Alaki Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Witam sorki ,ze zakladam nowy temat ale mam konkretne pytanie: Czy cos szkodzi jesli Dysk SATA ktory ma 200GB w windows ma 130GB ? chodzi mi o uszkodzenie/wolniejsza prace itp.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Witam sorki ,ze zakladam nowy temat ale mam konkretne pytanie: Czy cos szkodzi jesli Dysk SATA ktory ma 200GB w windows ma 130GB ? chodzi mi o uszkodzenie/wolniejsza prace itp.. ? czy rozmiar dysku nie jest rozpoznawany dokładnie jako 137GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaki Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 nie 129GB z groszem :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 nie 129GB z groszem :<nawiązując do twojego pytania, nic nie szkodzi, jeżeli zniknięcie GB nie jest efektem nieprawidłowego działania dysku, w kwestii wydajności dysk będzie działał szybciej w testach (koniec dysku będzie bliżej początku, a jak wiadomo prędkość odczytu spada w raz z oddalaniem się od początku) w jakich okolicznościach zaniknęło te klika GB, używałeś jakiegoś programu diagnostycznego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaki Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 thx za odp. co do twojego 2 pytania: kupilem nowy dysk Serial ATA II i ustawilem partycje z pod instalki XP i wyszlo mi 129 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A ten windows to pewnie bez zadnego SP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 thx za odp. co do twojego 2 pytania: kupilem nowy dysk Serial ATA II i ustawilem partycje z pod instalki XP i wyszlo mi 129 GB a czasem pojemność nie jest 128GB, bo jeżeli tak to prawdopodobnie masz wyłączony tryb rozszerzony tryb adresowania LBA, tzw. BigLBA i dlatego system nie widzi pełnej pojemności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 w jakich okolicznościach zaniknęło te klika GB, używałeś jakiegoś programu diagnostycznego ? Kilka... toż to prawie ~70. Obstawiam Windowsa bez SP ,albo LBA off. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaki Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 No Xp mam bez zadnego SP i gdzie sprawdzic LBA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Zainstaluj SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) włączenie BigLBA bez instalacji SP2 ale dla bezpieczeństwa zainstaluj, warto Edytowane 11 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 aaa, ten link jest dla uzytkowników windows 2000. Nie dawaj go uzytkownikom Xp, bo pozniej takie dziurawe, zawirusowane xpeki atakują ine komputery a ich uzytkownicy nawet o tym nie wiedza :wink: To ja podam SP2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 (edytowane) aaa, ten link jest dla uzytkowników windows 2000. Nie dawaj go uzytkownikom Xp, bo pozniej takie dziurawe, zawirusowane xpeki atakują ine komputery a ich uzytkownicy nawet o tym nie wiedza :wink: To ja podam SP2 :) a jak ktoś nie lubi SP, wietrząc w tym spisek M$ :D Edytowane 11 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...