Skocz do zawartości
Gość nairda

Miedź A Słabo Chłodzi !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

niedawno kupiłem cooler thermaltake polo extreme 3 in 1.

Problem dotyczy tego, że procek ma w spoczynku temp od 47 do 50 stopni ( zależy od temp otoczenia), ale sam radiator ( tu miedziany) jest chłodny ( ok 3000 obr wentylatora, ale nawet przy 2000 się nie zagrzewa).

Przecież miedź ma większą przewodność cieplną niż alu więc chyba radiator powinien się jakoś bardziej podgrzewac przy tej temp proca.

Przypuszczam więc że może źle założyłem pastę term ( arctic silver 5). Napewno nie dałem jej za dużo ale może za mało ?? Przesmarowałem tylko procek ale nie za mocno, tylko jego powieżchnię cienką warstwą.

Może powinienem jakoś "wetrzeć" pastę też w sam radiator na dole, albo dać jej więcej albo wyszlifować dół radiatora ( lustro to to nie jest) ???

Nie wiem, poradźcie mi proszę co robię źle ??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli mam spróbować odgiąć zapinkę żeby jeszcze mocniej dociskała radiator do procka ?? bo nie wiem co jeszcze innego mógłbym "fizycznie" zrobić, bo jako tako nie da się go źle założyć. No i spróbuję jeszcze z tą pastą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale nawet jakby spód był ,,szorstki,, to przy miedzi temperatury powinny byc dużo niższe, smaruj tylko procek, radiatora już nie trzeba, posmaruj ładnie procek niezbyt dużą warstwą pasty i powoli, dokładnie wszystko poskładaj, powinno byc OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjąłem radiator, nasmarowałem z lekka pastą i odgiąłem zapinkę żeby radiator lepiej przylegał i sprawdzam jak to będzie się zachowywało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi