Skuters Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Witam! Zastanawiam się nad kupnem pamięci: 1. Corsair TwinX DDR 2x 1GB 400MHz C2 black http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21547 2. Kingston HyperX DDR 2x 1GB PC-400 CL2 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22526 Co polecacie? Które wybrać? Zależy mi żeby się dobrze kręciły. Dzięki za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Chyba Corsair... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Ja bym brał Corsair'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 może by tak zajrzeć sobie tutaj, na początek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 A jak juz tam zajrzysz to kup To Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 G.Skill?? Co to za wynalazek? :D pierwszy raz słysze o czymś takim :D Dlaczego tych pamięci nie ma w sklepach? z allegro raczej nie kupie :unsure: A co sądzicie o tych corsairach? poleca mi synchronicznie z procem na 267MhZ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 A no taki wynalazek, że sie przy nim Coirsary i Kingstony chowają. W Polsce nie ma wielu rzeczy w sklepach, co w USA jest. 267mhz te Coirsairy raczej nie pociągną, ale powinny być blisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Moim zdaniem pociągną, ale na CL3 i podniesionym napoięciu, a te G.skill to na tyle to CL2 maja. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Rzeczywiście, G.Skill to najlepsze rozwiązanie. Ale z tej 2ki to lepsze są Corsairy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Ok dzięki! A w jakim sklepie (oprócz allegro) da się je kupić? O ile się da ;] Jeśli jednak zdecydował bym się na te Corsairy to na CL3 i napięciu 2.8V polecą mi na te 267MhZ :unsure: Większego V nie moge dać bo mi płyta na to nie pozwala :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Nikt nie przewidzi, jak polecą, ale możesz powiedzieć w sklepiej, żeby Ci je wypróbowali, dopłacisz im 50zł, ale bedziesz miał pewność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) G.Skill nie ma dystrybutora w Polsce to jedna z najlepszych marek pamieci na swiecie kupuj je z allegro i nie zawracaj glowy sobie Corsairami. Te ktore Ci przedstawilem bez problemu powinny pojsc na 267 przy napieciu 2.6/2.8. Tu masz zaufanego sprzedawce sam od niego kupowalem moze taniej wyrwiesz niz 820 licytuj :) Edytowane 7 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Oki dzięki ;] A jeszcze mam jedno pytanie. Co byście wybrali te Corsairy czy te Patrioty: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25568 albo te http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25569 Dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Uparty jestes jak koniecznie komputronik to Patrioty ELK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 No i G.skille poszły za 750 zł. ;) Jednak nie do ugryzienia są za 600 z groszami. Nie bierz w komputroniku chyba, że gdzie indziej ceny takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 czemu chcesz koniecznie w tym komputroniku kupowac?? przecierz tam jest strasznie dorogo :o Wez te G.Skille z allegro i po klopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Dałem komputronika jako przykład. W sklepie w którym kupuje mam towar z komputronika ale prawie po cenie netto dlatego mi zależało żeby wybrać coś z tego sklepu. Mam jeszcze pytanie czy te Patrioty (500MhZ) nie będą "gryzły się" z moją płytą główną? Bo na opakowaniu pisze DDR 400 ;\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Nie, nie będą, standardowo będą działać na 400, a po OC więcej. A to 500, to nie jest na ile chodzą, tylko to jest gwarantowane przez producenta taktowania, przy jakim na 100% będą chodzić. Edytowane 8 Maja 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Aha ;] no to super. Jutro jade zamówić. Mam nadzieje że będe zadowolony ;] Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...