Varrol Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 i jeszcze jedno. do kolorowych scian co radzicie naniesc na sufit? inny kolor, ten sam co sciany czy poprostu bialy? Zależnie od koloru - jak jasne ściany to sufit może być biały - generalnie jaśniejszy lepiej wygląda... Chociaż czasem mam ochotę na czarno pociągnąć - ciekawy efekty by wyszedł. Firanki to najgorzszy wynalazek z ozdób pokojowych - nie dość, ze się brudzą to jeszcze zasłaniają widok, latają po całym pokoju jak wieje no i wszelkiego rodzaju robaki latające się w nich chowają... :lol: No i biurko musi być spore - ja mam 160cm x 80cm a i tak się nie mieszczę... Aha - jestem wrogiem szuflad - jeśli już to kilka malutkich na jakies pisadła, dokumenty itp. Jak miałem dużo sporych szuflad, to zawsze był w nich bałagan... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 sry za ot ale musze to powiedziec [; Varrol przez ten twoj avatar myle cie z neo_x :> a diranki sa dobre :> cale robactwo ciagnoce latem sie w nich zatrzymuje :P i jest w co rece wytrzec gdy sie spoca od dynamicznej gry na kompie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Hihi - to moze ja tez ,,zainstaluje'' sobie firanki celem wylapywania niechcianych komarow czy innego robactwa (miszkam na parterze) Raz mnie w nocy pajak ogromny wystraszyl, wszedl na lozko i jak otworzylam oko to zobaczylam go obok siebie na poduszce - co ja wtedy przezylam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 meble natomiast sam sobie zaprojektowałem a w salonie meblowym wykonali co sobie zamarzyłem..ja polece Ci właśnie to co na zdjeciu zrobionym przed momentem..duze biureczko :) naprawde biurko + szafa 1,50m szerokax 2,50m wysoka i wszytsko pomieściszHah, jak to jest duże biureczko to co ja mam powiedziec o swoim;] Również robione na zamowienie według mojego projektu - blat ma powierzchnię większą niż łóżko;] Do tego dobudowka na telewizor i dvd/video + wielkie szuflady (imho bardzo praktyczna sprawa). Oprócz biurka mam w pokoju szafe z drzwiami przesuwnymi (trzy przesuwane panele pokryte są w całosci lustrami, przez co pokoj wydaje sie byc 2 razy wiekszy:>; wnetrze szafy rowniez robione na zamowienie - pierwsza czesc na polki z ksiazkami, druga szuflady + polki na wieksze rzeczy, trzecia na ubrania), łozko, szafke na kompa dopasowana do biurka oraz polkę na dvd na scianie :) . Ogólnie polecam wielkie biurko - jego jedyną wadą jest to, ze trudno utrzymac na nim porządek;] Z tego wlasnie powodu nie moge dac teraz zdjecia :lol: . Aha - dobrym pomyslem jest tez polozenie na blacie tafli szkla i wrzucenie czegos pod spod (map, zdjec itp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Hah, jak to jest duże biureczko to co ja mam powiedziec o swoim;] Również robione na zamowienie według mojego projektu - blat ma powierzchnię większą niż łóżko;] Do tego dobudowka na telewizor i dvd/video + wielkie szuflady (imho bardzo praktyczna sprawa). Oprócz biurka mam w pokoju szafe z drzwiami przesuwnymi (trzy przesuwane panele pokryte są w całosci lustrami, przez co pokoj wydaje sie byc 2 razy wiekszy:>; wnetrze szafy rowniez robione na zamowienie - pierwsza czesc na polki z ksiazkami, druga szuflady + polki na wieksze rzeczy, trzecia na ubrania), łozko, szafke na kompa dopasowana do biurka oraz polkę na dvd na scianie :) . Ogólnie polecam wielkie biurko - jego jedyną wadą jest to, ze trudno utrzymac na nim porządek;] Z tego wlasnie powodu nie moge dac teraz zdjecia :lol: . Aha - dobrym pomyslem jest tez polozenie na blacie tafli szkla i wrzucenie czegos pod spod (map, zdjec itp). No może tak na zdjęciu wyszło, ale ma ok 2,1 m długości więc chyba całkiem spore ;) masz dłuższe?? :) co do utrzymania porządku to powiem tak. Jak miałem stare graty to miałem cały czas bałagan. Teraz natomiast super porzadeczek bo aż chce się sprzątać :) do tego pamiętajcie robiący remont!! WYWALCIE stare niepotrzebne graty..jakieś plakaty, proporczyki i inne [ciach!]a..byscie zobaczyli jak mój pokój jeszcze niedawno wyglądał to byście się przerazili..a teraz?? 1h tygodniowo i porządek zrobiony dodatkowo polecam jakiś dywan jeśli macie parkiet..po pierwsze lepiej dla kompa (krzesło nie rysuje parkietu i nie pojedziecie nigdzie ;) ), a po drugie jakos tak przytulnie :) można na boso pochodzić etc. jak juz roicie remont to proponowałbym wymiane z meblami również LAMP :) nawet nie spodziewałem się że fajna lampa może tyle dać co do firanek to równiez posiadam i chyba firanki są w sumie ok..jakos tak bez nich pusto/niemiło wręcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Poza tym, firanki dobrze robia dla akustyki pokoju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 No może tak na zdjęciu wyszło, ale ma ok 2,1 m długości więc chyba całkiem spore ;) masz dłuższe?? :)Te dwa metry liczysz z zagięciem czy bez?? Bo ja mam bez zagiecia (czyli od jednego konca do sciany) 2 metry i szerokosc metr. Zamiast firanek mam zaluzje, a dywan tylko pod krzeslem - reszta panele drewniane. Jeśli o lampe chodzi to polecam halogeny - energooszczędne i dają jasne białe światło :) . Od początku mam halogeny i teraz jak jestem w pomieszczeniu oswietlanym normalnymi zarowkami to wydaje mi się jakos tak ciemno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Te dwa metry liczysz z zagięciem czy bez?? Bo ja mam bez zagiecia (czyli od jednego konca do sciany) 2 metry i szerokosc metr. Zamiast firanek mam zaluzje, a dywan tylko pod krzeslem - reszta panele drewniane. Jeśli o lampe chodzi to polecam halogeny - energooszczędne i dają jasne białe światło :) . Od początku mam halogeny i teraz jak jestem w pomieszczeniu oswietlanym normalnymi zarowkami to wydaje mi się jakos tak ciemno :) tzn. nie wiem czy dobrze rozumiem Ciebie, ale ja licze od początku biurka, wzdłuż ściany aż do drugiej ściany..nie wliczam w te 2.10 m tej "prawej części" biurka z szufladami..gdyby tak pojechać po łuku to pewnie byłoby z 2,5 m ja zaluzje tez mam :P ale wybrałem sobie niebieskie (a co za "szok" dla wszytskich był..o jaaaaaa..wszyscy mówili ze maja byc pomarańczowe etc. pod kolor, ale ja się uparłem na niebieskie i bardzo mi się podobają :) ) Edytowane 24 Maja 2006 przez lukk_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Pomysł z szafą na całą ścianę jest bardzo dobry. Komputer ustaw tak , żeby światło nie padało w monitor , chyba że lubisz siedzieć w ciemni i żaluzje załatwią sprawę :) Jak masz zamiar zrobić ściany w kolorze piasku , to zamiast żaluzji pomyśl nad roletkami bambusowymi , naprawde fajnie wygladaja. Zaraz obok monitora bym też dał tablicę korkową. Niby zbędne , ale przypomina mi o wielu rzeczach i osobach ;) Na biurku nie stawiaj żadnej półki , bo trudno na takich utrzymać porządek i brzydko to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Hmm.. Ciekawy temat. A co powiecie na świetlówki? Z doświadczenia wiem, że są 2 rodzaje: 1) niebieskie - przy nich panuje ciekawy nastrój biurowy w pokoju, lecz sprzedawca u którego kupowałem świetlówki skojarzył nastrój raczej z kostnicą - "ciało ludzkie (np ręce) wyglądają jak u nieboszczyka" 2) czerwone - bardziej naturalny kolor ożywia pomieszczenie, ciało ma swój naturalny kolor, jednak samo takie oświetlenie sprawia dziwny klimat domku dla lalek Barbi Obecnie używam 2 świetlówek - po jednej z rodzaju :] Jeśli chodzi o resztę pokoju, to chciałem w nim wprowadzić nastrój biurowy - ściany są szare, gdyż biały mógłby się okazać kolorem zbyt dobrze zbierającym brud. Jednak z racji kolorowego dywanu (brak funduszy zmusił do użycia dywanu ze starego pokoju), nie do końca biurowego stołu pod komputer oraz wiecznie porozrzucanych ciuchów, ciężko tą atmosferę uzyskać. Odnośnie zasłon, to opadający pod kątem sufit (mieszkam na poddaszu) skutecznie uniemożliwił zamontowanie karnisza i firanek, z czego jestem bardzo zadowolony. Niestety nadal nie udało mi zmusić się na wycieczkę po sklepach w celu zakupienia żaluzji lub czegoś równie efektownego i skutecznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Mam w tej chwili coś takiego na ścianach i żałuję , że nie zostawiłem białych. Wtedy bym to zrobił takie wielkie na całą ścianę :) *klik* Edytowane 27 Maja 2006 przez koti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Co do świetlówek, brat posiada w pokoju jedną sztukę niebieską i efekt jest ciekawy jak okna są zasłonięte, a pozostałe oświetlenie wyłączone (pod wieczór) :) Co do wyglądu pokoju to może: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1600&t=119 Instalka coprawda tylko 0.7mb, lecz progs pobiera baze danych z serwera abry :) (jakieś 1400 plików) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...