Skocz do zawartości
macias84

Aton Co To Za Ptica? :p

Rekomendowane odpowiedzi

przejrzałem tematy związane z tą marką na forum ale nic interesujacego nie znalazłem

Ostatnio szukałem zasiłki w granicach 350-400W i napatoczył mi się owy Aton zatem "co to za ptica?"

dobra na allegro znalazłem trzech przedstawicieli tej marki

http://allegro.pl/item103003797_aton_350wa...rdzo_cichy.html

http://allegro.pl/item103284062_wyprzedaz_..._dual_fan_.html

http://allegro.pl/item103962753_zasilacz_a...ichy_gwar_.html

z tego co wyczytałem są to podobno świetne zasiłki wersja 400W podobno w teście Chipa przejechała sie po Taganie 380W jak II Front Białoruski po Wale Pomorskim

Nie wiem co otym myśleć bo pierwsze słyszę o tym zasilaczu

Na innym forum (Over********.com) gość robił pomiary bciążeniowe do tej zasiłki i mu wychodziły spadki napięcia na obciążeniu lini 12V 0 - 0.01V Shocked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem atona, ten sam model co w ostatnim linku i niestety nie bylem z niego zadowolony. Raczej nie mial 350w, nie byl w stanie utrzymac stabilnie mojego sempa @ 2ghz, zmienilem go na szefa 350w i jestem zadowolony.

Edytowane przez basik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja bardziej skałaniałem się ku tej 400

choć ta 350 jeżeli jest to wersja to też wchodzi w rachubę muszę gościowi na allegro napisać żeby podał co i jak z ta zasiłką

gdzieś na forum przeczytałem że ktoś dostałw zastępstwie tego Atona 350 i był bardzo ale to bardzo zadowolony

Edytowane przez macias84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się też nad Deltą one są jak mnie pamięć nie myli na podzespołach Chieftecka

wrong. chieftec jest na podzespolach delty ;]

a ATON jakos do mnie nie przemawia, jub wolalbym fortrona z allegro lub Feela ze sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrong. chieftec jest na podzespolach delty ;]

hehe ale byłem blisko :wink:

do mnie znów jakoś nie trafia Modecom co bo o niego Ci chodzi pisząc FEEL tak?

z tych dwóch co wybrać

Fortron FSP350-60MDN NoiseKiller ewentualnie 400 ale nie sądze abym taki potrzebował myśle że 350 będzie miała jeszcze spory zapas

DELTA DPS 350PB-2C ztego co wyczytałem Delta powinna być cichsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi