Skocz do zawartości
ig00rek

Emulator Na Ps2

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim poleca bluzgi, ze bylo to wyjasnienie - Niechodzi mi o emulacje ps2 na kompie tylko starych konsol na ps2.

Znalazlem emulatory nesa i snesa ale ciekawi mnie czy sa jeszcze jakies systemy emulowane. wiem o emulatorze gameobya na psp ale nic nieznalazlem o wersji na ps2.

Amige 600 i 500 tez chyba sony daloby rade pociagnac. Do tego przeciez jeszcze atari, comodore64, neogeo, sega genezis i mastersystem - jest tego troche.

Dreamcast pewnie jest zamocny zeby go emulowac ale N64??

Jesli znacie jakies emulatory na ps2 to piszcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim poleca bluzgi, ze bylo to wyjasnienie - Niechodzi mi o emulacje ps2 na kompie tylko starych konsol na ps2.

Znalazlem emulatory nesa i snesa ale ciekawi mnie czy sa jeszcze jakies systemy emulowane. wiem o emulatorze gameobya na psp ale nic nieznalazlem o wersji na ps2.

Amige 600 i 500 tez chyba sony daloby rade pociagnac. Do tego przeciez jeszcze atari, comodore64, neogeo, sega genezis i mastersystem - jest tego troche.

Dreamcast pewnie jest zamocny zeby go emulowac ale N64??

Jesli znacie jakies emulatory na ps2 to piszcie

www.psxextreme.pl

:mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.psxextreme.pl

:mur: :mur: :mur:

STFU jak nie masz nic do powiedzenia.

@ig00rek

Tu masz nazwy platform a po prawej nazwy emulatorów. Oczywyscie all dla PS2.

Amiga - UAE for PS2

Amstrad CPC - PCPC

Atari 2600 - PVCS

Atari 5200 - JumPS2

Atari ST - Castaway

BBC Micro - Beebem PS2

Colecovision - ColemPS2

Commodore 64 - DC 64 lub PS2 Vice

Commodore 128 - PS2 Vice

Commodore Plus 4 - PS2 Vice

Gameboy - aGBe lub PS2InfoGB

GBA - PS2Boy Advance

Genesis - Max Evo lub PGen

Mame - PS2 Mame

Master System - PSMS 1.2+ Alt lub PSms

Msx - PMSX

Nes - It Might Be Nes lub PS2InfoNes

Neo Geo CD - NeoCD/PS2

Neo Geo Pocket - NeoPop/PS2

PC Engine - PS2PCE

Super Nintendo - Snes Station

Spectrum - PS2 Dreamspec

Thompson - TOPS2

Vic 20 - PS2 Vice lub PS2 Vic

Vectrex - PS2 Vice

Wonderswan - Wonder Station

SNES roxuje. Kiedys miałem tą konsole ale sprzedałem bo zbierałem na PC. Jak odpaliłem EMU na PS2 to aż mi sie plakać ze szczescia chciało tak mi sie te gry podobały. Dziecinstwo mi sie przypomniało :P beztroskie dziecinstwo ^^

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

STFU jak nie masz nic do powiedzenia.

Dobrze mu powiedział bo to dział o grach :wink: O PS2 i emulatorach można sobie poszukać w googlach i pytać na forach PSa albo pytać o takie rzeczy w innym dziale. No i klikajcie raport zamiast bluzgów.

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

No to możę zmienimy nazwe na Emulatory i pogadamy. Bo sam pamiętam, że emulatory Snesa to jedyna opcja żeby pograć w gierki dragon balla :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to możę zmienimy nazwe na Emulatory i pogadamy. Bo sam pamiętam, że emulatory Snesa to jedyna opcja żeby pograć w gierki dragon balla :lol2:

nie, bo jest jeszcze Mugen ;) Ale fakt jest ze mugen poskładany jest z gier z snes'a ;) Ale wlasnie na pcie przeszedlem te dragonki. Roxują. Bardzo fajne. No ale poszły się kochać wraz ze spalonym hdd ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SIEMANKO!!! Ja nie zakładając nowego tematu, spytam się o jedną rzecz: czy mając swap magic 3.8 zagram na PS2 w takie emulatory jak:

PGEN (sega genesis)

PS2 mame (mame)

It Might be NES (NES)

PSMS (SMS)

SNES station (SNES)

No i jaki emulator na jaką płytę muszę nagrać??? (chodzi mi, czy na CD czy na DVD)

Byłbym niesamowicie widzięczny, gdybym uzyskał na wszystko odpowiedź!!!

Pozdro

P.S. To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W emulatory się raczej nie gra ;)

A tak na serio, to osobiście nie widzę przeszkód - jeżeli są one robione, by działały bez żadnej przeróbki. Nie sądzę, aby robiło to jakąś różnicę, czy jest na CD, czy na DVD - jednak znając życie to większa szansa, iż pójdzie na CD (mniej danych). Choć pewności nie mam.

Zawsze możesz poświęcić zeto na jakąś dziadową płytkę i sprawdzić :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, może trochę źle to zabrzmi, on ale czy znasz się na PS2, na jej przeróbkach i wogóle??? No bo przecież na pewno bez żadnej przeróbki z PS2 żaden emulator (jak każda inna piracka przegrana gra) przecież nie pójdzie. Mógłbym nawet teraz przegrać i to sprawdzić, natomiast nei wiem, czy to by miało sens :? .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, może trochę źle to zabrzmi, on ale czy znasz się na PS2, na jej przeróbkach i wogóle??? No bo przecież na pewno bez żadnej przeróbki z PS2 żaden emulator (jak każda inna piracka przegrana gra) przecież nie pójdzie. Mógłbym nawet teraz przegrać i to sprawdzić, natomiast nei wiem, czy to by miało sens :? .

Mam tylko trochę teorii. Nie wiem jak to jest na PS2, lecz wiem, iż był taki bajer do PSX-a, że można było normalnie odpalać gierki robione przez amatorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi