MaZZeo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Mam zamiar kupić 1GB Ramu... tylko nie wiem jakiej firmy. Corsair? Geil? Kingston? Patriot? Pomóżcie, bo w tej kwestii się nie znam. P.S. Musi być jeden moduł 1GB, ponieważ chce w przyszłości dokupić drugą taką samą kość i mieć duala ;) Aha, cena do 400 zł. I tak z innej beczki (żeby nie zakładać tematów). Czym się różni wersja athlonów 64 - BOX od OEM? Edytowane 17 Maja 2006 przez MaZZeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) do jakiego kompa? chcesz podkrecac? ogolnie to odp do tego postu jest taka: kup sobie pod kolor ;D C. i P. to inna polka cenowa i jakosciowa, ale jak chcesz normalnie uzywac kompa to kup taka, ktora Ci sie podoba optycznie :D edit: BOX - z firmowym wiatrakiem OEM - bez znowu jak chcesz cos krecic to OEM i wiatrak dodatkowy kupujesz, bo firmowe sa srednie, jak nie to BOX i tyle Edytowane 17 Maja 2006 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Jeśli nie będziesz kręcił to polecam tą pamięć: GoodRam 1024mb 400Mhz Mój kumpel ma i poleca. Ma 2 w dualu. Jeśli nie będziesz kręcił to na prawde świetne pamiątki pozdro 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Oem - 12 miesięcy gwary Box - 36 miesięcy gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Pamięci nie do o/c, nie znam się na tym i nie bede tego robił. A komp to będzie: Athlon 64 3200+, płyta ASRock K8 939Dual-SATA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 W takim razie ja bym brał te pamięci. W przyszłości, gdy komp nie będzie wydalał lub będziesz miał przypływ gotówki to kupisz sobie drugą kość w duala i będzie ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Ktoś jeszcze coś doradzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Jezeli nie bedziesz ich podkrecal to najlepiej kupic z mozliwie najnizszymi timingami zapisanymi w SPD Np Te moze kupisz taniej niz 400 zl. A najlepiej Te w cenie troszke wyzszej niz 400 zl maja bardzo niskie timingi a dodatkowo dadza sie niezle podkercic jak juz bedzie Cie to interesowalo. Sa bodajze na Infinenonach ce-5 przyzwoitych kosciach. Edytowane 17 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 A ja od poczatku mówię, że interesuje mnie JEDEN moduł 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) JA polecam pamięci firmy Kingston. Nie podkręcałem mojego Kingston ValueRam 1 GB , więc nie wiem jak się spisuje po OC, ale moim celem był zakup stabilnej pamięci jak skała. Polecam tę kość bo na danych zapisanych w SPD działa idealnie ( nominalnych ) i po wielogodzinnym teście pamięci nie ma ani jednego błędu. Jeśli chodzi o TwinMos to są przypadki że kość nie potrafi pracować na by SPD. Kingston natomiast sprzedaje testowane i solidne moduły. Jeśłi nie kręcisz pamięci to moim zdaniem jest to najlepsza pamięć bo pracuje po prostu bezbłędnie. Pamięci firmowe ( Kingston ) zacząłem kupować kiedy noname przy większych kościach ( jeszcze za czasów SDRAM ) nie potrafiły pracować na nominalnych ustawieniach ( dopiero po spowolnieniu było OK ) . Pamiętam jak dziś ... że po włożeniu modułu noname 512 MB SDRAM komp nie pracował stabilnie. Edytowane 17 Maja 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) A ja od poczatku mówię, że interesuje mnie JEDEN moduł 1GB. Oh nie doczytalem Nic o nizszych wyjsciowych timingach niz Te nie znalazelm Edytowane 17 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 A co sądzicie o TYM? Geil chyba dobra firma, cena podobna + radiator jeszcze :] A patrioty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Firma dobra wyglada ladnie ma CL3 czyli troszke slabiej niz podane przezemnie Kingmax`y . Szczerze mowiac radiator to IMHO zbedny bajer. Patrioty LLK jakbys wyrwal jedna kosc to bylbys zadowolony niskie timingi wyjsciowe niezly potencjal O/C. Tu tez jest dobra propozycja. Edytowane 17 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Znaczy się mam szukać kości z jak najniższym CL? Najlepiej 2.0 i 2.5? To może kingstony? Zależy mi na tym, żeby potem kupić drugą taką samą i mieć duala :) BTW. Żeby mieć duala, to trzeba tylko wsadzić 2 takie same kości, czy coś jeszcze ustawiać w Biosie? Wybaczcie moją nieznajomość :) Edytowane 18 Maja 2006 przez MaZZeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 mowilem, kup sobie pod kolor ;D jak juz szukasz to z najnizszymi timingami to sa te CL2.0 CL2.5 jak rowniez te dalej masz podane np 3-3-3-8 i 3-4-3-6 patrzysz na pierwsze 3 cyfry, im nizsze tym szybciej, ale to i tak niewielki wplyw bedzie mialo :) dual - wsadzasz w odpowiednie sloty na plycie - zwykle sa one tego samego koloru np 2 zielone, 2 zolte, wkladasz w 2 takie same i dziala, w BIOSie bedziesz mial napis DUAL przy wlaczaniu kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Dzięki ludzie, wybiorę albo kingstony albo corsairy, zależy co będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Panowie, żeby nie zakładać nowego tematu... czy będzie to przyszłościowy składak - Athlon 3200+, 1GB RAM + dodatkowa taka sama kość później + ASRock K8 939Dual-SATA2 ULI M1695 + GF 6600GT (narazie, chcę zmienić kiedy wyjdą karty z obsługą DX10). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Zestaw OK. Zamiast 6600gt proponuję 7600gs/gt w zależności od $. Potem dokupisz sobie drugą do SLI i będzie wydajnie ;) P.S. Jaki cel miała Twoja ostatnia wypowiedź ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Potem dokupisz sobie drugą do SLI i będzie wydajnie ;)No nie wiem. Już lepiej będzie sprzedać kiedyś kartę i kupić lepszą, bo ani SLI, ani CrossFire nie daje dobrego stosunku ceny do wydajności. Może i czasem do 50% lepiej, ale za dwa razy wyższą cenę. Chyba sie nie opłaca. Ale zakup 7600GT jak najbardziej polecam:) Edytowane 19 Maja 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Pamięci nie do o/c, nie znam się na tym i nie bede tego robił. A komp to będzie: Athlon 64 3200+, płyta ASRock K8 939Dual-SATA2 Też tak mówiłem na początku :D kilka miesięcy później już zmieniłem zdanie jak zacząłem się bawić Super Pi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...