VECTOR Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Więc chce kupić nowy sprzęt firmy AMD.Konfiguracja jest taka: Płyta główna: Gigabyte GA-7VAXPU RAID SATA Fire (cena:589zl) Proc: AMD Athlon XP 1700+ OEM (0,13 B0) (cena:259zl) (podkręcić go do @2200) do tego chce kupic cooler THERMALTAKE VOLCANO 7+ i Coper Shima RAM: 256 PC2700 FSB333 (cena:244zl) Karta graficzna: Narazie ze starego PII zostawiam GF2 400MX 64mb HDD: IBM 41gb 7200 ze starego kompa biore Nagrywarka: Lite-On 48x12x48 ze starego kompa biore CD-Rom: LG x48 ze starego kompa biore Obudowa: Tracer, ablo Codegen Deluxe 300W-400W (wole ta 400W ale chce jak najtańszą) BTW: najgorsze to jest to że jeszcze AMDków nie składałem i nie zakładałem coolerków,Coper Shim'ow i pasty na procka.Boje się że moge ukruszyć procka.Najlepiej prosił bym o pomoc gdzie moge znaleść sklepy z tanimi cześciami (porządny) i żeby najlepiej mi założyli na procesor cooler,paste i cooper shima. Jestem z Wrocławia i szukam sklepu z volcano 7+ za mniej niż (<--- 100zl) i z tą płytą co wyżej wymieniłem, procesorem i CSem.Żebym w jednym sklepie to wszystko kupił i mi złożyli, żeby nie było problemu z ukruszeniem. PROSZĘ O POMOC I OPINIĘ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Jeżeli na proca założysz copper shima to niemasz co się bać założyć wiatraczek.A jeżeli chodzi o paste to nakładasz troche na jądro, a ona pod wpływam założonego wicherka się splaszczy i dopasuje .No problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Kup wiecej ramu 256 to teraz minimum i najlepiej jakis markowy. A tak to sprzecik ok , no moze oprocz GF2 400MX 64mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Jezeli ta wersje chcesz podkrecac do 2200+ to wystarczy Ci radiator :D Tak na serio to nie potrzebnie tyle kasy na V7+ wydawac (zapomnij, ze kupisz go ponizej 140 pln, nie mowiac o 100 pln). Za droga plyte bierzesz. Nie wiem ile kosztuje Epox 8RDA ale moze nad nim sie zastanowisz - ktos kupowal i mowi, ze dal lekko ponad 500 pln - wiec z 50 pln zaoszczedzisz. Zaoszczedz tez na coolerze. Moze za niedlugo jak sprzedasz gf2mx kupisz min. R9000. Zasilki chyba Ci nie musze tlumaczyc, ze 300W z codegena to shit. Jak juz to 400W z tej firmy - mam co prawda ja niedlugo ale jest wporzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VECTOR Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 A jakiego mam kupic Athlona TBred :: JIUCB, czy JIUBC, czy JIUHB ? bo niechce się natknąć na A0 :? I jakie serje mają A0 a jakie B0 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Najlepiej JUICB z 51 tygodnia 1700+ oczywiscie. Spokojnie wykrecisz z Volacno 7+ i z Gigabytem na 2200~2300MHz Pozdr A nie lepiej kupic EpoXA 8RDA+??? RAM: 256 PC2700 FSB333 (cena:244zl) Noname taki na www.polbras.com za 219zl + przesylka a Kingstonki DDRAM 256MB 2700 KINGSTON KVR333X64C25/256 za 359 jakbys chcial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VECTOR Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Najlepiej JUICB z 51 tygodnia 1700+ oczywiscie. Spokojnie wykrecisz z Volacno 7+ i z Gigabytem na 2200~2300MHz Pozdr A nie lepiej kupic EpoXA 8RDA+??? No własnie nie wiem w jakim sklepie moge dostac ta plyte, bo tam gdzie teraz planowalem kupic to nie ma EPOX'ów :( A co do JUICB z 51 tyg. to trudno bedzie go dostac :( :? A jakie jescze serie to 0.13 B0 ? RAM: 256 PC2700 FSB333 (cena:244zl) Noname taki na www.polbras.com za 219zl + przesylka a Kingstonki DDRAM 256MB 2700 KINGSTON KVR333X64C25/256 za 359 jakbys chcial Narazie kupie nonamki bo nie mam funduszy a potem,sprzedam to i kupie Kingstonki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 No własnie nie wiem w jakim sklepie moge dostac ta plyte, bo tam gdzie teraz planowalem kupic to nie ma EPOX'ów :( Nie dostaniesz :-), ciezko bedzie. Ja teraz szukam gdzies od tygodnia w pronoxie (hurtownia epox`ow na polske) mieli miec wczoraj ale chyba nic z tego nie wyszlo. Zobaczymy co napiszą dzisiaj bądź jutro. A poki co to NI MA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 O co chodzi z tymi epoxami? dlaczego niby sa takie dobre? Gigabyte'a 7VA mozna przeciez kupic za 365 zeta. Tyle sie naczytalem na ten temat i im wiecej czytam tym mniej wiem, w czym nforce2 jest lepszy od KT400? Aha, jak juz pytam to czy z 1700+ "B0" da rade wycisnac tyle zeby chodzil na fsb 200MHz? nie moglem znalezc szczegolowych opisow ani gigabyte'a ani tego epoxa i nie wiem czy maja dzielnik 6 zeby PCI nie chodzilo na przerabanym taktowaniu. Zeby nie zmieniac tematu topica, konfiguracja fajna oprocz 128 ramu i tego geforca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 ja widzialem ostatnio w poplandzie JIUGB czyli lepsza seria od JIUCB ale jesli koniecznie chcesz JIUCB to jest w proline albo arescie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Płytkę (Epox-8RDA) taką dostaniesz (nie wiem czy od ręki, ale wiem że już się pojawiły) w TPC na Kościuszki (Pałacyk), jak dobrze pogadasz to jaszcze upust dadzą, kumpel na taką samą płytkę jeszcze w grudniu się załapał - zarąbista. Niestety copper shima ani "innych" bajerów tego typu nie mają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 O co chodzi z tymi epoxami? dlaczego niby sa takie dobre? Gigabyte'a 7VA mozna przeciez kupic za 365 zeta. Tyle sie naczytalem na ten temat i im wiecej czytam tym mniej wiem, w czym nforce2 jest lepszy od KT400? Aha, jak juz pytam to czy z 1700+ "B0" da rade wycisnac tyle zeby chodzil na fsb 200MHz? nie moglem znalezc szczegolowych opisow ani gigabyte'a ani tego epoxa i nie wiem czy maja dzielnik 6 zeby PCI nie chodzilo na przerabanym taktowaniu. Zeby nie zmieniac tematu topica, konfiguracja fajna oprocz 128 ramu i tego geforca... hehehehee Gruby ... sam sobie odpowiedziales na pytanie ;))) Dlatego wszyscy sie tak jaramy Epoxsami bo np 8RDA+ nie ma juz dzielników tylko sobie mozna na sztywno ustawic PCI i AGP np. na 33 i 66 i sobie magistrale dowolną ustawic ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Czekaj na tego Epoxa! Dla tych możliwości warto :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Witam... 1. MOBO wypas tylko gdzie je dostać? Spróbuj w POP'ie obok rynku. 2. Tt Volcano 7+ < 100 PLN :lol: :lol: :lol: Nigdzie w takiej cenie... 3. 512 Ram'u to wg mnie min. w dzisiejszych czasach. 4. Sprzedaj GF2 i kup GF4 lub Radka, bo za wiele nie zobaczysz... 5. Copper Shim, dobra pasta (Arctic Silver III), Volcano 7+ we Wrocku :?: Szukałem, nie znalazłem... Zamów przez internet np. www.4max.com.pl www.pccooler.com.pl 6. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...