znam :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Dobra to ja teraz mam koło siebie Asusa M2N4-SLI. Dużo osób go poleca, ale mało kto z forum maiał z nim stycznoś. Na początek mogę powiedzieć że max HTT wynosi 290MHz. Nie jest to max na pewno, bo obojętnie co w biosie ustawię powyżej 290 Mhz to i tak winda ładuje sie na HTT 290. Jest to raczej wina biosu, bo ma jakąś blokadę. Mój bios to 301, tego nowego beta ze strony Asusa nie flashowałem, ale chyba spróbóję. jakieś pytania odnośnie tej mobo to proszę pytać, bo nie będę miał jej długo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Ile max V mozna dac na memkch?? No i na procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Ile max V mozna dac na memkch?? No i na procka?Mialem ta plyte przez weekend(odeslalem to badziewie spowrotem jak zobaczylem jakie ma mozliwosci) Na memki mozesz dac (UWAGA) 1.8V normalnie poszalec mozna, a na procka to nie wiem ale napewno nie duzo wiecej niz 1.35V :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Całkiem soporo mamy już tych płytek na AM2. Jest już w czym przebierać. KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Na tej stronie to najbardziej mi się podoba adnotacja apropo abit'a :lol: A tak pozatym to jak wybierać to tylko z DFI Infinity i Biostara TForce, niczego innego bym nie tknął ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Proste pytanie bez wchodzenia w szczegoly, ktora ? : Microstar K9N Diamond Asus ROG Crosshair Gigabyte GA-M57SLI-S4 CPU bedzie X2 3600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Mialem ta plyte przez weekend(odeslalem to badziewie spowrotem jak zobaczylem jakie ma mozliwosci) Na memki mozesz dac (UWAGA) 1.8V normalnie poszalec mozna, a na procka to nie wiem ale napewno nie duzo wiecej niz 1.35V :]Co Ty miałeś za biosa? Vmem- max 1,95V Vcore- max 1,35V Żadna rewelacja, ale płyta bezproblemowa i tania z SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Proste pytanie bez wchodzenia w szczegoly, ktora ? : Microstar K9N Diamond Asus ROG Crosshair Gigabyte GA-M57SLI-S4 CPU bedzie X2 3600+ DFI Infinity Ultra MII :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Proste pytanie bez wchodzenia w szczegoly, ktora ? : Microstar K9N Diamond Asus ROG Crosshair Gigabyte GA-M57SLI-S4 CPU bedzie X2 3600+ Jezeli wchodzą w gre tylko te trzy, to ASUS. Jednak DFI Infinity pod względem o/c zjada te płytki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) DFI Infinity Ultra MII :>Nie prosilem o podawanie innych modeli mobo, tylko co z tych ktore podalem. A tak btw : plyt firmy DFI nie uzywam. Dobra - pierwsza wypowiedz za Asusem ( imho tez tak mysle ) Edytowane 15 Października 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Nie prosilem o podawanie innych modeli mobo, tylko co z tych ktore podalem. A tak btw : plyt firmy DFI nie uzywam. Dobra - pierwsza wypowiedz za Asusem ( imho tez tak mysle ) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Skąd taka uraza do DFI ;)? Asus fajna mobo, pełno bajerów, ogolnie wypas z tego co widać...tylko cena "troche" spora, za to przecież mozna kupic cos pod c2d. Gigabyte odpada, słabe o/c i ogolnie gigabyte nie robi za udanych płyt pod amdki...MSI to juz w ogole, pełno problemów, zreszta wystarczy zajrzec do tematu o MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Skąd taka uraza do DFI ;)? Asus fajna mobo, pełno bajerów, ogolnie wypas z tego co widać...tylko cena "troche" spora, za to przecież mozna kupic cos pod c2d. Gigabyte odpada, słabe o/c i ogolnie gigabyte nie robi za udanych płyt pod amdki...MSI to juz w ogole, pełno problemów, zreszta wystarczy zajrzec do tematu o MSI. Uraza :D Imho nawet nie, ale nabawilem sie tymi plytami za czasow 939 i styknie mi. Co nie ustawisz to dziala :lol: Czyli bedzie jednak Asus, GB za bardzo nawet nie bralem pod uwage :) MSI K9N Platinum mialem zaraz jak sie pokazala w PL i mobo tragedia byla, ale 3GHz na screena z 3000+ wyciagnalem B-) C2D mi sie juz znudzilo - ile mozna sie bawic tymi prockami. Nudne troche sie to zrobilo i czas pouzywac AMD troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 jakiś nowy coolerek pod m2: http://www.purepc.pl/node/663 ciekawe za ile bedzie w pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Jak dla mnie to taka tam "ozdoba" od Tt która wydajnością adekwatną do ceny grzeszyć nie będzie ;) Pozatym jest to dość staroświecka konstrukcja a'la zalman 7k7 ;] Edytowane 15 Października 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Pierwsze wrazenie - jaki mul, po przesiadce z E6700@duzo. System chodzi wolniej, itp, itd. Zdziwinie takze na sam poczatek : instaluje SP2 a mobo podnosi taktowanie proca przy obciazeniu, pomimo, ze w biosie wsio wylaczone i ustawione na manual :blink: I tak oto z 2.3GHz na powitanie, w polowe instalki SP2 mialem 2970MHz :huh: i wsio dzialalo. Ciekawa mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Zapodawaj jakies SuperPi :> BTW, po co Ci dwa procki? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Zapodawaj jakies SuperPi :> BTW, po co Ci dwa procki? :)Drugi dla Matiza, bedzie siedzial na M2N32-SLI :wink: Spokojnie, musze poznac co i jak bo w biosie tak nawalone, ze ohohoh. Najbardziej mi sie podoba fukcja odpowiedzialna za Vdimm :blink: 3.45V mozna dac na ram. Co na to DFI :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Drugi dla Matiza, bedzie siedzial na M2N32-SLI :wink: Spokojnie, musze poznac co i jak bo w biosie tak nawalone, ze ohohoh. Najbardziej mi sie podoba fukcja odpowiedzialna za Vdimm :blink: 3.45V mozna dac na ram. Co na to DFI :lol2: :blink: No to inżynierowie Asusa popłyneli. Tyle to ja nie mogłem dac na swoje DDR1 jak miałem EPoXa na 754, a tu na DDR2 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...