Gość nairda Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam ! niedawno kupiłem cooler thermaltake polo extreme 3 in 1. Problem dotyczy tego, że procek ma w spoczynku temp od 47 do 50 stopni ( zależy od temp otoczenia), ale sam radiator ( tu miedziany) jest chłodny ( ok 3000 obr wentylatora, ale nawet przy 2000 się nie zagrzewa). Przecież miedź ma większą przewodność cieplną niż alu więc chyba radiator powinien się jakoś bardziej podgrzewac przy tej temp proca. Przypuszczam więc że może źle założyłem pastę term ( arctic silver 5). Napewno nie dałem jej za dużo ale może za mało ?? Przesmarowałem tylko procek ale nie za mocno, tylko jego powieżchnię cienką warstwą. Może powinienem jakoś "wetrzeć" pastę też w sam radiator na dole, albo dać jej więcej albo wyszlifować dół radiatora ( lustro to to nie jest) ??? Nie wiem, poradźcie mi proszę co robię źle ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Za dużo pasty , albo niedociśnięty radiator. Stawiam na to drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Żle zamontowany radiator. Co do psast, to każdą srebrną pastę najlepiej jest odrobinkę rozsmarować po procku i po radiatorze, potem trochę kapnąć i zakładać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 czyli mam spróbować odgiąć zapinkę żeby jeszcze mocniej dociskała radiator do procka ?? bo nie wiem co jeszcze innego mógłbym "fizycznie" zrobić, bo jako tako nie da się go źle założyć. No i spróbuję jeszcze z tą pastą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Zapewne nie styka. A na radiator nie trzeba nic dawac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Jak spód raditora nie jest gładki, to go wyszlifuj. Edytowane 26 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 No tak ale nawet jakby spód był ,,szorstki,, to przy miedzi temperatury powinny byc dużo niższe, smaruj tylko procek, radiatora już nie trzeba, posmaruj ładnie procek niezbyt dużą warstwą pasty i powoli, dokładnie wszystko poskładaj, powinno byc OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 zdjąłem radiator, nasmarowałem z lekka pastą i odgiąłem zapinkę żeby radiator lepiej przylegał i sprawdzam jak to będzie się zachowywało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...