aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 wchodze dzis do pokoju widze brat gra, niby nic ale coś sie tnie... włączam speed fan i czytam Temp1 36C Temp2 91C.... :ph34r: zaraz off na zasiłce i na listwie i myśle... pompka poszła sie jee....to kupie Atmana czy coś. zacząłem wszystko rozmontowywać zeby zalozyc radiator i wiatrak boxowy i w tym momencie pompka sie włączyła.... :blink: od pasa w dół w borygo.... ale jednak pompka działa.... mieliście coś takiego kiedykolwiek?? nie powiem, pompka była b.ciepła ale bez kitu.... macie program który wyłączy kompa w razie przegrzania? [w temacie o tym nie ma nic konkretnego] pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 :mur: no wiesz ... takie podstawowe pytania zadawać A Speedfana to ty nie używasz? N/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 przeczytaj UWAŻNIE 2 zdanie to uzyskasz odpowiedz.... jakie podstawowe pytanie...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) .... macie program który wyłączy kompa w razie przegrzania? [w temacie o tym nie ma nic konkretnego] pzdr A to niby co jest? Poza tym ... powiedz mi które to jest drugie zdanie :o Edytowane 10 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) włączam speed fan i czytam to jest drugie zdanie ... Pytałem co zrobic z pompką Edytowane 10 Maja 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Wiesz co, jezeli nie rozumiesz ironii, to bardzo mi przykro. A jezeli myślisz że nie czytałem towjej wypowiedzi i nie zauważyłem, że używasz speedfana to sie mylisz. Własnie o to chodziło, że wiem o tym .... tylko sie dziwie, że nie wykożystujesz tego programu. Daje on wiele możliwości, wystarczy ruszyć troche mózgownicą, a nie pisać tylko dlatego nowy temat i zadawać takie pytania, na które 10ciolatek znałby odpowiedz. Edytowane 10 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A co to za "popka"??? Może coś nasmarować/ przeczyścić trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) jak byś się jeszcze bardziej wgłębił w sens mojej pierwszej wypowiedzi to byś z owego posta wydedukował iż przy onj maszynie liczącej [zwane dajej; komputerem, kompem, PCtem etc] siedział w ten czas brat, czyniąc ową niemożność uruchomenia programu nazwą: SpeedFan. i jeszcze jedna refleksja nasuwa mi sie na mózg: Miazgo82, napisałem ten temat ponieważ nie wiem co zrobić z moją pompką a nie dlatego aby pochwalić sie 91C albo dlatego ze nie wiem jak uzyc speed fana. zachowanie mojej pompki nie wiem czy było normalne i chciałbym się również dowiedziec ile h [godzin] moze pracować pompka non-stop capishi? ;) #J.O.H.N co nasmarować? czym? wirnik to w zasadzie magnes w kształcie walca z łopatkami na końcu które wsuwam w otwór [;)] w pompce... może ktoś zrobi blok na moją pompkę? a rozłożyć jej nie idzie jak bo to jest zatapialna przerobiona na nie- . pzdr Edytowane 10 Maja 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) OMFG a Ty jeszcze tego nie rozumiesz :mur: Co z tego ze twoj braciaszek siedział przy tym towim kalkulatorze, wystarczy zaprogramowac Speedfana tak zeby przy odpowiedniej temperaturze alarmował o zdażeniu, albo wyłączał w ogole komputer. Takie to trudne? A jezeli nadal nie rozumiesz to bardzo prosze ... siedz cały dzien 24h/7 i patrz w monitor czy sie proc nie przegrzewa zebys mogł go w pore wyłączyć. Edytowane 10 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 OMFG2 jeśli brat siedział to miał swój profil a tam nie ma ustawione [NIE BYŁO] zeby SpeedFan włączał sie razem z windowsam.... ROZUMIEMY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) ustaw w biosie ze komp ma sie wyłaczyć przy 60*c. i po krzyku........................ Edytowane 10 Maja 2006 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 walnij se termostat :lol: przy trakich temp. przerywałby zasilanie i wszystko by było łokej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 przecież w biosie sie ustawia od ilu C „kalkulator” ma sie wyłączyć najmniejsza to chyba 65 C zależy od mobo :wink: a biosa brat chyba niema swojego :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackCobra Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) To celeron w ogole wytrzymuje bez zwiechy temperaturki powyzej 85stopni???Niezle. Edytowane 10 Maja 2006 przez BlackCobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Skoro pompka stanęła to znaczy ze sie zacięła. A jak sie jej raz zdażyło to nie widze powodu dlaktórego miałoby się to nie powtórzyć ;P i to jest własnie dowód czym różni się np. Eheim od Atmana ;] Mówcie se co chcecie. Cena czyni cuda. BTW: Każda pompka akwariowa przystosowana jest do pracy non stop. Bardziej sie eksploatuje przy ciągłym włączaniu i wyłączaniu. Było o tym setki razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 mi zdarzylo sei tez, ze pompka przestała pracować. jak sie okazało, przyczyną był uszkodzony przewód wtyczki pompki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 @aftershocK W czasie ,w którym pisałeś kolejne posty mogłeś ruszyć mózgownicą zamiast dręczyć (i obrażać) ludzi na forum głupimi pytaniami..Masz kompa 2 dni żeby nie wiedzieć podstawowych spraw :mur: ? A jak chcesz się komuś wyżalić ,że ci pompka stanęła to idź na oślą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 żeby pompka staneła to musi mieć niezły przebieg.... spotkałem się z taką ale tylko 1 był to aquael 650 i po poprawieniu ułożenia wirnika działała bez zarzutów. Proszę nie psujcie dobrego imienia atmana... wątpie żeby to co w topicu było z winy pompy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 mam dosc starego asrocka ale jutro bede kupowal Abita IC7/IS7 jeszcze nie wiem :P teraz mam 1/6 normalnych funkcji w biosie... :( to jest pomka zanurzeniowa [jak juz pisalem -przerobiona] moze zalozenie jest takie zeby woda w ktorej jest zanurzona ją cłodziła? nie wyżalam sie ze pompka nie działa, chciałem sie dowiedziec czy to jej wina i czy musze kupowac nowa, ale widze ze nie. moj celeron wytrzymał 91 i nadal chodzi... :P zaraz przesmaruje i wezme pompke na warsztat. wasze atmany itp tez sie tak grzeją? tzn obudowa pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) zaraz off na zasiłce i na listwie i myśle... pompka poszła sie jee....to kupie Atmana czy coś. zacząłem wszystko rozmontowywać zeby zalozyc radiator i wiatrak boxowy i w tym momencie pompka sie włączyła.... :blink: od pasa w dół w borygo.... ale jednak pompka działa.... mieliście coś takiego kiedykolwiek?? nie powiem, pompka była b.ciepła ale bez kitu.... macie program który wyłączy kompa w razie przegrzania? [w temacie o tym nie ma nic konkretnego] --> OMFG2 jeśli brat siedział to miał swój profil a tam nie ma ustawione [NIE BYŁO] zeby SpeedFan włączał sie razem z windowsam.... ROZUMIEMY? przesta pierd**** i pomysl nie wyżalam sie ze pompka nie działa, chciałem sie dowiedziec czy to jej wina i czy musze kupowac nowa, ale widze ze nie. nie, t ze pmka sie sama wyłacza to nie jest jej wina, to wina tego ze masz krzywo blok przykrecony.............. bosh... (jak bys nie zauwazyl to wyzej byla irnia) wywal ta pompke i kup nowa bo majatku to nie kosztuje.... Edytowane 10 Maja 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Atman 305 bedzie ok? [+prison pro v2 na gpu bedzie] [czemu sobie na mnie jeździcie.... :?] nie znalazłem w speed fan opcji wyłączenia kompa jak sie przegrzeje.... jest tam gdzies? mam chyba ver 4.28 Edytowane 10 Maja 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Atman 305 bedzie ok? [+prison pro v2 na gpu bedzie] [czemu sobie na mnie jeździcie.... :?] Bo udajesz cwaniaka i robisz z siebie półgłówka. nie znalazłem w speed fan opcji wyłączenia kompa jak sie przegrzeje.... jest tam gdzies? mam chyba ver 4.28Tu znajdziesz opis http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=185687&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Atman 305 bedzie ok? ta [czemu sobie na mnie jeździcie.... :?] miazga powiedzial to bardzo dobrze.......... nie znalazłem w speed fan opcji wyłączenia kompa jak sie przegrzeje.... jest tam gdzies? mam chyba ver 4.28 ojojoj, niech ze zacytuje: "OMFG2 jeśli brat siedział to miał swój profil a tam nie ma ustawione [NIE BYŁO] zeby SpeedFan włączał sie razem z windowsam.... ROZUMIEMY?" - taki kozak? jakos wtedy zes podskakiwal zamiast sie zapytac gdzie opcja. //EDIT Brawo dla tego Pana :) :ploom: mam dzisaj zly dzien, i jeszcze ludzie mnie wkurzają :plum: Edytowane 10 Maja 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Brawo dla tego Pana :) :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) no sorka, głupio wyszło. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200327 tu piszą ze aquael lepszy :) #Miazga82 - co mam znalesc pod tym linkiem co podales? tylko twoj WCt :/ Edytowane 10 Maja 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) no sorka, głupio wyszło. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200327 tu piszą ze aquael lepszy :) #Miazga82 - co mam znalesc pod tym linkiem co podales? tylko twoj WCt :/ 1 prawie jak przeprosiny, ale ok 2 bralbym atmana 3 nie "tylko" ale az ;) skarbnica wiedzy, polecam ctrl f i speedfan :P //edit 4 gratuluje ze zaczales czytac inne tematy..... Edytowane 10 Maja 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 #Miazga82 - co mam znalesc pod tym linkiem co podales? tylko twoj WCt :/Nie trudno znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 no sorka, głupio wyszło. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=200327 tu piszą ze aquael lepszy :) #Miazga82 - co mam znalesc pod tym linkiem co podales? tylko twoj WCt :/ najlepszym z przedziału cenowego 20-30 będzie atman at-201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 wezme atmana 305 :) szczególnie ze jest rabat10% taniej + darmowa wysyłka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 nie krzyczcie na chlopaczka, nie jego wina, ze ma malo lat i jest przemadrzaly ;) po prostu czesc osob juz przestala mu odpowiadac, ze mna wlacznie i jest spokoj :) taki pseudo BAN :D hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...