m40 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Generalnie w cenie około 1080zł to dobra karta, cooler (mówię od Sapphire) jest w miarę cichy, chociaż cała karta nagrzewa się nawet do 90 stopni :(.... do 92 stopni. Właśnie niedawno zakupiłem tę kartę, wszystko jest nieco szybsze na niej... wyników na razie nie prezentuję bo komp jest nieco przykręcony ponieważ sprawdzam nową platformę... dla tej karty kupiłem nową płytę główną i zasilacz, a teraz jedzie do mnie Accelero X2... Robocica na coolerku ma ciepło, zresztą pod nią jest przecie Ruby, a co dwie dziewoje to nie jedna i przy 92 stopniach potrafią nieźle szumieć... A to 120mm (jak działa w czołgach) środek zapobiegawczy aby w/w dziewoje się nie pociły... chipsetowi też w takim towarzystwie gorąco :lol2: Radeona X1900GT kupiłem zamiast GeForca 7900GT a dlatego że ten ostatni miał za dużo zgonów w swej rodzinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Topik o r580, a wiec o kartach z rodziny X1900 dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Coś ten temat nie jest zbyt oblegany... ludzie śpicie? B-) niektóre x1900GT można zmodować... poniżej macie link, trzeba jednak znać angielski, ale wystarczy rzucić okiem na pierwsza stronę forum aby dowiedzieć się czy mamy modyfikowalnego Radeona. http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=13191 A pod tym linkiem znajduje się AtiTool dostosowany do x1900GT http://www.techpowerup.com/wizzard/ATITool_0.25_GT.exe Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Faktycznie coś tu cicho o modowaniu X1900GT , mój niestety nie dał się zmodować chociaż w opisie na techpowerup jest unlock pending (więc jest jakaś mała nadzieja ). Na osiągi mojego GT nie narzekam bo kręci się wyśmienicie . Jedno pytanie dla znawców tematu : jak bardzo procesor ogranicza grafike ??.(oczywiście w moim konfigu) Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez kaziulek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Faktycznie coś tu cicho o modowaniu X1900GT , mój niestety nie dał się zmodować chociaż w opisie na techpowerup jest unlock pending (więc jest jakaś mała nadzieja ). Na osiągi mojego GT nie narzekam bo kręci się wyśmienicie . Jedno pytanie dla znawców tematu : jak bardzo procesor ogranicza grafike ??.(oczywiście w moim konfigu)Widzę że nie tylko ja mam GT :) podkręcasz Atitoolem? jakie dajesz vcore? Co do modyfikowalnych GT ja niestety mam takiego co nie da się odblokować :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 A ja sie zastanawiam, dlaczego x800pro jest podany jako niewarty uwagi, w kosztujacy tylko samo gto, mimo ze wolniejszy, zostal oznaczony kolorem czarnym. Zrowanienie x800pro i x1600xt jest zabawne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Widzę że nie tylko ja mam GT :) podkręcasz Atitoolem? jakie dajesz vcore? Co do modyfikowalnych GT ja niestety mam takiego co nie da się odblokować :sad: Najpierw zmodowałem biosa hexeditorem wg. informacji z techpowerup + własne modyfikacje napięć . Podkręcam atitoolem npięcia : VGPU - 1,3 V MVDCC - 2,150 V MVDBQ - 2,150 V VDDCI - 1,466 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 tzn. w biosie zapisałeś własne ustawienia napięć? czy coś innego? Też mam Accelero na moim GT, ciekawi mnie jakie masz temperatury po podkręceniu (rdzeń,regulatory napięć,...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 tzn. w biosie zapisałeś własne ustawienia napięć? czy coś innego? Też mam Accelero na moim GT, ciekawi mnie jakie masz temperatury po podkręceniu (rdzeń,regulatory napięć,...)zmieniłem pewną wartość w biosie z 19 na 18 o ile sie nie myle w celu odblokowania potoków (niestety bezskutecznie) , i podnisłem standartowe napięcia dla aplikacji 3D o 0,25V ( w rabbit'cie ) . Co do temperatur to w ati tool ustawiłem że od 60 stopni wentylator pracuje na max w dół co pięć stopni o 10% zmniejsza obroty po OC karta osiągnęła max 70-75 stopni w czsie testów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Mógłym prosić kilku posiadaczy X1900GT o podanie max. zegarów, jakie udało wam się wyciągnąć? Bo po sygnaturach pojedyncze tylko można znaleźć... A powtarzalne wyniki by mnie bardziej interesowały... Mam bowiem dylemat - X1900GT vs. X1900 All-In-Wonder (=X1900XL). Nie mogłem znaleźć bezpośredniego porównania nigdzie... * Za pierwszym przemawiają wyższe zegary @stock. No i pewnie wyższe OC, zwłaszcza pamięci. Co tam w ogóle montują, 1.4ns? * Drugi to z kolei "pełny" rdzeń jak w XT (16/48p) oraz oczywiście tuner i dodatkowe bajery. OC na poziomie dobijającym do max. 700/700 (pamięci 1.6ns) Jedną i drugą mogę mieć w podobnej cenie (600-650zł), więc kasa nie jest tu kryterium wyboru. Kupiłbym XT, no ale to już sporo drożej stoi (pod 1000zł :?). 7900GT niby w wielu grach przeważa, ale ze stówkę droższa oraz gram przede wszystkim w gierki, w których akurat X1900 sprawuje się lepiej, dlatego Radeon... Acha, karta chłodzona wodą, proc/RAM też nie będzie jej dławił raczej... Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 hmmm planuje kupic za oceanem w usa icon_biggrin3.gif x1900gt za 600zl nowke sapphire... co myslicie o moim wyborze?? jak sie karta kreci i wogole jak sie spisuje w grach, jak z bezproblemowoscia?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziulek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Porównanie GT z AIW http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=16326 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Zeby to troszke stanialo ta karta:( bo juz mnie meczy jechanie na integrowanej:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) No to czekamy na wyniki AIW. Takiego porównania na tym samym konfigu właśnie mi brakowało. Co prawda ja już kupiłem (=>sig), no ale z czystej ciekawości chętnie poczytam... Tylko że do zegarów XTX dla pamięci to on na 100% nie dociągnie. Może okolice XT się uda, ale to tylko 1.6ns i na sporo >1400 nie ma większych szans... @MeoPL 600-650zł da się przeżyć - moim zdaniem tyle jak najbardziej warto wydać. Zwłaszcza, że generalnie AIW lepiej trzyma wartość od standardowych kart i przy sprzedaży sporo się zwróci. (oczywiście nie mówię tu o zakupie w PL :wink:) Edytowane 1 Września 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Niestety nie mam wtykow jako tako zeby ktos mi kupil w USA :( wiec patrze na Polskie realia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 A warto teraz brac 1900gt , zdaje sie ze w oklicy 15 wrzesnia ma wyjsc 1950gt o identycznej architekturze ale mniejszym procesosie produkcyjnym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 15. września mój sprzęt będzie już opuszczał lotnisko, więc o tydzień za późno :wink:. A ceny gt faktycznie polecą, bo wychodzi też x1900xt 256mb. Mam nadzieję, że AIW mimo wszystko będzie w miarę trzymał wartość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Karta mega podatna na oc bez podnoszenia napiec :lol2: 5MHz wiecej na gpu i arty na caly ekran w juz w 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumia24 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Jaki program do regulacji wiatraczka jest najlepszy do tej karty oczywiscie ? :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 15. września mój sprzęt będzie już opuszczał lotnisko, więc o tydzień za późno :wink:. A ceny gt faktycznie polecą, bo wychodzi też x1900xt 256mb. Mam nadzieję, że AIW mimo wszystko będzie w miarę trzymał wartość...gdzie aiw kupujesz i za ile? bo sam mam na jedna oczko -> newegg.com wersja openbox -> rozumiem ze to nowka 199$ pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 open box to taka prawie nówka.... wytłumacze to tak, był sobie nowy radeon x1900 aiw w sklepie newegg, ktoś go kupił i zamówił, karta do niego doszła, ale sie mu nie spodobała, oddał karte do sklepu i oni oddali mu 90% ceny i dlatego open box i jest tańszy on normalnego boxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Karta mega podatna na oc bez podnoszenia napiec :lol2: 5MHz wiecej na gpu i arty na caly ekran w juz w 2D. Ati zmulila X1900GT obcieciem TMU, gdyby nie to, mogal by to byc rowna konkurencja dla 7900GT, a z mozliwoscia odblokowania PS'ow to bylby HIT!.... ale gdyby babcia miala wasy to by dziatkiem byla :wink: O/C jednak na ogol gorsze niz w 7900GT To na tyle w sprawie tej karty Pozdro Edytowane 3 Września 2006 przez Xan02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ati zmulila X1900GT obcieciem TMU, gdyby nie to, mogal by to byc rowna konkurencja dla 7900GT, a z mozliwoscia odblokowania PS'ow to bylby HIT!.... ale gdyby babcia miala wasy to by dziatkiem byla :wink: O/C jednak na ogol gorsze niz w 7900GT To na tyle w sprawie tej karty Pozdro I gdyby 7900gt tez byl w cenie 700zl to bysmy mogli cos porownywac :D http://sklep.komputerowy.pl/products/sapph...900gt/4335.html Nowe ceny juz wkrotce wszedzie - wielka obnizka HOHOHOHO Merry Christmas :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 open box to taka prawie nówka.... wytłumacze to tak, był sobie nowy radeon x1900 aiw w sklepie newegg, ktoś go kupił i zamówił, karta do niego doszła, ale sie mu nie spodobała, oddał karte do sklepu i oni oddali mu 90% ceny i dlatego open box i jest tańszy on normalnego boxa hmmm ale mozliwe ze te karty byly np katowane przez maniakow oc a potem oddane bo sie rzekomo nie podobaly?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Kiedys tak robili w czasach modowalnych kart - 9500np nie chcial sie modowac to oddawali go i brali kolejnego. A swoja droga to mniej wiecej jak kupowac lizaka ktorego juz ktos polizal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 kurcze nie martwcie mnie, przeciez w aiw nie ma co modowac, co tam sie moze nie podobac?? moze np zeby sie pozbyc kart sprzedaja tez wersje oem taniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ja zaopatrzyłem się na eBayu - nówki, fabrycznie zamknięte BOXy można wyrwać w okolicach $200 właśnie (albo nieco ponad, jeśli się spieszysz i na Kup Teraz musisz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Sprawny bedzie tylko nastaw sie , ze moze miec umiarkowane OC. Chociaz w tej cenie i tak sie oplaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 dokłądnie tak jak piszecie, mało podatne na oc i ja oddali.... co do x1900gt, no to wgm nie nei opłaca sie juz go sprowadzac 600zł + wysyłka, a w polsce juz mozna za 700zł kupic, fajne ceny nawet, tylko szkoda, ze ten dx10 wchodzi, a to peszek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 a może jakieś zagrNICZne redakcje brały karty do testow i oddawaly?? ok dojs juz tego gdybania zobaczymy ~18-20 wrzesnia wtedy sie wszystko okaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...