ig00rek Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Zanim poleca bluzgi, ze bylo to wyjasnienie - Niechodzi mi o emulacje ps2 na kompie tylko starych konsol na ps2. Znalazlem emulatory nesa i snesa ale ciekawi mnie czy sa jeszcze jakies systemy emulowane. wiem o emulatorze gameobya na psp ale nic nieznalazlem o wersji na ps2. Amige 600 i 500 tez chyba sony daloby rade pociagnac. Do tego przeciez jeszcze atari, comodore64, neogeo, sega genezis i mastersystem - jest tego troche. Dreamcast pewnie jest zamocny zeby go emulowac ale N64?? Jesli znacie jakies emulatory na ps2 to piszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Zanim poleca bluzgi, ze bylo to wyjasnienie - Niechodzi mi o emulacje ps2 na kompie tylko starych konsol na ps2. Znalazlem emulatory nesa i snesa ale ciekawi mnie czy sa jeszcze jakies systemy emulowane. wiem o emulatorze gameobya na psp ale nic nieznalazlem o wersji na ps2. Amige 600 i 500 tez chyba sony daloby rade pociagnac. Do tego przeciez jeszcze atari, comodore64, neogeo, sega genezis i mastersystem - jest tego troche. Dreamcast pewnie jest zamocny zeby go emulowac ale N64?? Jesli znacie jakies emulatory na ps2 to piszcie www.psxextreme.pl :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 A poza tym, to googlarka. Ja polecam ci imbnesa - emulator nesa. Śmiga na psx i ps2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) www.psxextreme.pl :mur: :mur: :mur: STFU jak nie masz nic do powiedzenia. @ig00rek Tu masz nazwy platform a po prawej nazwy emulatorów. Oczywyscie all dla PS2. Amiga - UAE for PS2 Amstrad CPC - PCPC Atari 2600 - PVCS Atari 5200 - JumPS2 Atari ST - Castaway BBC Micro - Beebem PS2 Colecovision - ColemPS2 Commodore 64 - DC 64 lub PS2 Vice Commodore 128 - PS2 Vice Commodore Plus 4 - PS2 Vice Gameboy - aGBe lub PS2InfoGB GBA - PS2Boy Advance Genesis - Max Evo lub PGen Mame - PS2 Mame Master System - PSMS 1.2+ Alt lub PSms Msx - PMSX Nes - It Might Be Nes lub PS2InfoNes Neo Geo CD - NeoCD/PS2 Neo Geo Pocket - NeoPop/PS2 PC Engine - PS2PCE Super Nintendo - Snes Station Spectrum - PS2 Dreamspec Thompson - TOPS2 Vic 20 - PS2 Vice lub PS2 Vic Vectrex - PS2 Vice Wonderswan - Wonder Station SNES roxuje. Kiedys miałem tą konsole ale sprzedałem bo zbierałem na PC. Jak odpaliłem EMU na PS2 to aż mi sie plakać ze szczescia chciało tak mi sie te gry podobały. Dziecinstwo mi sie przypomniało :P beztroskie dziecinstwo ^^ Edytowane 22 Maja 2006 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) STFU jak nie masz nic do powiedzenia. Dobrze mu powiedział bo to dział o grach :wink: O PS2 i emulatorach można sobie poszukać w googlach i pytać na forach PSa albo pytać o takie rzeczy w innym dziale. No i klikajcie raport zamiast bluzgów. Edytowane 22 Maja 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Emu służą do odpalania gier, wiec jak najbardziej pasuje. Gada się o PPU, a nie jest to gra, lecz gada się własnie też dlatego, że słuzy do gier. Czaisz o co mi chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 No to możę zmienimy nazwe na Emulatory i pogadamy. Bo sam pamiętam, że emulatory Snesa to jedyna opcja żeby pograć w gierki dragon balla :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 No to możę zmienimy nazwe na Emulatory i pogadamy. Bo sam pamiętam, że emulatory Snesa to jedyna opcja żeby pograć w gierki dragon balla :lol2:nie, bo jest jeszcze Mugen ;) Ale fakt jest ze mugen poskładany jest z gier z snes'a ;) Ale wlasnie na pcie przeszedlem te dragonki. Roxują. Bardzo fajne. No ale poszły się kochać wraz ze spalonym hdd ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ig00rek Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 .:Solid_Snake:. Dziekuje za szybka i konkretna odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 ig00rek - zerknij na ta stronke: http://www.zophar.net/consoles/ps2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaarioS Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 SIEMANKO!!! Ja nie zakładając nowego tematu, spytam się o jedną rzecz: czy mając swap magic 3.8 zagram na PS2 w takie emulatory jak: PGEN (sega genesis) PS2 mame (mame) It Might be NES (NES) PSMS (SMS) SNES station (SNES) No i jaki emulator na jaką płytę muszę nagrać??? (chodzi mi, czy na CD czy na DVD) Byłbym niesamowicie widzięczny, gdybym uzyskał na wszystko odpowiedź!!! Pozdro P.S. To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 W emulatory się raczej nie gra ;) A tak na serio, to osobiście nie widzę przeszkód - jeżeli są one robione, by działały bez żadnej przeróbki. Nie sądzę, aby robiło to jakąś różnicę, czy jest na CD, czy na DVD - jednak znając życie to większa szansa, iż pójdzie na CD (mniej danych). Choć pewności nie mam. Zawsze możesz poświęcić zeto na jakąś dziadową płytkę i sprawdzić :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaarioS Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Hmmm, może trochę źle to zabrzmi, on ale czy znasz się na PS2, na jej przeróbkach i wogóle??? No bo przecież na pewno bez żadnej przeróbki z PS2 żaden emulator (jak każda inna piracka przegrana gra) przecież nie pójdzie. Mógłbym nawet teraz przegrać i to sprawdzić, natomiast nei wiem, czy to by miało sens :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Hmmm, może trochę źle to zabrzmi, on ale czy znasz się na PS2, na jej przeróbkach i wogóle??? No bo przecież na pewno bez żadnej przeróbki z PS2 żaden emulator (jak każda inna piracka przegrana gra) przecież nie pójdzie. Mógłbym nawet teraz przegrać i to sprawdzić, natomiast nei wiem, czy to by miało sens :? .Mam tylko trochę teorii. Nie wiem jak to jest na PS2, lecz wiem, iż był taki bajer do PSX-a, że można było normalnie odpalać gierki robione przez amatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaarioS Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Eeech, jednak nic z tego :? . Spróbowałem tak zrobić z emulatorem NES'a, ale dostałem informację: "please insert a Playstation or Playstation 2 disc format" :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...