tomekdd Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Witam! Od pewnego czasu pojawil sie pewien problem podczasz korzystania z mojego monitora. Pomimo ustawien : jaskrawość : 10 ; kontrast : 20 ; gamma : -50 , strasznie "pali po oczach". Z tym wlasnie wiaze sie moj problem..co moze byc powodem ? Dodam ze moja grafika to : GeForce 2 mx400 64 .(uzywam sterow : 81.84_winxp2k_32bit_international) Pomoc mile widziana. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Sprawdź czy nie namieszałeś przypadkiem z ustawieniami gamma karty. Może do jakiejś gry rozjaśniałeś ekran, i tak już zostało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Sprawdź czy nie namieszałeś przypadkiem z ustawieniami gamma karty. Może do jakiejś gry rozjaśniałeś ekran, i tak już zostało?sprawdzalem ale ustawienia karty wydaja sie byc OK.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veXus Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 A odswierzanie w systemie na ile ustawione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 A odswierzanie w systemie na ile ustawione?przy rozdzialce 1280x1024 - 60 Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 przy rozdzialce 1280x1024 - 60 Hz To bardzo niezdrowe, moim zdaniem do krótkiej zabawy na CRT 85 Hz to minimum , a jeśli siedzisz dłużej to 100 Hz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 A mi sie zdaje że kolega ma monitor lcd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdd Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 a i jeszcze jedno..czcionka wydaje sie rozmazywac , moj OS to WinXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Włącz/wyłącz ClearType. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) A mi sie zdaje że kolega ma monitor lcd Aaaa no chyba że tak .... ( swoją drogą czemu nie napisał? .... mamy szukać w necie specyfikacji ? !!! ). Kolory systemowe pozmieniać by wypadało ( biel w oknie dać na okolice 240.240.240 i pozostałe wartości proporcjonalnie obniżyć ). Co do stron WWW to już jest nieco gorzej bo w niektórych faktycznie jest zła kolorystyka ( dla LCD ) i tutaj może zajść potrzeba mieszania gammy w sterownikach .... Edytowane 2 Marca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Ja od siebie dodam - ma toto regulacje mocy lamp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 1. Ustawienie "gamma" pełni taką rolę. 2. Może problemy wzięły się z ustawienia temperatury koloru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 1. Ustawienie "gamma" pełni taką rolę. 2. Może problemy wzięły się z ustawienia temperatury koloru? ..... i "obcina" barwy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Ja sobie jakoś tam ustawiłem, i nie narzekam. Jak na matrycę TN, monitorek jest dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...