Skocz do zawartości
Shakell

Czy To Wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam drobne pytanie - nie posiadam w płycie czujnika temperatury a niedawno kupiłem sobie PIIIe 1 ghz. W tej chwili mam na chłodzeniu aluminiowy radiator 60x60x30 mm (wcześniej z wentylem którego nie posiadam chłodził AMD Duron 1100 mhz) i przymocowany do tego wentyl 50x50x10. Czy taki zestaw będzie wystarczająco dobrze chłodził tego proca???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam drobne pytanie - nie posiadam w płycie czujnika temperatury a niedawno kupiłem sobie PIIIe 1 ghz. W tej chwili mam na chłodzeniu aluminiowy radiator 60x60x30 mm (wcześniej z wentylem którego nie posiadam chłodził AMD Duron 1100 mhz) i przymocowany do tego wentyl 50x50x10. Czy taki zestaw będzie wystarczająco dobrze chłodził tego proca???

Bez problemu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wstawiasz dwa wentylatory w obudowie i sprawdzasz najwyżej temperature co jakiś czas palcem na radiatorze.

Możesz sobie kupić/zrobić mały licznik i wstawić sonde w żeberk ai będize ci sprawdzało tempeature co chwile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjacielu gdybym miał coś kupować to kupiłbym po prostu nowy porządny cooler :)

JejoX - jesteś pewien że to wystarczy przy dwugodzinnym 100% obciążeniu??

Jakie są objawy przegrzania proca?? Komp może się np wyłączyć czy cuś?? Ostatnio jak grałem w GTA VC to niedoczytywało mi do końca tekstur - np chcę sobie ściać zakręt a tu budynek;) Czy to może być objaw takiego grzania??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej nie wina proca tylko, złe sterowniki do karty graficznej lub przehrzewająca sie karta graficzna, a co do samego proca to P3 miały chyba wbudowany czujnik i komp sie wyłączy przy niebiezpiecznej temperaturze a pozatym nie masz w biosie takiej funkcji przy której komp sie wyłącza?? I nie pokazuje ci w biosie temperatury??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcja wyłączająca chyba jest, bo kiedyś jak mi się wentyl na celku 600 obluzował to komp się wyłączył - a potem chodził normalnie. A moja płyta chyba nie jest w pełni zgodna ze specyfikacjami intela i temperatury nie pokaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi