Gość Wintereq Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Witam, Jak byłem mały siora wylała na mnie herbatę, a dokładnie na bicepsa. Nie przeszkadza mi to tak bardzo, przyzwyczaiłem się do tego, jestem po prostu ciekaw, czy jest możliwość 100% usunięcia tej blizny i gdzie się takie zabiegi wykonuje i ile to może kosztować. Jestem ciekaw, bo ostatnio znajomy usunął sobie bliznę z twarzy, którą miał od dawien dawna, ale zapomniałem spytać gdzie to wykonywał i za ile. Może ktoś się podzieli ze mną informacjami na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Jeżeli blizna szpeci ciało to usuwają ją operacyjnie za darmo. Jeśli jednak blizna nie szpeci ciała to trzeba za zabieg płacić. Niestety cen zbytnio nie znam, a matka w pracy siedzi :P Jak przyjedzie to się zapytam i napiszę (jeśli będzie miała jakiekolwiek pojęcie na ten temat) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Szpeci ciało.. hmm, a kto to ocenia? Mam to na bicepsie, także w sumie bez koszulki to widać, nie jest to coś obrzydliwego, normalne oparzenie, ale chciałbym to usunąć jak się da. Gdzie takie zabiegi wykonują, to mnie interesuje najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Perfectbody® - USUWANIE BLIZN (POURAZOWYCH, POCHIRURGICZNYCH, PO OPARZENIACH) Zabieg skutecznie spłyca i zmiękcza blizny. Masaż podciśnieniowy, drgania ultradźwiękowe oraz podczerwone światło lasera zapobiegają powstawaniu tkanek bliznowatych na zniszczonej powierzchni skóry. Zabieg pobudza prawidłową syntezę kolagenu dzięki czemu blizny wygładzają się. Czas , cena oraz rodzaj zabiegu jest uzależniony od indywidualnych potrzeb klienta, stanu skóry i ustalany na konsultacjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Szpeci ciało w sensie takim, że jest bardzo widoczna i ochydna ;) I tracisz na atrakcyjności przez nią. Więc takie oparzenie to raczej nie będzie się kwalifikować. Ja miałem na dłoni wyrwaną skórę do mięsa, ale też nie szpeci to ciała, bo małe ślady zostały i nie kwalifikuje się do zabiegu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 jak dawno sie oparzyles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) jak dawno sie oparzyles?Jak był mały. To chyba dawno? Stawiam - 10 lat temu. Edytowane 11 Maja 2006 przez Agnes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Let's see... będzie za 15 lat temu spokojnie, akurat jak przeprowadziłem się na Podkarpacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Zapodaj fotke jak to wygląda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 W sumie najlepiej idz do specjalisty, a nie piszesz tutaj, bo i tak to nic nie da, bo tutaj nie poradnia specjalistyczna... ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Potem zrobię fotkę, wieczorkiem, tylko naładuję akumulatorki z aparatu. Specjalista mówisz? A jaki lekarz się tym zajmuje, dermatolog? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) CHirurg plastyczny ;> Edytowane 12 Maja 2006 przez Antar1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Hirurg ? Jakaś nowa specjalizacja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Potem zrobię fotkę, wieczorkiem, tylko naładuję akumulatorki z aparatu. Specjalista mówisz? A jaki lekarz się tym zajmuje, dermatolog?Przewaznie po usunieciu blizny i tak zostaje male znamie. Pewnie swoja blizne bedziesz musial usunac w jakies klinice chirurgii plastycznej gdzie koszty takiego zabiegu nie sa male. Moj kumpel mial blizne na twarzy taka kilkanascie centymetrowa i z tego co pamietam kosztowalo go to okolo 3000zl. Slad mu pozostal, ale jest on prawie niewidoczny (przy opaleniznie trzeba sie mocno wpatrzyc by cos zauwazyc). Edytowane 11 Maja 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 O ile pamiętam z MTV "Chce mieć znaną twarz" to babka z bliznami po trondziku (tak się pisze ? ) miała usuwany naskórek z małymi fragmentami skóry i po kilku zabiegach blizny znikły ale nie pamiętam nazwy tej metody. BTW mam takie pytanie... na głowie mam taki "rów" ( zgrabnie to okresliłem nie ma co :D ) po operacji, takich rzeczy nie da się usunąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 BTW mam takie pytanie... na głowie mam taki "rów" ( zgrabnie to okresliłem nie ma co :D ) po operacji, takich rzeczy nie da się usunąć ?Coś ci usuwali... moze mózg?? :lol: Oczywiście joke, bez urazy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Gadałem z matką: ocenę czy bliznę należy operować czy nie robi lekarz w klinice gdzie zabieg miałby być przeprowadzany (chyba że masz skierowanie od dermatologa do szpitala na usuwanie blizny - wtedy lekarz w szpitalu nie ma nic do gadania - musi ją usunąć). Cena zależy od wielkości blizny. Jeśli jest mała to cena tak samo, i na odwrót - duża blizna -> duża cena (w szpitalu ofkoz za free). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Rany ale co się z tym forum robi. Idz do lekarza, a on prawdę Ci powie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 sa masci co smierdza cebula i niweluja blizny ale to jest pewnie duza blizna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) Wszystko się da, jak się ma kase na to :] Ja nosze okulary, co prawde wade mam bardzo niewielką, ale kochana mamusia :D kiedyś zapytała mnie czy niechce zabiegu laserowego by chodzić bez okularów, odmówiłem bo sieza abrdzo przyzwyczaiłem :] Edytowane 11 Maja 2006 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 a ja specjalnie zeby nienosic kupilem szkielka i sie z nimi mecze ;] ale wole to niz nosic blache na nosie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Wiem ze to bedzie małe OT ale komus sie może przydać ;). Z tego co pamietam z lekcji bioli to po oparzeniu (szczegolnie jakimś płynem) najlepiej jest trzymać to co sie oparzy (reke,noge itp) w lodowatej wodzie ale nie krócej niż 10 min. Właśnie ważny jest ten czas chociaż nie wiem dlaczego ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) @wirion ty przynajmniej masz wybor. moja wada nie polega na optyce tylko na "transwerze danych". bardzo bym chcial operowac ale nie moge bo nie ma czego operowac. przez to nosze okulary ktore gowno daja a i tak nie moge swobodnie czytac liter mniejszych niz czcionka 24-26 na ekranie monitora. na mnie nie dzialaja okulary 3D bo wymagaja widzenia stereoskopowego. za to potrafie lepiej poruszac sie w przestrzeni za pomoca jednego oka niz wy:P Edytowane 11 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) Hirurg ? Jakaś nowa specjalizacja ? To byla dywersja... ;> Edytowane 12 Maja 2006 przez Antar1us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) sa masci co smierdza cebula i niweluja blizny ale to jest pewnie duza bliznaCepan sie zwie ta maść, mi niestety nie pomogła, ja jak miałem 6 lat (prawie, mianowicie wakacje 96), zachaczyłem o czajnik z wodą i od klatki piersiowej do uda sie poparzyłem, blizne mam tylko na udzie i w pasie, miałem przeszczep ale nie pomógł :( Ale sie już przyzwyczaiłem do tego i nie chce tego usuwać ;] Co to za facet bez blizn ;] Edytowane 12 Maja 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Troche poza tematem - da sie usunac nabitego guza? ;]]]] Kiedys, jak mialem z 7 lat to rzucalem sobie lotkami do tarczy od kosza. Jak sie lotki wbijaly to taka wielka rura je sciagalem, i wlasnie ta rurka spadla mi na leb bo jej nie utrzymalem :lol: i mam krzwa glowe z lekka ;]] i tez walnelem sie jakos w bok glowy, teraz dziwnie wlosy mi odstaja jak sie troche dluzsze;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Coś ci usuwali... moze mózg?? :lol: Oczywiście joke, bez urazy :wink: No usuwali ale guza mózgu a nie mózg :D tylko czasami mam takie ruchy i wyczucie z jednej strony ciała że mam wrażenie jakbym żył z jedną połową albo z 3/4 :) Mózg się adaptuje ale troche to wkurzające jak twoja lewa noga robi za naturalną proteze :/ Pamiętam że po operacji wbijali mi igłe w głowe i albo coś odsysali albo wstrzykiwali nie pamiętam już dokładnie. a ja specjalnie zeby nienosic kupilem szkielka i sie z nimi mecze ;] ale wole to niz nosic blache na nosie :D I mówi to komputerowiec :wink: Wiem ze to bedzie małe OT ale komus sie może przydać ;). Z tego co pamietam z lekcji bioli to po oparzeniu (szczegolnie jakimś płynem) najlepiej jest trzymać to co sie oparzy (reke,noge itp) w lodowatej wodzie ale nie krócej niż 10 min. Właśnie ważny jest ten czas chociaż nie wiem dlaczego ;). True true Cepan sie zwie ta maść, mi niestety nie pomogła, ja jak miałem 6 lat (prawie, mianowicie wakacje 96), zachaczyłem o czajnik z wodą i od klatki piersiowej do uda sie poparzyłem, blizne mam tylko na udzie i w pasie, miałem przeszczep ale nie pomógł :( Ale sie już przyzwyczaiłem do tego i nie chce tego usuwać ;] Co to za facet bez blizn ;] Ja też raz szturchnołem jakiś garnek czycz ajnik z wodą i matka z sąsiadką wzieły mnie za fraki, włożyły do wanny i lały zimną wode zdejmują ubrania szukając poparzeń a jedyne co miałem lekko czerwoną rękę jakbym się drapał przed chwilą, to się nazywa mieć farta :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ja też raz szturchnołem jakiś garnek czycz ajnik z wodą i matka z sąsiadką wzieły mnie za fraki, włożyły do wanny i lały zimną wode zdejmują ubrania szukając poparzeń a jedyne co miałem lekko czerwoną rękę jakbym się drapał przed chwilą, to się nazywa mieć fartaA ja nie miałem bo jeszcze ciuchy sie do mnie przykleiły, a że byłem pod Warszawą to było ciężko, najpierw z jednym lekarzem co był na wakacjach w hotelu do szpitala w Legionowie (byłem w Zegrzu), tam mi napaćkali coś na miejsce poparzenia i do Warszawy, przeleżałem półtora miesiąca :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Troche poza tematem - da sie usunac nabitego guza? ;]]]] Kiedys, jak mialem z 7 lat to rzucalem sobie lotkami do tarczy od kosza. Jak sie lotki wbijaly to taka wielka rura je sciagalem, i wlasnie ta rurka spadla mi na leb bo jej nie utrzymalem :lol: i mam krzwa glowe z lekka ;]] i tez walnelem sie jakos w bok glowy, teraz dziwnie wlosy mi odstaja jak sie troche dluzsze;/ hahahaha omfg hahaha nie mogę mam krzwa glowe z lekka ;]] :lol: :lol: myśle, że guzów się nie da usunąć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Qrde ja mam cala prawa reke w bliznach od roweru o_O Na kazdym palcu mam jakas szrame, najgorzej na serdecznym palcu bo mam blizne od kostki az do zgiecia palca czyli okolo 4 cm i szerokosci 3-4 mm, nie mam ochoty bulic za to tysiace zlotych ale chcial bym to zniwelowac chociaz troche.. po lekarzach juz sie w zyciu nalatalem i nie ciagnie mnie do nich ;) Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...