Pogi Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) witam zainstalowalem smartguardian i mam bardzo wysoka temperature, obudowa zdjecia wersja boxowa procka zamieszczam screen. http://img66.imageshack.us/my.php?image=asd4nc.jpg Edytowane 13 Maja 2006 przez Pogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Na jakich MHz pracuje procesor jaka pasta, i czy inne programy monitorujące podają identyczną temp procesora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) 1813MHz pasta boxowa o ile sie nie myle nie dokupowywalem nic. inne programy tez pokazuja taka temperature. voltage mam 1.408 chyba tez duzo Edytowane 13 Maja 2006 przez Pogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 1813MHz pasta boxowa o ile sie nie myle nie dokupowywalem nic. inne programy tez pokazuja taka temperature. voltage mam 1.408 chyba tez duzoraczej temp nic nadzwyczajnego, badziewny wiatrak, badziewna pasta, (+ np krzywa czapka może być, co sie dość często zdarza) zmien chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 BOX i pasta BOX-owa to już wystarczający powód czemu temp są tak wysoko, o ile nie masz zamiaru kręcić możesz tak zostawić proc od tego nie umrze, w przeciwnym wypadku wymiana pasty i chłodzenia bardzo polecana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 I wszystko jasne.... program podaje wysoka temperature bo okienko programu jest tuz przy wylocie goracego strumienia powietrza z silnika samolotu !!! :rolleyes: ;) Jak dla mnie temperatura w normie ;] wymiana pasty chociazby na biala typu H w nieco wiekszej ilosci powinna pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 jak dla mnie to lekko zawysoka, ja na swoim sempie 2,2ghz i boxie wiecej niz 37 stopni nie widziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 jak dla mnie to lekko zawysoka, ja na swoim sempie 2,2ghz i boxie wiecej niz 37 stopni nie widziałem 1. Inna mobo. 2. Inny proc. 3. Czujnik czujnikowi nie równy. 4. Fakt że wysoko ale da się przeżyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shura Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Ja na swoim sempronie 2200+ nie widzialem temp. mniejszej niż 45*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Ja na swoim sempronie 2200+ nie widzialem temp. mniejszej niż 45*C. Semp przynajmniej w torii mniej się grzeje od Venice, tam jak SD się grzeje bardziej o nawet 5-6stC do Venice, a wszystko zawdzięczamy L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Ja na swoim sempronie 2200+ nie widzialem temp. mniejszej niż 45*C. Semp przynajmniej w torii mniej się grzeje od Venice, tam jak SD się grzeje bardziej o nawet 5-6stC do Venice, a wszystko zawdzięczamy L2. nie ma sempow 2200+ na 754/939 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Pan z socket A zabłądził :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 2500+ najniższy nie zwróciłem uwagi, ale mimo to moja poprzednia wypowiedz nie straciła swojego „przesłania” gdyż piętro wyżej tez pisał pan z sempem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogi Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 no to trzeba kupic nowy wiatrak mam na oku freeze 64pro i jakas paste do20zl moze chociaz bedzie 32stopnie?? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 no to trzeba kupic nowy wiatrak mam na oku freeze 64pro i jakas paste do20zl moze chociaz bedzie 32stopnie?? :rolleyes: Na nowym chłodzeniu i paście powinno być znacznie lepiej niż 32stC w idle, przy założeni że czapka prosta i czujnik „OK.”. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marce Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 witam zainstalowalem smartguardian i mam bardzo wysoka temperature, obudowa zdjecia wersja boxowa procka zamieszczam screen. http://img66.imageshack.us/my.php?image=asd4nc.jpg 38st c to jeszcze nie jest wysoko, ja mam u siebie w idle nawet 43st C (A64 3200+ 2GHz - cłodzenie BOX) tyle że napięcie mam wyższe bo 1,47V i innego płyta nie pozwala dac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Witam.Na płycie Gigabyte K8NSC + AMD Athlon 64 3000+ Venice(szyna 250Mhz) wentylator box mam 30 idle,39 stres. Edytowane 19 Maja 2006 przez Turkina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A tak BTW to słyszalem, że nie ma co się kierować temp. podawaną przez program, bo fałszuje wyniki!!! I teraz pytam, gdzie można kupić użądzenie do mierzenia gorąca oraz ile takie coś kosztyuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A tak BTW to słyszalem, że nie ma co się kierować temp. podawaną przez program, bo fałszuje wyniki!!! I teraz pytam, gdzie można kupić użądzenie do mierzenia gorąca oraz ile takie coś kosztyuje? Nazywa się to termometr i porządny może kosztować dużo powyżej 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 hmmm patrz nie wiedziałem, kiedyś był taki test na toms hardware, jak zdejmowali,coolery z amd i intel, i sprwadzali takim termometrem na podczerwień, o takie coś mi chodzi;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) No to pewnie długo będziesz zbierał ;) Taka zabawka to nie jest taka tania rzecz. [edit] AMD Athlon 64 3000+ Venice(szyna 2250Mhz) Trochę duża ta szyna :lol2: Zapewne chodziło Tobie o częstotliwość, bo szyna w Twoim przypadku wynosi 250. Chyba że literówka (cyfrówka ;))? Edytowane 18 Maja 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 hmmm patrz nie wiedziałem, kiedyś był taki test na toms hardware, jak zdejmowali,coolery z amd i intel, i sprwadzali takim termometrem na podczerwień, o takie coś mi chodzi;) Tylko nie wiem jak wyobrażasz sobie użycie takiego termometru na swoim komie, no chyba że ci CPU nie szkoda. O wiele lepszym rozwiązaniem był by pożarny termometr z sondą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Z tym że ciężko bnyłoby tym sprawdzić temp procka, bo temp ihs'a by sie raczej odczytalo, a nawet bez ihs to by niezbyt dokladnie odczytalo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Z tym że ciężko bnyłoby tym sprawdzić temp procka, bo temp ihs'a by sie raczej odczytalo, a nawet bez ihs to by niezbyt dokladnie odczytalo :wink: Nikt nie mówił że będzie łatwo , szybko i przyjemnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) No to pewnie długo będziesz zbierał ;) Taka zabawka to nie jest taka tania rzecz. [edit] Trochę duża ta szyna :lol2: Zapewne chodziło Tobie o częstotliwość, bo szyna w Twoim przypadku wynosi 250. Chyba że literówka (cyfrówka ;))? Mea culpa moja :D miało być szyna 250 i częstotliwość 2250 zaraz wyedytuję post :oops: Edytowane 19 Maja 2006 przez Turkina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzymir Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Jak tak czytam, że 38 to dużo....:D Ja mam 59 w spoczynku na nieśmiertelnym thunderbirdzie:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Jak tak czytam, że 38 to dużo....:D Ja mam 59 w spoczynku na nieśmiertelnym thunderbirdzie:D Inna technologia wykonana, proc bez PowerNOW nie wspominając już o kosmicznej ilości widzialnego ciepła w porównaniu do A64 to tak jest. Zresztą pewnie chłodzenie też nie najlepsze, bo mój thunderbird tak się nie grzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...