Skocz do zawartości
Skuters

Corsair Twinx Czy Kingston Hyperx?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zastanawiam się nad kupnem pamięci:

1. Corsair TwinX DDR 2x 1GB 400MHz C2 black http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21547

2. Kingston HyperX DDR 2x 1GB PC-400 CL2 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22526

Co polecacie? Które wybrać? Zależy mi żeby się dobrze kręciły.

Dzięki za pomoc! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G.Skill?? Co to za wynalazek? :D pierwszy raz słysze o czymś takim :D Dlaczego tych pamięci nie ma w sklepach? z allegro raczej nie kupie :unsure: A co sądzicie o tych corsairach? poleca mi synchronicznie z procem na 267MhZ?? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki! A w jakim sklepie (oprócz allegro) da się je kupić? O ile się da ;] Jeśli jednak zdecydował bym się na te Corsairy to na CL3 i napięciu 2.8V polecą mi na te 267MhZ :unsure: Większego V nie moge dać bo mi płyta na to nie pozwala :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G.Skill nie ma dystrybutora w Polsce to jedna z najlepszych marek pamieci na swiecie kupuj je z allegro i nie zawracaj glowy sobie Corsairami.

Te ktore Ci przedstawilem bez problemu powinny pojsc na 267 przy napieciu 2.6/2.8.

Tu masz zaufanego sprzedawce sam od niego kupowalem moze taniej wyrwiesz niz 820 licytuj :)

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałem komputronika jako przykład. W sklepie w którym kupuje mam towar z komputronika ale prawie po cenie netto dlatego mi zależało żeby wybrać coś z tego sklepu. Mam jeszcze pytanie czy te Patrioty (500MhZ) nie będą "gryzły się" z moją płytą główną? Bo na opakowaniu pisze DDR 400 ;\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie będą, standardowo będą działać na 400, a po OC więcej.

A to 500, to nie jest na ile chodzą, tylko to jest gwarantowane przez producenta taktowania, przy jakim na 100% będą chodzić.

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi