Skocz do zawartości
VECTOR

WROCEK,Nowy komp - Erio kazal zaopiniowac przez specjalistów

Rekomendowane odpowiedzi

Więc chce kupić nowy sprzęt firmy AMD.Konfiguracja jest taka:

Płyta główna: Gigabyte GA-7VAXPU RAID SATA Fire (cena:589zl)

Proc: AMD Athlon XP 1700+ OEM (0,13 B0) (cena:259zl) (podkręcić go do @2200) do tego chce kupic cooler THERMALTAKE VOLCANO 7+ i Coper Shima

RAM: 256 PC2700 FSB333 (cena:244zl)

Karta graficzna: Narazie ze starego PII zostawiam GF2 400MX 64mb

HDD: IBM 41gb 7200 ze starego kompa biore

Nagrywarka: Lite-On 48x12x48 ze starego kompa biore

CD-Rom: LG x48 ze starego kompa biore

Obudowa: Tracer, ablo Codegen Deluxe 300W-400W (wole ta 400W ale chce jak najtańszą)

BTW: najgorsze to jest to że jeszcze AMDków nie składałem i nie zakładałem coolerków,Coper Shim'ow i pasty na procka.Boje się że moge ukruszyć procka.Najlepiej prosił bym o pomoc gdzie moge znaleść sklepy z tanimi cześciami (porządny) i żeby najlepiej mi założyli na procesor cooler,paste i cooper shima. Jestem z Wrocławia i szukam sklepu z volcano 7+ za mniej niż (<--- 100zl) i z tą płytą co wyżej wymieniłem, procesorem i CSem.Żebym w jednym sklepie to wszystko kupił i mi złożyli, żeby nie było problemu z ukruszeniem.

PROSZĘ O POMOC I OPINIĘ!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli ta wersje chcesz podkrecac do 2200+ to wystarczy Ci radiator :D

Tak na serio to nie potrzebnie tyle kasy na V7+ wydawac (zapomnij, ze kupisz go ponizej 140 pln, nie mowiac o 100 pln).

Za droga plyte bierzesz. Nie wiem ile kosztuje Epox 8RDA ale moze nad nim sie zastanowisz - ktos kupowal i mowi, ze dal lekko ponad 500 pln - wiec z 50 pln zaoszczedzisz. Zaoszczedz tez na coolerze. Moze za niedlugo jak sprzedasz gf2mx kupisz min. R9000.

Zasilki chyba Ci nie musze tlumaczyc, ze 300W z codegena to shit. Jak juz to 400W z tej firmy - mam co prawda ja niedlugo ale jest wporzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej JUICB z 51 tygodnia 1700+ oczywiscie. Spokojnie wykrecisz z Volacno 7+ i z Gigabytem na 2200~2300MHz

Pozdr

A nie lepiej kupic EpoXA 8RDA+???

Noname taki na www.polbras.com za 219zl + przesylka

a Kingstonki DDRAM 256MB 2700 KINGSTON KVR333X64C25/256 za 359 jakbys chcial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej JUICB z 51 tygodnia 1700+ oczywiscie. Spokojnie wykrecisz z Volacno 7+ i z Gigabytem na 2200~2300MHz

Pozdr

A nie lepiej kupic EpoXA 8RDA+???

No własnie nie wiem w jakim sklepie moge dostac ta plyte, bo tam gdzie teraz planowalem kupic to nie ma EPOX'ów :(

A co do JUICB z 51 tyg. to trudno bedzie go dostac :( :?

A jakie jescze serie to 0.13 B0 ?

Noname taki na www.polbras.com za 219zl + przesylka 

a Kingstonki DDRAM 256MB 2700 KINGSTON KVR333X64C25/256 za 359 jakbys chcial

Narazie kupie nonamki bo nie mam funduszy a potem,sprzedam to i kupie Kingstonki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie nie wiem w jakim sklepie moge dostac ta plyte, bo tam gdzie teraz planowalem kupic to nie ma EPOX'ów :(

Nie dostaniesz :-), ciezko bedzie. Ja teraz szukam gdzies od tygodnia w pronoxie (hurtownia epox`ow na polske) mieli miec wczoraj ale chyba nic z tego nie wyszlo. Zobaczymy co napiszą dzisiaj bądź jutro. A poki co to NI MA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi z tymi epoxami? dlaczego niby sa takie dobre?

Gigabyte'a 7VA mozna przeciez kupic za 365 zeta.

Tyle sie naczytalem na ten temat i im wiecej czytam tym mniej wiem, w czym nforce2 jest lepszy od KT400?

Aha, jak juz pytam to czy z 1700+ "B0" da rade wycisnac tyle zeby chodzil na fsb 200MHz? nie moglem znalezc szczegolowych opisow ani gigabyte'a ani tego epoxa i nie wiem czy maja dzielnik 6 zeby PCI nie chodzilo na przerabanym taktowaniu.

Zeby nie zmieniac tematu topica, konfiguracja fajna oprocz 128 ramu i tego geforca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytkę (Epox-8RDA) taką dostaniesz (nie wiem czy od ręki, ale wiem że już się pojawiły) w TPC na Kościuszki (Pałacyk), jak dobrze pogadasz to jaszcze upust dadzą, kumpel na taką samą płytkę jeszcze w grudniu się załapał - zarąbista. Niestety copper shima ani "innych" bajerów tego typu nie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi z tymi epoxami? dlaczego niby sa takie dobre?

Gigabyte'a 7VA mozna przeciez kupic za 365 zeta.

Tyle sie naczytalem na ten temat i im wiecej czytam tym mniej wiem, w czym nforce2 jest lepszy od KT400?

Aha, jak juz pytam to czy z 1700+ "B0" da rade wycisnac tyle zeby chodzil na fsb 200MHz? nie moglem znalezc szczegolowych opisow ani gigabyte'a ani tego epoxa i nie wiem czy maja dzielnik 6 zeby PCI nie chodzilo na przerabanym taktowaniu.

Zeby nie zmieniac tematu topica, konfiguracja fajna oprocz 128 ramu i tego geforca...

hehehehee Gruby ... sam sobie odpowiedziales na pytanie ;))) Dlatego wszyscy sie tak jaramy Epoxsami bo np 8RDA+ nie ma juz dzielników tylko sobie mozna na sztywno ustawic PCI i AGP np. na 33 i 66 i sobie magistrale dowolną ustawic ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam...

1. MOBO wypas tylko gdzie je dostać? Spróbuj w POP'ie obok rynku.

2. Tt Volcano 7+ < 100 PLN :lol: :lol: :lol: Nigdzie w takiej cenie...

3. 512 Ram'u to wg mnie min. w dzisiejszych czasach.

4. Sprzedaj GF2 i kup GF4 lub Radka, bo za wiele nie zobaczysz...

5. Copper Shim, dobra pasta (Arctic Silver III), Volcano 7+ we Wrocku :?: Szukałem, nie znalazłem... Zamów przez internet np. www.4max.com.pl www.pccooler.com.pl

6. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...