psz3mo Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item102680492_primec...wosc_17_db.html http://www.allegro.pl/item102692663_primec...nowe_17_db.html http://www.allegro.pl/item102693053_primec...wosc_17_db.html pentagramik jak sie patrzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) To tak jak skoda i volkswagen, tylko nie tak bardzo. Różnią się tylko ceną. Był dzieś link na forum do producenta. I jak widać pośrednikiem jest nie tylko pentagram. Edytowane 7 Maja 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) www.pccooler.cn :) PS. czy penty tez maja na lozyskach slizgowych? EDIT: tez ;) Edytowane 7 Maja 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Nieźle, model -Al jest tańszy od Pentagrama (inne zresztą też), a dodatkowo w komplecie ma radiatorki na pamięci, które Pent dodaje tylko do modelu -Cu. EDIT: Pentagram XC-70 Cu+ ma niby podwójne łożyska kulkowe, ten PC-VGAHG1-Cu z allegro według opisu ma łożysko ślizgowe. Ciekawe... Edytowane 8 Maja 2006 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Pentagram to juz jest podróbka :lol2: Zalmana. Więc co jak co, ale podróbce podróbki za dobrze nie wróze, szczególnie wersji AL która bedzie pewnie miala lozyska slizgowe ktore po około +/- 3miesiacach bedą wydawac takie ciekawe dzwieki jakby ktos srubokretem po zebrach jezdził. Dziekuje, ale postoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 To nie jest "podróbka podróbki", tylko inna naklejka na tym samym produkcie = to samo, co Pentagram... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 To nie jest "podróbka podróbki", tylko inna naklejka na tym samym produkcie = to samo, co Pentagram... Tym gorzej :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 No tak ale ciekawe jak z wydajnością, bo nie wiadomo czy różnią sie tylko naklejkami, jeżeli okaże sie że nie widac różnicy to poco przepłacać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 No tak ale ciekawe jak z wydajnością, bo nie wiadomo czy różnią sie tylko naklejkami, jeżeli okaże sie że nie widac różnicy to poco przepłacać :wink: No dobrze, ale dla mnie nie liczy się tylko sama wydajność lecz również czas pracy bez awarii :P (MTB? ;]) 5 miesięcy jak z poprzednim pentagramem to jednak stanowczo za mało , a szkoda bo jak za tą cene wydajnośc była ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 tak sobie chodziłem po stronce i doszedłem do wniosku, że fima primecooler może być.. podwykonawcą zalmana ? nie chodzi mi o coolery na grafe ani na proce. np cooler na cipset to przeca zalman niebieski :P. BTW.. juz do mnie jadą pierdółki z primecoolera. niedługo sie na aukcjach pojawią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A niedługo właśnie miałem kupować pentagrama CU... teraz dylemat mam ale chyba zaryzykuję primecoolera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A niedługo właśnie miałem kupować pentagrama CU... teraz dylemat mam ale chyba zaryzykuję primecoolera... No fajnie jakbys kupił bo wtedy było by jakies porównanie z produktami Pentagrama i Zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jakie porównanie do Pentagrama, przecież to TEN SAM cooler, tylko z inną naklejką na wentylatorze :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) wygląda na to że wyszła tańsza alternatywa dla pentagrama/zalmana także na CPU do tego dają 2 lata, a nie rok gwarancji S.o.S. w systemie D-t-D http://allegro.pl/search.php?string=PRIMEC...=4707&country=1 Edytowane 10 Maja 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Jakie porównanie do Pentagrama, przecież to TEN SAM cooler, tylko z inną naklejką na wentylatorze To sie jeszcze okaże :wink: w każdym razie czekam na testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ale na tym nie koniec ;) http://www.allegro.pl/item102667336_primec...cichy_15db.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ciekawe ciekawe, chetnie bym zobaczył spód tego radiatora :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 oblukajcie sobie linka którego podałem w poprzednim poście ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 pentagram do swoich radiatorow na grafe daje podwojne lozysko kulkowe a ten primecooler ma slizgowe nawet w najwyzszej wersji :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 ale za to ma finy tylnie wyciągnięte do góry niczym Zalman :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 ale za to ma finy tylnie wyciągnięte do góry niczym Zalman :E i pozyje z 5miesięcy z tymi łozyskami.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Nawet zalman nie satysfakcjonuje wentylem w 7700 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 dlatego na grafe kupuje się evercoola albo cos od arctic cooling i jest spokój ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 U mnie poki co twardziel skutecznie wszystko zaglusza, ale to juz niedlugo. I irytuje tez niekompatybilnosc mojego All-in-Wonder. I tak dobze ze udalo sie tego xc-80 skolowac i pasuje. A jaki wentyl byscie proponowali na zamianke w takim primecoolerze? PS. Ciekawe kiedy Scythe cos pusci na grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 PS. Ciekawe kiedy Scythe cos pusci na grafe. No właśnie, niby mają wypuścic zestaw pasive który poza obudowe wychodzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 i będzie tak wysoki i ciężki, że żeby nie złamać karty bedzie podpierany o spód obudowy :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Niekoniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Niekoniecznie.a to do czego miało być??? jak ninja wygląda to wiem, tylko tutaj sie rozchodzi o chłodzenie grafy a nie procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a to do czego miało być??? jak ninja wygląda to wiem, tylko tutaj sie rozchodzi o chłodzenie grafy a nie procka Zawsze klepiesz sobie posty bez czytania? Tak, na tamtym zdjęciu jest chłodzenie grafiki Scythe. Prawdopodobnie prototyp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) Zawsze klepiesz sobie posty bez czytania? Tak, na tamtym zdjęciu jest chłodzenie grafiki Scythe. Prawdopodobnie prototyp.a no to sorry bo w sumie nie zauważyłem do czego dochodzą te żeberka :oops: , zwracam honor Edytowane 15 Maja 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...